Loading...
 Start Page


ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Θέμα: Η παραχώρηση «Ξενία» Καλέντζι στο Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου.


Με μια προκλητική τροπολογία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2004 με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη και υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, χάρισε στη.... «Δυναστεία» των Παπανδρέου το «Ξενία» στο Καλέντζι Αχαΐας.
Συγκεκριμένα, ήταν αρχές του 2004 και ενώ το ΠΑΣΟΚ μετρούσε ημέρες για να παραδώσει την εξουσία στην Ν.Δ στον νόμο 3220/2004 με ημερομηνία 16/1/2004 και με θέμα «ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» στο άρθρο 49 μπαίνει εμβόλιμα μια παράγραφος (η 6η) άσχετη με το νομοθέτημα η οποία αναφέρει τα εξής :
«Το Ξενία Καλετζίου Αχαΐας (ξενώνας «Ερύμανθος») (22 δωματίων - 43 κλινών) και ο περιβάλλων αυτού χώρος συνολικής έκτασης 8.666 τ.μ., όπως αυτή εμφαίνεται υπό στοιχεία ΕΑΒΗΖΛΚΙΕΑ στο υπ' αριθμ. 162/28.5.2003 τοπογραφικό διάγραμμα της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρεία», που δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση με το νόμο αυτό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παραχωρείται στο κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου».
Έτσι, με αυτή την τροπολογία η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Σημίτη και υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, δώρισε ένα περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου στο Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα. Παπανδρέου.
Στην συζήτηση του παραπάνω νόμου στη βουλή στις 7 Ιανουαρίου του 2004 είχα αναφερθεί στο θέμα λέγοντας επί λέξει όπως φαίνεται στα πρακτικά της βουλής : « Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος είπε για τη δωρεά που γίνεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου. Μα, τι σας είπαμε, κύριε Υπουργέ; Σας ρωτήσαμε να μας πείτε γιατί προχωράτε; Να μας κοινοποιήσετε την επιστολή. Σας το ζήτησε; Το θέλει ο Γιώργος ο Παπανδρέου; Γιατί; Θα το κάνει μουσείο; Να ψηφίσουμε και εμείς. Θα το αφήσουν ως ξενοδοχείο; Μα, καλά δεν πρέπει να μας απαντήσετε; Πού ακούστηκε; Μέχρι σήμερα, έκαναν ιδρύματα για να χαρίζουν την περιουσία τους στο δημόσιο. Πείτε μας μια άλλη περίπτωση όπου το δημόσιο χαρίζει την περιουσία του έτσι και χωρίς εξήγηση. Δώστε μας μια εξήγηση για να το ψηφίσουμε και εμείς. Γιατί θα είναι; Για να φιλοξενούμε τους φίλους μας;»
Επειδή μέχρι σήμερα τα τότε ερωτήματα μου δεν έχουν βρει την απάντησή τους επανέρχομαι,

και ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:


 Σε τι ύψος ανέρχονται οι επιχορηγήσεις που έχουν δοθεί από το Δημόσιο στο Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου τα τελευταία 10 χρόνια; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για κάθε έτος.
 Για ποιους σκοπούς δαπανήθηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για το που δαπανήθηκαν τα χρήματα ανά έτος, καθώς και τα παραστατικά για την κάθε δαπάνη.
 Σε ποιο κτίριο φιλοξενείται το παραπάνω ίδρυμα, ποιανού ιδιοκτησία είναι και αν μεν είναι ιδιόκτητο πως και πότε αγοράσθηκε; Αν δεν είναι ιδιόκτητο ποιο είναι το ύψος του ενοικίου;


 Πως ένα περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου όπως είναι το Ξενοδοχείο Ξενία του Καλεντζίου πέρασε στο Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου;


 Με τί ανταποδοτικό όφελος δωρίστηκε μια ολόκληρη έκταση με το κτίσμα μαζί. Πως και πόσο ωφελήθηκαν οι Έλληνες από αυτήν την προσφορά; (να μας κατατεθεί το συμβόλαιο παραχώρησης).


 Έχουν παραχωρηθεί και αλλά ακίνητα του Δημοσίου στο συγκεκριμένο ίδρυμα; Εάν ναι ποια είναι αυτά και πότε παραχωρήθηκαν;


 Ποια ήταν αξία του «Ξενία» στο Καλέντζι Αχαΐας το 2004 και ποια είναι σήμερα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει ποια ήταν η αντικειμενική και εμπορική αξία του «Ξενία» το 2004 και ποια είναι σήμερα.


 Ποια είναι η χρήση του σήμερα; Λειτουργεί σαν ξενοδοχείο; (αν ναι να μας κατατεθεί η άδεια λειτουργίας) Έχει παραχωρηθεί σε τρίτους; (αν ναι να μας κατατεθεί το μισθωτήριο συμβόλαιο).


 Έχουν γίνει παρεμβάσεις για συντήρηση του «Ξενία» από τότε που παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στο Ίδρυμα; Εάν ναι ποιες παρεμβάσεις έγιναν; Να κατατεθεί η σχετική άδεια που εκδόθηκε για να γίνουν οι σχετικές παρεμβάσεις.


 Πόσο κόστισαν οι συγκεκριμένες εργασίες; Να κατατεθούν τα σχετικά τιμολόγια.
 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος