Loading...
 Start Page

¨ ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Θέμα: Οι «πενιχρές» αμοιβές των στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της έγκριτης «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τις αμοιβές που λαμβάνουν εκτός από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ, και μια σειρά ειδικών συμβούλων.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Κ.Ε.» η κυρία Ε.Π. πρώην στέλεχος του «Αθήνα 2004», δεν θα μπορούσε να προσληφθεί στον ΟΠΑΠ με λιγότερα χρήματα από 13.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον bonus επτά μισθών, ο κ. Σ.Α. αμείβεται και αυτός με 13.000 ευρώ μηνιαίως και bonus επτά μισθών, ένας άλλος ειδικός σύμβουλος, ο Δ.Π., εισπράττει 8.000 ευρώ μηνιαίως και επιπλέον αμοιβή γιατί συμμετέχει στην επιτροπή για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος, ο δικηγόρος στο επάγγελμα Γ.Β., αμείβεται μηνιαίως με 7.150 ευρώ και συμμετέχει και σε επιτροπή, ο σύμβουλος, στα φοροτεχνικά θέματα ο Ν.Κ., εισπράττει 88.000 ευρώ ετησίως και ο Κ.Α., σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης διαθεσίμων, εισπράττει 6.500 ευρώ το μήνα.
Ωστόσο, ο οργανισμός δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές της αμοιβές, φροντίζει να πληρώνει πλουσιοπάροχα ένα λέκτορα, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες τόσο σε ελληνικό κρατικό πανεπιστήμιο όσο και στον κρατικό ναό του τζόγου, ενώ ο νόμος απαγορεύει στα μέλη ΔΕΠ (διδακτικό ερευνητικό προσωπικό) δημόσιων πανεπιστημίων να έχουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με ανώνυμες εταιρείες. Η σύμβαση του λέκτορα είναι ετήσια και προβλέπει αμοιβή 75.000 ευρώ το χρόνο και ΦΠΑ για υπηρεσίες που δεν περιγράφονται στη σύμβαση (αναφέρεται γενικώς κι αορίστως ότι θα παράσχει υπηρεσίες για την διοργάνωση του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» και ότι θα είναι στη διάθεση του ΟΠΑΠ όλες τις ώρες και τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας...). Αλήθεια, ο συγκεκριμένος λέκτορας πάει ποτέ στο πανεπιστήμιο;
Αφήσαμε για το τέλος τους δυο αλλοδαπούς συμβούλους, ο πρώτος είναι υπεύθυνος Οργάνωσης Στοιχημάτων με ετήσια αμοιβή 320.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ετήσιο bonus μέχρι 200.000 ευρώ, επιπλωμένη κατοικία 250 τ.μ. και αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, ενώ ο δεύτερος έχει υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών έναντι 240.000 ευρώ ετησίως συν τα bonus που μπορεί να φθάσουν τις 150.000 ευρώ, συν επιπλωμένο σπίτι.
Το ερώτημα που θέτουν όλοι οι πολίτες που προσπαθούν με τον πενιχρό μισθό να επιβιώσουν, όλοι οι εργαζόμενοι που βλέπουν την ανεργία να τους χτυπά την πόρτα και κυρίως οι νέοι, πως είναι δυνατόν τη στιγμή που η χώρα παρουσιάζεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου να βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση, την ώρα που λαμβάνονται σκληρά οικονομικά μέτρα κατά των μεσαίων και μικρών εισοδημάτων για τον περιορισμό του ελλείμματος, τα στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε. να λαμβάνουν αυτές τις τεράστιες αμοιβές; Προφανώς η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, πως κανείς κρατικός λειτουργός δεν θα αμείβεται με παραπάνω από 10.000 ευρώ, μια δέσμευση που όλοι οι Έλληνες πολίτες θυμούνται και περίμεναν να γίνει πράξη από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ξεχάστηκε.

Κατόπιν τούτου ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 Ποιες οι μηνιαίες αποδοχές των στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές των στελεχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.


 Ποια στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε. έχουν λάβει bonus και σε τι ύψος ανέρχονται τα bonus που έχουν λάβει μέχρι σήμερα; Να κατατεθούν αναλυτικά στοιχεία για κάθε στέλεχος.


 Ποιες είναι συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες που έχει κάθε στέλεχος της ΟΠΑΠ Α.Ε;


 Πώς η ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέγραψε σύμβαση με ένα λέκτορα από την στιγμή που ο νόμος απαγορεύει στα μέλη ΔΕΠ (διδακτικό ερευνητικό προσωπικό) δημοσίων πανεπιστημίων να έχουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με ανώνυμες εταιρείες;


 Ποιες υπηρεσίες παράσχει παρανόμως ο λέκτορας στην ΟΠΑΠ Α.Ε.; Ποια είναι η αμοιβή του; Να κατατεθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο λέκτορας με την ΟΠΑΠ Α.Ε.


 Αλήθεια, ο συγκεκριμένος λέκτορας πότε πάει στο πανεπιστήμιο;


 Προτίθεστε να κάνετε διακοπή της σύμβασης του λέκτορα από την στιγμή που ο νόμος απαγορεύει στα μέλη ΔΕΠ (διδακτικό ερευνητικό προσωπικό) δημοσίων πανεπιστημίων να έχουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με ανώνυμες εταιρείες; Εάν ναι, πότε; Εάν όχι, για ποιους συγκεκριμένους λόγους;


 Ποια η αμοιβή του αλλοδαπού υπεύθυνου Οργάνωσης Στοιχημάτων; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές του και τα bonus που έχει λάβει μέχρι σήμερα.


 Να κατατεθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΟΠΑΠ Α.Ε. ο υπεύθυνος Οργάνωσης Στοιχημάτων.


 Ποια η αμοιβή του σύμβουλου Ανάπτυξης; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτουν οι μηνιαίες αποδοχές του συμβούλου και τα bonus που έχει λάβει μέχρι σήμερα.


 Να κατατεθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΟΠΑΠ Α.Ε. ο σύμβουλος Ανάπτυξης.


 Ποιο το ύψος του ενοικίου που καταβάλει η ΟΠΑΠ Α.Ε. για τις κατοικίες που μένουν οι δυο αλλοδαποί σύμβουλοι; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να βεβαιώνουν το ενοίκιο που καταβάλλεται για κάθε κατοικία.


 Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιβαρύνεται με τη συντήρηση και τα καύσιμα των αυτοκινήτων που έχει διαθέσει στους δυο αλλοδαπούς συμβούλους; Εάν ναι σε τι ύψος ανέρχονται τα έξοδα συντήρησης και τα έξοδα για καύσιμα; Να κατατεθούν τα τιμολόγια που να βεβαιώνουν το κόστος για την συντήρηση των δυο αυτοκινήτων, καθώς και τα τιμολόγια που να βεβαιώνουν το κόστος για τα καύσιμα.


 Είναι ή δεν είναι προκλητικό την στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται κάποιοι κύριοι και κυρίες να λαμβάνουν μισθούς τέτοιου ύψους; Ποια η προσωπική σας άποψη;


 Να κατατεθεί ονομαστική λίστα με όλα τα στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε, καθώς και η σύμβαση που έχει υπογράψει κάθε στέλεχος.


Ο ερωτών βουλευτής
ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος