Loading...
 Start Page

Προς τον Υπουργό:
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Απόταξη αστυνομικού επειδή δεν παραλαμβάνει την κάρτα του πολίτη για καθαρά θρησκευτικούς λόγους»


Αστυνομικός αποτάχθηκε από την Υπηρεσία του επειδή δεν παραλαμβάνει την «κάρτα του πολίτη» για καθαρά θρησκευτικούς λόγους. Αυτό ήταν το φοβερό «παράπτωμά» του για το οποίο τον απέταξαν από την Υπηρεσία του. Ο αστυνομικός είναι έγγαμος με δύο παιδιά, δεν πήρε καμία αποζημίωση και δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για ασφαλιστική κάλυψη. Η νομοθεσία βάσει της οποίας απετάχθη ο αστυνομικός παραβαίνει θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος όπως είναι η θρησκευτική ελευθερία. Ζούμε στην περίοδο Παπανδρέου στην οποία όλοι έχουν δικαιώματα εκτός από τους Έλληνες και τους χριστιανούς.
Τώρα για μια ακόμα φορά, αρχίζει ο διωγμός. Οι Δείκοι και οι Διοκλητιανείς θα ωχριούν μπροστά στους σημερινούς διώκτες. Ο ιππόδρομος και το Κολοσσαίον δεν έχει περιορισμένη έκταση, έχει παγκόσμιο εμβαδόν. Τα θηρία δεν είναι τίγρεις και λιοντάρια αλλά δίποδες, κουφές ύαινες. Η τεχνολογία βρίσκεται δισεκατομμύρια έτη φωτός μπροστά από των Ρωμαίων και οι εποχές είναι διαφορετικές. Όσοι δεν δεχθούν το χάραγμα της νέας ταυτότητας, θα πεθάνουν αφού δεν θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν. Δεν θα μπορούν ούτε στο νοσοκομείο να πάνε.
Η κυβέρνηση διά του κ. Ραγκούση μάς διέταξε ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες μέχρι το τέλος του 2011 θα πρέπει υποχρεωτικά να παραλάβουν την κάρτα του πολίτη. Πρώτοι απ' όλους θα πρέπει να πάρουν την κάρτα τα Σώματα ασφαλείας, ενώ αν δεν την πάρουν απειλούνται με απόλυση.
Ο αστυνομικός Δημήτρης Ανδρεαδάκος, αρχιφύλακας με 19 χρόνια προϋπηρεσία, με συνέπεια στα καθήκοντά του και πίστη στην Υπηρεσία του με λευκό μητρώο, προτίμησε να μείνει χωρίς δουλειά καθώς αξίες όπως η αξιοπρέπεια είναι πιο σημαντικές στη ζωή: «Προσβάλλεται η θρησκευτική μου συνείδηση και η πρωσωπικότητά μου ως ελεύθερος άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην πειθαρχική επιτροπή συμμετέχουν πέντε αστυνομικοί εκ των οποίων τέσσερις υψηλόβαθμοι. Στην απολογία του σε αυτή την επιτροπή ισχυρίσθηκε ότι η κάρτα θα περιέχει απόρρητα στοιχεία για το άτομό του στα οποία δεν θα έχει πρόσβαση ο κάτοχος της κάρτας.
Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι με κάθε τρόπο και πέτυχαν την κατάργηση των Ηλεκτρονικών Βιομετρικών Ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η νέα Κυβέρνηση θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από τη Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο. Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με δηλώσεις Υπουργών, θα καταστραφούν όλα τα ψηφιακά αρχεία των ταυτοτήτων αυτών. Επίσης, όσοι αγόρασαν τις νέες ταυτότητες δεν θα αποζημιωθούν για τα χρήματα που κατέβαλαν για την αγορά τους.
Η κατάργηση έρχεται έπειτα από την αντίδραση των Βρετανών πολιτών κατά της άνευ προηγουμένου καταστρατήγησης των προσωπικών ελευθεριών μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας, η οποία περιέχει πολλά βιομετρικά δεδομένα, φωτογραφία, δακτυλικά αποτυπώματα και επιπλέον προσωπικά δεδομένα σε αόρατο ηλεκτρονικό τσιπ.


Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Είναι αλήθεια ότι απετάχθη ο αστυνομικός Δημήτρης Ανδρεάκος για τους παραπάνω λόγους; Να κατατεθεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.
• Ποια προσωπικά δεδομένα περιέχει η κάρτα; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.


Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος