Loading...
 Start Page
Ολομέλεια για ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ολομέλεια για ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 Η κυβέρνηση πράττει ένα διπλό και ολέθριο λάθος.

Πρώτον, είναι έτοιμη να ψηφίσει, στηριζόμενη σε μία θολή ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μία συμφωνία που όχι μόνο βρίσκει αντίθετη την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά και ανοίγει τους ασκούς του φιλοσκοπιανού αλυτρωτισμού.

Και δεύτερον, προπαγανδίζει ένα μύθευμα που προσβάλλει εκατομμύρια Έλληνες, γεγονός που αναμφίβολα θα βρει μπροστά της.

Και ο μύθος αυτός είναι πως όσοι στηρίζουν τη Συμφωνία είναι προοδευτικοί, μετριοπαθείς και εξωστρεφείς, ενώ όσοι αντιτίθενται, είναι φανατικοί συντηρητικοί, οπισθοδρομικοί, εθνικιστές και ακροδεξιοί.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, θέλω να διαβεβαιώσω αλλά και να προειδοποιήσω την κυβερνητική πτέρυγα πως όσοι είναι κατά της Συμφωνίας, όχι μόνο δεν είναι συντηρητικοί σκοταδιστές, αλλά αντίθετα, είναι σχεδόν το σύνολο ενός λαού που φωνάζει «ως εδώ και μη παρέκει», αρνούμενος να παραδώσει την εθνική του ταυτότητα. Και σε αυτόν τον λαό υπάρχουν και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι.

Υπάρχουν άνθρωποι που καμία σχέση δεν έχουν με ακραία και αντιδημοκρατικά στοιχεία και πολίτες που στήριξαν τη σημερινή κυβέρνηση.

Αν η κυβέρνηση δεν το βλέπει και δεν το καταλαβαίνει, λυπάμαι.

Θα το δει και θα το καταλάβει στις κάλπες.

Όπως θα το δουν και θα το καταλάβουν οι εκπρόσωποί της και όσοι στηρίξουν τη Συμφωνία σε όλες τις εξόδους τους, στις πόλεις και τα χωριά της χώρας, από το βορρά μέχρι το νότο και από τη δύση μέχρι την ανατολή.

Γιατί η Μακεδονία δεν είναι απλά ένας γεωγραφικός χώρος που περιέχει μία μεγάλη ιστορία και έχει ποτιστεί με ποτάμια ελληνικού αίματος.

Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Ελληνισμού. Και όχι μόνο του Ελληνισμού της Ελλάδας, αλλά και του Ελληνισμού της Οικουμένης.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, κυρίες και κύριοι, είμαι βέβαιος πως θα καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως όνειδος.

Γιατί είναι μία Συμφωνία που παραδίδει τη Μακεδονία σε χέρια Σλάβων και Αλβανών, που μπορεί να τους έμαθαν να αυτοαποκαλούνται ως Μακεδόνες, αλλά Μακεδόνες δεν είναι.

Αναρωτιέμαι εάν αυτοί που συνέταξαν και συμφώνησαν στο κείμενο των Πρεσπών ήσαν ανιστόρητοι, επικίνδυνα αφελείς ή εξαιρετικά πιεσμένοι από τους ξένους που επεδίωξαν την «εδώ και τώρα» επίλυση του ζητήματος, προκειμένου να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και μετέπειτα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα, υπάρχουν και κάποιοι υπερασπιστές της θολής συμφωνίας της λίμνης που λένε ότι εάν δεν ψηφιστεί, θα δυσαρεστηθούν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι.

Ε, και;

Η ιστορία ενός Έθνους δεν γράφεται ακολουθώντας πάντα τις επιθυμίες των ισχυρών της Γης, ενίοτε γράφεται κόντρα σε αυτές τις επιθυμίες.

Αν οι εμπνευστές και πρωτεργάτες της επανάστασης του ’21 υπάκουγαν στις επιθυμίες των ισχυρών, θα ήμασταν ακόμα τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Και αν ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος είχε πειθαρχήσει στις επιθυμίες των ισχυρών της Γης, η Κύπρος σήμερα θα είχε υποστεί το ολέθριο σχέδιο Ανάν.

Και αφήνω για το τέλος, τη στάση του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι, το 2008. που έγραψε ιστορία.

Και έγραψε ιστορία γιατί άκουσε το κάλεσμά της, γιατί αντιλήφθηκε τον χτύπο της καρδιάς των Ελλήνων και γιατί ζυγίστηκε με το βάρος όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την Μακεδονία.

Και δεν βρέθηκε ελλιποβαρής.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και σήμερα.

Και όχι μόνο δεν μπορώ να το πω, αλλά αισθάνομαι πως πρέπει να φωνάξω:

Η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ανταλάσσεται, δεν παραχωρείται!

Και όσοι το επιχειρήσουν, στηρίζοντας τη συμφωνία της λίμνης, θα λογοδοτήσουν.

Στον λαό και στην ιστορία.

Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ούτε καν ως γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός.

Όλοι κατανοούμε όμως ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ως τέτοιος.

Αλλά ως πολιορκητικός κριός διεκδίκησης και της… Νότιας Μακεδονίας από αλυτρωτικούς κύκλους και άλλα γεράκια, που σήμερα μας παρακολουθούν με αγωνία και περιμένουν τη δική μας ψήφο για να ακονίσουν τα νύχια τους σε βάρος της Ελλάδας

Πολύ περισσότερο όμως, η συμφωνία είναι ολέθρια και απαράδεκτη, γιατί παραχωρεί μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα στα Σκόπια.

Όσοι υποστηρίζουν ότι ο όρος nationality aφορά μόνο την ιθαγένεια και όχι την εθνική υπόσταση, παρακαλώ να… φρεσκάρουν τα αγγλικά τους.

Και όσοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα παραχώρησε την μακεδονική γλώσσα από το 1977, ψεύδονται συνειδητά και υιοθετούν ένα παραπειστικό επιχείρημα για να ξεγελάσουν.

Γιατί αυτό που έγινε το 1977 στον ΟΗΕ ήταν απλά μία καταγραφή των γλωσσών που μιλούνταν στις διάφορες χώρες, όπως οι ίδιες οι χώρες τις παρουσίαζαν και χωρίς οι άλλες χώρες να καλούνται να κρίνουν, να αναγνωρίσουν ή να διαψεύσουν.

Άλλωστε, ποτέ μέχρι τώρα, ούτε καν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί είχαν κάνει λόγο για «μακεδονική γλώσσα», την οποία νομίζω ότι απλά τους την προσφέρουμε στο πιάτο, ως… επιπλέον μπόνους.

Και αυτά όμως, μάλλον δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα φοβάμαι πως θα φέρει το μέλλον.

Ένα μέλλον στο οποίο, όπως ήδη είπα, οι «Βορειομακεδόνες» θα αγωνίζονται για την «μεγάλη Μακεδονία», υποστηρίζοντας πως το νότιο τμήμα της είναι υπό… ελληνική κατάληψη!

Ένα μέλλον, στο οποίο οι φιλοσκοπιανοί Δούρειοι Ίπποι στην Ελλάδα θα απαιτούν σχολεία στην «μακεδονική γλώσσα» και τότε, οι δήθεν προοδευτικοί θα μας λένε ότι δεν μπορούμε να τα αρνηθούμε για λόγους ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Ένα μέλλον στο οποίο τα Σκόπια θα εισχωρούν στην Ευρώπη και η Ελλάδα δεν θα μπορεί να διεκδικήσει το παραμικρό, γιατί θα έχει υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες θα είναι πάντα έτοιμοι στις επάλξεις για να υπερασπιστούν την πατρίδα.

Όμως, με αυτή τη συμφωνία, τους καταδικάζουμε στην μοίρα του αδυνάτου, ίσως και του αδίκου στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

 Και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνει.

Δεν πρέπει να πυροβολήσουμε τα πόδια των παιδιών μας, γιατί αυτό ακριβώς κάνουμε!

Ενισχύουμε μία εχθρική επιβουλή σε βάρος της Ελλάδας και αποδυναμώνουμε την δική μας ισχύ στη διεθνή κοινότητα

Πόσο τυφλοί και ανόητοι είμαστε για να κάνουμε κάτι τέτοιο;

Ειλικρινά, ελπίζω, έστω και την ύστατη στιγμή, όλοι οι συνάδελφοι να μην ενισχύσουν αυτό το εθνικό βήμα στο κενό…

Σας ευχαριστώ.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος