Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ – ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ

 

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμαι να λογοδοτήσω για την ελεύθερη - πλην νομικά ακόλαστη- έκφραση των απόψεών μου, πάντοτε εντός των πλαισίων της κοινοβουλευτικής ιδιότητάς μου.

Είναι όμως η πρώτη φορά που ένα τέτοιο ζήτημα φτάνει στην ολομέλεια, αφού έως σήμερα πρυτάνευε η λογική και η επίκληση του Συντάγματος, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα άρσης ασυλίας ενός βουλευτή επειδή εκφράζει τα πιστεύω του και διακηρύττει τις απόψεις του.

Έχω την άποψη ότι οι συνάδελφοι της Επιτροπής Δεοντολογίας, αυτή τη φορά δεν έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην ουσία της υπόθεσης, την προσπέρασαν εύκολα και με την απόφασή τους μάλλον δεν κατάλαβαν ότι ανοίγουν τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγων και απόψεων των βουλευτών, κάτι που δεν έχει σχέση μόνο με μένα, τις απόψεις μου και την δική μου υπόθεση.

Φοβάμαι πως εάν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, όλοι σας, άσχετα με το εάν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με μένα και τι απόψεις μου, μπορεί να μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας και με σκοπιμότητα ή όχι, ζητάει την άρση ασυλίας σας.

Προσωπικά, αρνούμαι να κάμψω τη συνείδηση και τις αρχές μου, επειδή κάποιοι διαφωνούν μαζί μου.

 

Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος δημόσιος λόγος μου, όχι μόνο δεν καταφέρθηκε κατά κάποιου πολίτη, αλλά ουδέποτε προκάλεσε ή υποκίνησε οποιοδήποτε ρατσιστικό μίσος, κάτι που συνιστά και τον προστατευτικό σκοπό του Νομοθέτη.

Πολλές φορές έχω πει δημόσια, και το λέω και τώρα, ότι σέβομαι και τιμώ κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, ανεξάρτητα τι πιστεύει και ποιες σεξουαλικές προτιμήσεις έχει.

Διαφωνώ κάθετα όμως με όσους θέλουν να επιβάλουν την δική τους αντίληψη & συμπεριφορά σε μένα και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Επίσης, με κάθε ειλικρίνεια τονίζω ότι θα με βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία που αντίκειται στην Χριστιανική Ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού μας.

Εννοείται ότι θα μείνω υπέρμαχος του γάμου, ως Μυστήριο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μεταξύ ανδρός και γυναικός, εννοείται ότι θα εξακολουθώ να μάχομαι και να στηρίζω την παραδοσιακή οικογένεια.

 

Είναι απόψεις που απηχούν τους Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, που εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, εξάλλου.

Μίας κοινωνίας που δεν «ξιφουλκεί» σε βάρος όσων υποστηρίζουν άλλες θεωρίες και έχουν άλλες απόψεις, αλλά και η οποία δεν μπορεί να υποκύπτει στις απόψεις των άλλων, χωρίς να εκφέρει τις δικές της.

Αναρωτιέμαι εάν είναι ποτέ δυνατόν σε ένα δημοκρατικό καθεστώς ένας Χριστιανός Βουλευτής να πρέπει να πάψει δημόσια να διακινεί το λόγο του Ευαγγελίου και να του απαγορευθεί να προβάλει τις θέσεις του και να συμμετέχει στην διαπάλη των ιδεών και στην αντιπαράθεση των επιχειρημάτων;

Αναρωτιέμαι εάν στη θέση μου ήταν ένας Μουσουλμάνος συνάδελφος, ένας εξ αυτών που έχουμε στην παρούσα Βουλή, πείτε μου θα τολμούσε κάποιος από εμάς να του πει «πάψε, μην λες τι λέει το Ιερό Κοράνι και τι υποστηρίζει η θρησκεία σου για την ομοφυλοφιλία»;

 

Εάν είναι δημοκρατικά ορθό να διώκονται οι θρησκείες και οι απόψεις τους, τότε και στην περίπτωση του Ορθόδοξου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, που ομολογεί και διακηρύττει την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, τότε ναι, με την ψήφο σας στείλτε τον στην Δικαιοσύνη να αποφασίσει αυτή για το δίκαιο ή το άδικό του.

Και αφήστε τη Βουλή και τους Βουλευτές, ευάλωτους σε κάθε κατηγορία που αντίκειται στις πεποιθήσεις και τα ιδανικά τους.

Με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Αλλά το θέμα που θέτω είναι αμιγώς πολιτικό. Ζήτημα δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής ελευθερίας.

 

Κυρίες και κύριοι,

Πριν μερικές μέρες αθωώθηκε πανηγυρικά η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, για απόψεις της με βάση για τον αντιρατσιστικό νόμο.

Σας ενημερώνω ότι τη δίωξή της επιζήτησε ο ίδιος άνθρωπος που ζητάει και τη δική μου.

Είναι το πρόσωπο, που μαζί με μια μικρή παρέα έχουν προσφύγει πολλές φορές εναντίον της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και έχουν ήδη προβεί σε 34 μηνύσεις για τον αντιρατσιστικό νόμο, προσπαθώντας να επιβάλουν την δική του άποψη και θέση στην ελληνική κοινωνία.

Αυτοί έχουν το δικαίωμα να είναι ετεροφοβικοί και ομομονιακοί.

Αυτοί έχουν το δικαίωμα να λένε και να κάνουν ότι θέλουν.

Και καλώς το έχουν

Όλοι εμείς οι άλλοι πολίτες και Βουλευτές δεν έχουμε αυτό το ίδιο δικαίωμα;

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προσωπικά, δεν κρύφτηκα ποτέ.

Δεν έκρυψα τις απόψεις μου, ποιος είμαι και τι εκπροσωπώ.

Αισθάνομαι όμως ότι κάποιοι επιδιώκουν «παύση χριστιανισμού» και εγώ… κρυπτοχριστιανός δεν γίνομαι, για να μην κινδυνεύω με μηνύσεις από οποιονδήποτε νομίζει ότι δια της δικαστικής απειλής θα εκφοβίσει και θα κάμψει συνειδήσεις

Αρνούμαι πλήρως λοιπόν την σε βάρος μου μηνυτήρια αναφορά και τους ισχυρισμούς της.

Η δήθεν παράνομη συμπεριφορά μου, συνίσταται στην εκ μέρους μου απλή ανάρτηση ενός πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος καθημερινής Αθηναϊκής εφημερίδας στην προσωπική μου ιστοσελίδα και στην σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του οποίου είμαι εκλεγμένος Πρόεδρος και Βουλευτής.

 

Ένα κείμενο που όποιος το δει και το διαβάσει θα καταλάβει ότι δεν εμπεριέχει υβριστικούς ή συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, ότι δεν αποτελεί καμία εκ μέρους μου, άμεση ή έμμεση προτροπή σε τέλεση πράξεων μίσους ή βίας και μάλιστα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για την ζωή, ή την ελευθερία, ή την σωματική ακεραιότητα των μηνυτών, ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου, όπως ο νόμος καθορίζει και θα διαπιστώσει ότι εκτός από το ψήφισμα Λούνατσεκ εμπεριέχει και αποσπάσματα από δημοσιευθέν άρθρο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, που υπογράφει ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος της εφημερίδας Γιώργος Παπαθανασόπουλος.

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως απλά εξέθεσα και εξέφρασα, κατά το συνταγματικώς επιτρεπτό μέτρο, τις απόψεις μου τόσο ως Έλληνας πολίτης όσο και ως βουλευτής και πρόεδρος κομματικού σχηματισμού.

Αντίθετα, η εκ μέρους των μηνυτών απόπειρα ποινικοποίησης της εκφράσεως κάθε αντίθετης προς τις δικές τους απόψεις, συνιστά εντελώς αντιδημοκρατική και καταχρηστική συμπεριφορά.

Η ελευθερία του λόγου και των ιδεών αποτελούν θεμέλιο της δημοκρατίας και όχι… αδίκημα!

Περί αυτού καλείστε να αποφασίσετε.

Και εγώ, ως παλιός κοινοβουλευτικός, θα σεβαστώ και θα πειθαρχήσω στην απόφαση της πλειοψηφίας.

Και αν χρειαστεί, θα προσέλθω με απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που θα κληθεί να επιβεβαιώσει εκ νέου τα όρια μεταξύ ρατσισμού και ελευθερίας των απόψεων, ειδικά όταν πρόκειται για απόψεις που νομίζω ότι βρίσκουν σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Όπως και να έχει, είτε με ασυλία, είτε χωρίς, αρνούμαι… να αρνηθώ την θρησκεία μου.

 

Μία θρησκεία που ξέρω ότι στοχεύει μόνο στην αγάπη, στην αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση.

Ούτε στο μίσος, ούτε στον διχασμό, ούτε στον φανατισμό.

Γι’ αυτό και θεωρώ τιμή μου να υπερασπίζομαι αυτές τις αρχές, σε κάθε εποχή και απέναντι σε οποιονδήποτε, με τον σεβασμό αλλά και το θάρρος που ταιριάζει σε έναν πολιτικό που τιμάται τόσα πολλά χρόνια από τους Έλληνες πολίτες που ακόμα πιστεύουν στον Θεό, στην πατρίδα και την Δημοκρατία.

Σας ευχαριστώ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος