Loading...
 Start Page
Ομιλία «Μέτρα για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας»

ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ολομέλεια, Τρίτη 08 Μαΐου 2018

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.,

Ευθύς εξ αρχής θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το περιβόητο άρθρο 8 αδικεί ένα ενδιαφέρον νομοσχέδιο με αρκετές θετικές προβλέψεις.

Ένα νομοσχέδιο που θα μπορούσε να γίνει και ακόμα καλύτερο εάν πραγματικός στόχος ήταν η πλατιά διακομματική συναίνεση σε ένα ζήτημα τόσο σημαντικό, όσο είναι η αναδοχή και η υιοθεσία παιδιών.

Επίσης, ορθά κοφτά επαναλαμβάνω ότι θα με βρίσκει πάντα αντίθετο κάθε τι που αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία, την ανθρώπινη φύση, το ήθος και τις αξιακές παραδόσεις των Ελλήνων.

Ο γάμος, κατά την χριστιανική Εκκλησία, είναι Θείο Μυστήριο.

Και η οικογένεια για την Ελλάδα, είναι ο πιο ισχυρός, αξιόπιστος και ακλόνητος θεσμός, που μάλιστα κράτησε την κοινωνία όρθια στα σκληρά χρόνια της κρίσης.

Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να συμβάλω με τη ψήφο μου σε οτιδήποτε πλήττει τις Χριστιανικές αρχές και επιχειρεί να αλλοιώσει την μορφή της οικογένειας, που ήταν και είναι, μπαμπάς, μαμά και παιδιά και όχι «γονέας νο1» και «γονέας νο2».

Το γνωρίζω…

Θα με κατηγορήσουν πάλι ως οπισθοδρομικό, σκοταδιστή, ομοφοβικό.

Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια.

Και ας έχω πει χίλιες φορές ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του, ασφαλώς και στον τομέα του σεξουαλισμού του.

Όμως ενώ εγώ κατηγορούμαι ως ομοφοβικός, αυτοί που χτίζουν απέναντι στους Έλληνες Χριστιανούς ένα ψηλό τείχος μίσους, χαρακτηρίζονται ως… «προοδευτικοί».

Και όχι, για παράδειγμα, ως ομομανιακοί.

Όπως και να έχει όμως, υπό τον φόβο κατηγοριών και διωγμών, δεν γίνεται να δεχτώ και να ψηφίσω υπέρ μίας ρύθμισης που εξεγείρει τα ελληνοχριστιανικά ήθη και αποτελεί ευθεία επίθεση στον ιερό θεσμό της οικογένειας, με τεράστια ερωτηματικά να εγείρονται για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών που μπορεί να υιοθετηθούν από ομόφυλα ζευγάρια.

Και ειλικρινά απορώ και εξίσταμαι από το γεγονός πως όσοι υπερασπιζόμαστε τις Ελληνορθόδοξες αρχές μέσα στο κοινοβούλιο πρέπει να αισθανόμαστε ως μειοψηφία, όταν στην ελληνική κοινωνία ξέρουμε ότι οι ελληνορθόδοξες αρχές αποτελούν μία τρομερή πλειοψηφία.

Γι’ αυτό και δεν κατανοώ ούτε την σκοπιμότητα της κυβέρνησης να εισαγάγει το άρθρο 8 στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα.

Είχε άραγε την ανάγκη να εμφανίσει ένα τέτοιο, δήθεν προοδευτικό πρόσημο, σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, για το οποίο ο μεγαλύτερος προοδευτισμός είναι η απλοποίηση των διαδικασιών για αναδοχές και υιοθεσίες, ώστε να μπορέσουν να βρουν μια ζεστή αγκαλιά όλα τα παιδιά;

Υπάρχει μεγαλύτερος εκσυγχρονισμός με μεγάλη κοινωνική αξία από το να καταφέρουν εκατοντάδες οικογένειες να υιοθετήσουν ένα παιδί που τόσο θέλουν αλλά δεν μπορούν ή για να το κάνουν πρέπει να καταφύγουν στην παρανομία;

Η κυβέρνηση, πραγματικά δεν είχε καμία ανάγκη να επιδιώξει σκανδαλισμούς και διχασμούς στο συγκεκριμένο θέμα.

Όμως το κάνει.

Και ασφαλώς θα υποστεί τις συνέπειες από το σύνολο των Ελλήνων που πιστεύει πως κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει με το πρότυπο του πατέρα και της μητέρας και όχι με το πρότυπο των «δύο πατεράδων» ή των «δύο μητέρων».

Επίσης, οφείλω να ομολογήσω ότι για μία ακόμα φορά εκπλήσσομαι δυσάρεστα από την αμφίθυμη στάση της Νέας Δημοκρατίας που παραβιάζει εκ νέου τις διαχρονικές αξίες της κοινωνικής και πατριωτικής κεντροδεξιάς και γι’ αυτό έχει πάψει πλέον να αποτελεί τη «στέγη» πολλών αγωνιστών της, αλλά και νέων ανθρώπων που δεν προσκυνούν τις αριστερές, αλλά ούτε και τις νεοφιλελεύθερες ιδέες και ιδεοληψίες, που όπως αποδεικνύεται, τελικά συγκλίνουν σε πολλά.

Ας είναι….

Ο καθείς και το χρέος του.

Προσωπικά, το έχω αναλάβει απέναντι στους αγνούς, ορθοδόξους Έλληνες πατριώτες.

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου λίγα ακόμα λόγια.

Και πρώτα – πρώτα για τις επιστημονικές μελέτες που άκουσα κάποιοι να λένε.

Ελπίζω να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλες που δείχνουν τα τραγικά αποτελέσματα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Γνωρίζετε, άραγε, ότι πολίτες που μεγάλωσαν σε γκέι οικογένειες στις ΗΠΑ, έχουν καταφύγει μέχρι και στη Δικαιοσύνη, περιγράφοντας τις δικές τους εμπειρίες και ζητώντας να ακυρωθεί το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια;

Γνωρίζετε, επίσης, ότι στη Σλοβενία, ομάδα πολιτών ξεκίνησε μια αναφορά ενάντια στο νόμο και προσέφυγε στα δικαστήρια για να τεθεί το θέμα σε δημόσια ψηφοφορία, η οποία και πραγματοποιήθηκε;

Σε αυτή, λίγο πάνω από το 63% των ψηφοφόρων απέρριψε το νομοσχέδιο του επαναπροσδιορισμού του γάμου ως ένωσης μεταξύ «δύο συναινούντων ενηλίκων», παρά ρητώς μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Τα αναφέρω αυτά μόνο ως παραδείγματα, για να ότι δεν υπάρχουν θέσφατα.

Και ότι, εν πάση περιπτώσει, η παιδικές ψυχές δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως… πειραματόζωα.

Αν και, προσωπικά τουλάχιστον, θα ευχόμουν να μπορούσαν να γίνουν δημοψηφίσματα για τέτοιου είδους θέματα.

Αν γινόταν δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα, ποιο πιστεύετε ότι θα ήταν το αποτέλεσμα;

Τι θα έλεγαν οι Έλληνες;

Μήπως θα συμφωνούσαν με τις αναδοχές και υιοθεσίες από ομοφύλους γονείς;

Η απόρριψη θα ήταν συντριπτική.

Και τότε θα έβλεπα, ποιοι… δημοκράτες και αριστερο-δέξιοι προοδευτικοί από εδώ μέσα θα τολμούσαν να σταθούν απέναντι στην ετυμηγορία των πολιτών…

Τελειώνω…

Κρίμα και άδικο που αυτό το νομοσχέδιο γίνεται πεδίο για πικρές διαπιστώσεις και σοβαρότατες διαφωνίες.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας υποστηρίζει πως το άρθρο 8 είναι απαράδεκτο, καθώς θέτει σε κίνδυνο το δικαίωμα του ανήλικου παιδιού να διαμορφώσει και ολοκληρώσει, ελεύθερα και ανεπηρέαστα, την προσωπικότητα και την ψυχοσωματική του ανάπτυξη, ενώ το καθιστά και ευάλωτο σε πιθανές κοινωνικές αντιδράσεις.

Προφανώς δεν απαιτούμε να υιοθετήσουν όλοι τις απόψεις μας.

Ας μην απαιτεί κανείς να υιοθετήσουμε και εμείς τις δικές τους.

Σεβόμαστε το δικαίωμα όλων να επιλέγουν τον τρόπο ζωής τους, αλλά δεν παραχωρούμε και το δικαίωμα των Ελλήνων χριστιανών να υπερασπιστούν την πίστη και τα ιδανικά τους.

Γι΄ αυτό και θα καταψηφίσουμε…

Σας ευχαριστώ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος