Loading...
 Start Page
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ «Πόθεν Έσχες Δικαστών»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξάρτητος Βουλευτής

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

 

Ποτέ όταν αναφέρομαι στη Δικαιοσύνη δεν γενικεύω γιατί πιστεύω ότι είναι το τελευταίο αποκούμπι κάθε αδικημένου πολίτη και γι΄αυτό πρέπει να προστατεύεται, όμως η καλύτερη προστασία είναι η αποβολή όσων με την παρουσία τους τη βρομίζουν. Και τέτοιες περιπτώσεις υπήρξαν και υπάρχουν.

Πήγαν στον Κορυδαλλό δικαστές με καταδίκη από συναδέλφους τους για συμμετοχή σε φοβερά οικονομικά σκάνδαλα.

Ο πρώτος υπουργός που μπήκε φυλακή στη Μεταπολίτευση για οικονομικό σκάνδαλο ήταν πρώην Εισαγγελέας!

Την πρώτη καταδίκη η Ελλάδα την είχε στο ευρωδικαστήριο επειδή το 2003 χάριν ενός εισαγγελέα φίμωσε και καταδίκασε σε εξοντωτική οικονομική ποινή Μέσα Ενημέρωσης και τον δημοσιογράφο Ντάσκα.

Επίσης συνταξιούχος δικαστής ήταν η γιαγιά που δήλωσε στο Αστυνομικό Τμήμα :

«Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκασαν να βγάλω τα χρήματα από τις τράπεζες. Τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα…»

καταγγέλλοντας την κλοπή 2.000.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και κοσμημάτων ανυπολόγιστης αξίας.

Εύλογο το ερώτημα για το “πόθεν έσχες” της.

Εύλογο το ενδιαφέρον και για την απάντηση που δίνει σήμερα η Κυβέρνηση, δια του αρμοδίου Υπουργού ποιες αποφάσεις θα πάρει για να ελέγχεται το πόθεν έσχες των δικαστών;

Εάν υπήρχε αυστηρότης και στο πόθεν έσχες θα είχαν βρεθεί εκατομμύρια ευρώ στην “Ιπποκράτειο Πολιτεία” εκεί όπου ανώτατος δικαστικός έκανε κουμάντο

και αχυράνθρωπος που έκανε τον μπροστινό, που το όνομα του φιγουράρει στη λίστα Λαγκάρντ…

όπως και τα μαύρα εκείνου του δικαστικού, που με μπροστινό συγγενή του, συντόνιζε την οικοπεδοποίηση των καμένων της Πεντέλης...

και των άλλων,

που στη Μύκονο αγόρασαν δικαστικοί λειτουργοί πανάκριβα οικόπεδα…

καθώς και εκείνων που στη Χαλκιδική χτίζουν βίλες και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα πανάκριβα υπερπολυτελή…

Ας καταγραφούν στα πρακτικά γιατί εσείς που ήσασταν στην ΕΥΠ, θα ξέρετε τι γράφουν οι κασέτες της υπηρεσίας για πάμπολλα τέτοια;

 

Αυτοί όλοι έχουν ονοματεπώνυμο, επειδή όμως μένουν χωρίς έλεγχο πόθεν έσχες, βρομίζουν και τους άλλους δικαστικούς , τους έντιμους.

Θα πείτε «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει»;

Δεν ξέρω

όταν όμως είδε το φως της δημοσιότητας η ερωτική αλληλογραφία ανάμεσα σε έναν υψηλόβαθμο δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας και μια σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστών Λειτουργών, στην οποία ο ίδιος δίδασκε, εποίησαν την νήσαν.

Όταν όμως το «ροζ σκάνδαλο» έγινε θέμα,

ο- τότε και νυν- πρόεδρος του ΣτΕ Ν. Σακελλαρίου απέστειλε τον φάκελο με την ερωτική αλληλογραφία του κ. Ράντου στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλο, ενώ συνέταξε και έκθεση, την οποία απέστειλε στον Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο που αποφάσισε να τον απαλλάξει.

Και τώρα, διαβάσαμε ότι επιστρέφει στα «παλιά λημέρια» του .

Ο κ. Σακελλαρίου τον όρισε πρόεδρο της επιτροπής που θα διεξαγάγει σε λίγες ημέρες τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών Λειτουργών.

Αυτό, πάντως, όπως έγραψε η κεντοδεξιά εφημερίδα “δημοκρατία” «δεν εμπόδισε τους κακεντρεχείς του χώρου να σχολιάζουν ότι οι υποψήφιες να γίνουν δικαστές θα αγωνιούν εάν πρέπει ή όχι να εμφανιστούν στις εξετάσεις με μπικίνι ή με βαθύ ντεκολτέ…».

Και στο κυριακάτικο τύπο όπως υπήρξε αναλόγου ύφους και περιεχόμενου ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Documento» το οποίο επιγραφόταν «Ο εξεταστής κ. Ράντος ελέγχεται» και ανέφερε μεταξύ άλλων:

Ο κ.Ράντος απαλλάχθηκε αφού το πειθαρχικό όργανο θεώρησε πως τα emails δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία διότι ήταν παράνομα.

Οι δικαστές που τον έλεγξαν πειθαρχικά ωστόσο παρέβλεψαν δυο πράγματα.

Πρώτον , ότι εκτός από τα «παράνομα» emails υπήρχε και η κατάθεση της συγκεκριμένης κυρίας που παραδεχόταν τη σχέση και , δεύτερον , ότι το θέμα δεν ήταν οι προσωπικές σχέσεις αλλά αν της είχε δώσει τα θέματα λόγω αυτών των σχέσεων.

Σε κάθε περίπτωση ο κ.Ράντος θα προΐσταται των εξετάσεων και το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αρκετά άνετος.

Δεν ξέρουμε αν ισχύει το ίδιο και για τις υποψήφιες εξεταζόμενες.

Και ρωτάμε οι Υπουργοί και οι εισαγγελείς διαβάζουν εφημερίδες ή ζουν σε γυάλα;

Γιατί με τα τόσα που γράφονται και άλλα τόσα που καταγγέλλονται με ερωτήσεις στη Βουλή δημόσια για παράνομες πράξεις δεν έπρεπε αυτεπάγγελτα να διερευνώνται;

Επίσης γιατί κανείς δεν κάλεσε τον συντάκτη και τον εκδότη να δώσει στοιχεία για την βαριά καταγγελία που δημοσιεύτηκε στα “Παραπολιτικά” 07 Οκτωβρίου 2017 ότι Υπουργός – μέσω τρίτου προσώπου – προσπαθεί να «αλλάξει» πεντακοσάευρα σε πενητάευρα.

Αλήθεια για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

Καταθέτω τα σχετικά για τα πρακτικά…

Κάνω χρόνια τώρα ερωτήσεις με συγκεκριμένες περιπτώσεις και όχι αόριστα...

αλλά πέρα βρέχει…

Τυχαία…; Δεν νομίζω…

Για τα πρακτικά της Βουλής λοιπόν και την απόδειξη αυτών που λέω σας καταθέτω, εντελώς δειγματοληπτικά ορισμένες χαρακτηριστικές από τις πάμπολλες αναπάντητες και κλείνοντας σας ερωτώ:

Πείτε μας κ. Παπαγγελόπουλε θα επιτρέψει η κυβέρνησή σας, οι Δικαστές να είναι υπεράνω όλων;

 

Είναι ή όχι πρόκληση η επανατοποθέτηση του συγκεκριμένου δικαστή στις Εξετάσεις δικαστών; Μήπως εκτός από τυφλή έγινε και κωφή και δεν ακούει τα σχόλια για το εάν πρέπει να έχουν βαθιά ντεκολτέ οι υποψήφιες Δικαστίνες;

 

Σας ευχαριστώ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος