Loading...
 Start Page
ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ «Πόθεν Έσχες Δικαστών»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεξάρτητος Βουλευτής

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κύριε Υπουργέ, στις 23 Οκτωβρίου 2017δηλώσατε τα εξής στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

“Μετά την τελευταία αναστολή που χορήγησε ο Πρόεδρος του ΣτΕ για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για τους ενεργεία δικαστικούς μόνο, μελετώ και εξετάζω με ποιον τρόπο ή νομοθετική πρωτοβουλία η Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, ώστε να μην υπάρχουν πληβείοι και πατρίκιοι στην απονομή της Δικαιοσύνης”.

Είναι ξεκάθαρο ότι δέχεστε πως κάποιοι δικαστές θεωρούν τους εαυτούς τους πατρίκιους και παρότι η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι, τυφλή… συμβαίνει να είναι μονόφθαλμη.

Με πρωτοφανή στα χρονικά ταχύτητα οι δικαστικοί λειτουργοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν προσωρινή διαταγή ώστε να μην καταθέσουν δηλώσεις πόθεν έσχες .

Στη δική τους υπόθεση η ολομέλεια του ΣτΕ κινήθηκε πραγματικά αστραπιαία. Συνεδρίασε, έκρινε και καθαρόγραψε, μία απόφαση που δεν αφορά κανέναν άλλο, παρά μόνον… τους δικαστικούς!

«Όποιος έχει μαχαίρι τρώει καρπούζι» και όλοι οι άλλοι μένουν με τις… φλούδες.

Θλίβομαι και εξοργίζομαι γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν κατανοούν ότι δικαστικές κρίσεις που δεν συνάδουν με το περί δικαίου αίσθημα, όπως αυτές για την Ηριάννα και τον Περικλή και το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των δικαστών, θέτουν ερωτήματα για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.

Συνομιλώ με δικαστές και γνωρίζω ότι πολλοί από αυτούς, δυστυχώς δεν γνωρίζω καν αν είναι πλειοψηφία πια, πεθαίνουν κυριολεκτικά

«στην ψάθα» και θαμμένοι κάτω από όγκους δικογραφιών και υπερασπίζονται το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον με τη ζωή τους.

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι.

Αυτοί που μπαινοβγαίνουν από τις πίσω πόρτες στα γραφεία των άλλων εξουσιών, που υπηρετούν συμφέροντα και βγάζουν αποφάσεις που βγάζουν μάτια.

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας για παράδειγμα έβγαλαν βούλευμα μετά 13 χρόνια.Παραγράφηκε το σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων που ζημίωσε το Δημόσιο και χιλιάδες μετόχους.

Το ίδιο και στη Χαλκιδική. Τα παραδικαστικά κυκλώματα καραμπινάτα.

Πολιτικοί-Καναλάρχες, εκδότες νταβατζήδες, εθνικοί εργολάβοι και τραπεζίτες βρίσκονται αυτό τον καιρό υπόλογοι για εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά η Δικαιοσύνη πάει σαν τη χελώνα … και να ο Τσουκάτος περιμένει … ή άλλοι όπως ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Άκης κλπ ενώ διαπιστώθηκε ότι έχουν εκατομμύρια δικάζονται είτε με βήμα χελώνας, είτε με ποινές αστείες.

Τους αναγνωρίζουν ελαφρυντικά με αστείες αιτιολογίες και την ίδια ώρα η τυφλή Δικαιοσύνη βάζει εξοντωτικές ποινές στην Ηριάννα, στον Περικλή, στην καθαρίστρια της Βουλής με πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Την επώνυμη όμως με τα πλαστά πτυχία την πήγαν σε Μονομελές και της έβαλαν ποινή κάτι μήνες γιατί ήταν παρά τω πρωθυπουργώ Σαμαρά.

Τον ταμία της Γαύδου όμως για ποσό που ήταν το ένα προς ογδόντα σε σχέση με αυτό του Άκη Τσοχατζόπουλου του έβαλαν ισόβια, ενώ στον Άκη 20 χρόνια.

Σας ερωτώ λοιπόν ευθέως:

¨έχουμε δικαιοσύνη για να υπηρετεί τους πλούσιους και να κρύβει το πως πλουτίζουν ορισμένοι δικαστές;” Αδιαφορώντας για το δηλητηριώδες σχόλιο της κοινωνίας που

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»,

Οι πολίτες έχουν απαίτηση να ακούσουν από τον Υπουργό της Δικαιοσύνης πως η πολιτική ηγεσία εξηγεί, ότι η απόφαση που ειρήσθω εν παρόδω το σκεπτικό της βάλλει, στα περισσότερα σημεία, κατά της κοινής λογικής, καθαρογράφτηκε σε χρόνο ρεκόρ και δημοσιεύτηκε στην εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες;

Και με την ευκαιρία πείτε μας:

Πόσοι δικαστές έχουν καταθέσει πόθεν έσχες και πόσοι όχι κατά την τελευταία τριετία;

Προπάντων όμως, κ. Υπουργέ να πείτε στην Βουλή των Ελλήνων γιατί δεν αναλάβατε ακόμα την πρωτοβουλία, που υποσχεθήκατε, παρότι από τις 23 Οκτωβρίου δεσμευτήκατε με δήλωσή σας στην «Εφημερίδα των Συντακτών»;

Σας ευχαριστώ

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος