Λίστα αντικειμένων
Σε ραδιοφωνικές συνέντευξεις που έδωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος μετά την ψήφιση των μέτρων αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα είπε:
«Η βουλή ολοκλήρωσε χθες την ψήφιση των προαπαιτούμενων της αρχικής συμφωνίας με τους δανειστές. Η διάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε και παραμένει …αλώβητη. Παρά κάποιες μεταστροφές από το «όχι» στο «παρών» . Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καταμετρά απώλειες (36). Αυτή τη δεύτερη φορά ήταν όμως τρεις λιγότερες από την περασμένη Τετάρτη.
Τελικά πάντως το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία τις πρώτες πρωινές ώρες, από την Ολομέλεια της Βουλής, με την αρωγή των ψήφων της αντιπολίτευσης, πλην ΚΚΕ και Χ.Α. Κατά τη συζήτηση, στην πολιτική αντιπαράθεση, κυριάρχησε η επιλογή της κυβέρνησης να συνυπογράψει το πλαίσιο μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές.
Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου έτσι πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Ερωτώμενος για τις εκτιμήσεις του για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης δήλωσε: ο Πρωθυπουργός σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζει να ισορροπεί μετά και τη χθεσινή ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Η διαπραγμάτευση για το νέο δανειακό πρόγραμμα, οι όροι του νέου μνημονίου είναι μπροστά και, όσο σκληρό κι αν είναι το συνομολογημένο πλαίσιό της, ο προσδιορισμός των ρυθμίσεων , οι λεπτομέρειες και οι διατυπώσεις έχουν μεγάλη σημασία.
Αυτό μπορεί να κρίνει, σε σημαντικό βαθμό, το πρόσημο, τις δυνατότητες και τη δίκαιη κατανομή των βαρών της νέας συμφωνίας.
Τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά μάλλον προς το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Αυγούστου ,και αναμένεται να προκαλέσουν νέα πολιτική περιδίνηση τόσο στο κυβερνητικό κόμμα ,όσο και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα.
Για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές του νέου τριετούς προγράμματος, τις επιπτώσεις για τη χώρα και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στο πολιτικό σύστημα και κυρίως στη ζωή των πολιτών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και όλων εκείνων ,που επλήγησαν όσα χρόνια εφαρμόζονται τα μνημόνια, είπε: Εμείς σαν ΑΝΕΛ και ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ελέγχουμε σκληρά την εξουσία και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν ,αλλά αμετακίνητα και χωρίς ιδιοτέλεια στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό , έστω και εν μέσω επαχθών Μνημονίων .
Παλεύουμε να παραμείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ώστε να μπορεί ο υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, να φέρνει στην επιφάνεια σκάνδαλα σαν εκείνο της Αγροτικής Τράπεζα»ς.
Και κατέληξε τονίζοντας:
«Το σκάνδαλο των σκανδάλων, που η πλειοψηφία των καναλιών έθαψε, επειδή σε αυτό εμπλέκεται η εγχώρια διαπλοκή σε όλες τις εκδοχές της, τράπεζες, κόμματα, κανάλια, εφημερίδες, μεγάλες επιχειρήσεις.
Αν δεν τις διαλευκάνουν αυτές τις υποθέσεις οι Τσίπρας και Καμμένος , όλοι εμείς δηλαδή αυτοί που δεν συμμετείχαν στο φαγοπότι, δεν θα το πράξει κανείς, ούτε οι οικουμενικές κυβερνήσεις, ούτε οι κυβερνήσεις ειδικού σκοπού που καταλήγουν σε “γενικής αμνηστίας.”
Να παραμείνει πρέπει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου , ώστε να αποκατασταθεί, επιτέλους, η νομιμότητα και στην τηλεοπτική αγορά.
Οι αρμόδιοι υπουργοί Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης κατέθεσαν ήδη από χθες το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες,.
Επιτέλους να τελειώνουμε με τις πειρατείες και το τζαμπατζιλίκι. Επιτέλους να καταβάλει ο καθείς τον όβολόν του. Επιτέλους να μάθουν όλοι να σέβονται τους κανόνες της ενημέρωσης.
Οι δυο “καμικάζι “ Υπουργοί το κατέθεσαν το νομοσχέδιο εν μέσω ψήφισης Μνημονίου , ήρθαν σε σύγκρουση με τους καναλάρχες τώρα που τους έχουν περισσότερο ανάγκη»
Αρχική Σελίδα | Login | Sitemap | Επικοινωνία |