Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος : «Ο λαός έχει μία και μόνη επιλογή.  Να εμπιστευτεί όσους μάτωσαν»

Αλληλοδιάδοχες συνεντεύξεις παραχώρησε σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ Αχαΐας σε περιφερειακά ΜΜΕ.

 

Τα κύρια σημεία των απαντήσεων του Γεν. Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν:

Ο λαός θα μας κρίνει όλους, λοιπόν. Και εμάς για όσα καταφέραμε και όσα δεν καταφέραμε, αλλά και τα κόμματα που λίγο καιρό πριν, εκλιπαρούσαν για το ΝΑΙ του λαού στους δανειστές και ζητούσαν από τον Τσίπρα να υπογράψει μια συμφωνία και ό,τι να ‘ναι.

 

Μπορούν τα κόμματα που ο ίδιος ο λαός καταδίκασε με την ψήφο του τον περασμένο Γενάρη να οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο από την κρίση; Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει στα πέντε χρόνια που κυβέρνησαν, χώρια ή και μαζί. Ή μήπως θα το κάνουν τώρα επειδή μαζί τους μπορεί να πάει και ένας… παραπόταμος του ίδιου συστήματος που ευθύνεται για το χάλι της χώρας; Ρωτάω ευθέως και ας απαντήσει κάθε καλόπιστος πολίτης: Μπορούν όσοι ήδη απέδειξαν ανικανότητα ή φαυλότητα, να πείσουν ότι θα κάνουν τώρα όσα δεν έκαναν πριν;

 

Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική.

Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή, είναι πως είτε θα οδηγήσει σε μία κυβέρνηση που σε τρία χρόνια, το αργότερο, θα έχει βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα έχει μετατρέψει τα μνημόνια σε οριστικό παρελθόν, είτε θα αφήσει την χώρα στο βούρκο της κρίσης και στον φαύλο κύκλο των άσκοπων θυσιών ή πολύ χειρότερα, θα την οδηγήσει σε μία ασύντακτη χρεοκοπία.

Σε ποιους θα δείξει εμπιστοσύνη ο λαός ότι θα προχωρήσουν γρήγορα και με αποφασιστικότητα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Σε όσους επί πέντε χρόνια δεν τόλμησαν να ακουμπήσουν ούτε τρίχα από τους κλέφτες και τους σύγχρονους «μεγαλοτσιφλικάδες»;

 

Εγώ λέω, όχι. Ο λαός έχει μία και μόνη επιλογή: Να εμπιστευθεί τους ανθρώπους που αποδεδειγμένα «μάτωσαν» απέναντι στους δανειστές αλλά και αποδεδειγμένα επίσης, δεν θέλησαν να σύρουν την χώρα στην απόλυτη χρεοκοπία ή σε ένα μνημόνιο με δραχμή, εξυπηρετώντας τα σχέδια του Σόϊμπλε.

 

Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο κίνδυνος δεν έχει φύγει από την πόρτα μας. Ο Σόϊμπλε καραδοκεί. Οι μαυραγορίτες της νέας εποχής που θα ήθελαν τη χρεοκοπία και την επιστροφή της Ελλάδας σε μία… ανύπαρκτη δραχμή, μας περιμένουν στη γωνία, να αποτύχουμε. Και δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη.

 

Αυτός είναι ο μονόδρομος για να ξεπεραστούν τα δεινά της Ελλάδας και σε αυτό τον στόχο είμαστε στρατευμένοι οι ΑΝΕΛ.

 

Οι ΑΝΕΛ δεν είμαστε ούτε «παραμάγαζο», ούτε «ουρά» του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ιδεολογικές διαφορές μας είναι μεγάλες.

Όλοι ξέρουν, εξάλλου, ότι τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και εγώ, προερχόμαστε από τον χώρο του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Ότι εμείς, όχι μόνο δεν εχθρευόμαστε τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα, αλλά αντίθετα τη στηρίζουμε, πολεμώντας τόσο την διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα όσο και τους κρατιστές, που δυστυχώς δεν βρίσκονται μόνο στην αριστερά, αλλά και στην μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία, που δυστυχώς ακόμα και σήμερα – στην μετά Σαμαρά εποχή – απέχει πολύ ακόμα από τις ιδεολογικές ρίζες της.

 

Δεν ζητάμε λοιπόν την ψήφο του λαού για να δώσουμε ένα κεντροδεξιό άλλοθι σε μια νέα διακυβέρνηση Τσίπρα.

Ζητάμε ψήφο για να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα την κάθαρση του κράτους και του τόπου.

 

Δεν σκοτώσαμε τα «θέλω» και τις ελπίδες μας ψηφίζοντας τη συμφωνία, αλλά τις μετατοπίσαμε χρονικά και ορκιστήκαμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα υπογράψουν και το αμετάκλητο τέλος των μνημονίων.

 

Αυτή τη δυνατότητα θέλουμε να μας δώσει ο λαός και για όσα πετύχουμε τώρα, να κριθούμε με τον πιο αυστηρό τρόπο αμέσως μετά.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος