Loading...
 Start Page
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ «Είτε ο λαός θα κλείσει οριστικά το δρόμο στο παλιό σύστημα,  είτε ας ετοιμάζεται για πολλά ακόμα χρόνια θυσιών και δεινών χωρίς αποτέλεσμα»

«Είτε ο λαός θα κλείσει οριστικά τον δρόμο στο παλιό πολιτικό σύστημα και θα ολοκληρώσει την μεγάλη δημοκρατική επανάσταση του περασμένου Ιανουαρίου, είτε ας ετοιμαστεί για μία ακόμα μεγάλη λεηλασία του νεοφιλελευθερισμού και για πολλά ακόμα χρόνια δεινών και θυσιών για τους πολλούς, ενώ οι πολύ λίγοι θα θησαυρίζουν».

Αυτά, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ο Βουλευτής Αχαίας και Γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λαμία, στα πλαίσια περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Ν. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως η προσπάθεια αντεπίθεσης των κομμάτων που εκφράζουν την πλήρη υποταγή στην οικονομική και πολιτική ευρωπαϊκή ολιγαρχία, σε αγαστή συνεργασία με τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και όλους όσους εκφράζουν την «Ελλάδα της χρεοκοπίας» πρέπει να απαντηθεί με την «ομοβροντία ψήφου» του λαού.

Ο Νίκος. Νικολόπουλος τόνισε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στις 25 Ιανουαρίου υπέγραψαν την πολιτική καταδίκη του διεφθαρμένου συστήματος. Αν τώρα ακυρώσουν εκείνη την καταδίκη, τι θα έχουν πετύχει και σε τι θα ελπίζουν άραγε; Μήπως οι πολιτικοί που επί πέντε χρόνια δεν έκαναν καμία μεταρρύθμιση, θα κάνουν τώρα τις μεγάλες και σαρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος; Μήπως θα τα βάλουν με τη διαπλοκή και θα βρουν τους κλέφτες; Μήπως θα τα χαλάσουν με τα συστημικά φιλαράκια τους για να αποκαταστήσουν το αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας; Γιατί να κάνουν τώρα όσα δεν έκαναν, τουλάχιστον τα τελευταία πέντε χρόνια, για να μην μιλήσω για παλαιότερα.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Δύο δυνάμεις που δεν υποτάχθηκαν στους δανειστές και δεν τα βρήκαν με το σύστημα. Γι’ αυτό και συνάντησαν την πιο λυσσαλέα αντίσταση, όχι με στόχο άλλο ένα μνημόνιο, αλλά την πτώση αυτής της συγκυβέρνησης, και μάλιστα με πάταγο που θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη και θα απογοητεύσει όλους εκείνους που στη συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου άρχισαν να βλέπουν μία ελπίδα για όλη την Ευρώπη: Ότι η πολιτική σπάει το οικονομίστικο περίβλημα και επανέρχεται, με τη κοινωνία στο επίκεντρό της.

Όλη η Ελλάδα, όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος ξέρει πως ο Τσίπρας και ο Καμμένος έκαναν μία πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση. Και ότι τελικά συνθηκολόγησαν, κάνοντας έναν υποχρεωτικό ελιγμό, προκειμένου να μην διαλυθεί ο τόπος τους. Πέτυχαν όμως να δείξουν σε όλους το αποκρουστικό πρόσωπο της ευρωπαϊκής ελίτ και να βγουν ηθικοί νικητές. Πέτυχαν, επίσης, να ξαναβάλουν το ζήτημα του χρέους στο τραπέζι, για το οποίο όλοι μας έλεγαν πως ήταν βιώσιμο. Να που δεν είναι, λοιπόν. Και να που η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πέτυχε να ξεκινήσει η συζήτηση αναδιάρθρωσης του χρέους, που θα είναι και η μεγάλη μάχη του προσεχούς Οκτωβρίου. Και αν σε αυτή τη μάχη πάνε οι… πρόθυμοι, η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα. Πέτυχαν, ακόμα, μία συμφωνία που ασφαλώς και δεν είναι ό,τι θέλαμε και επιδιώκαμε, αλλά δίνει μία συγκεκριμένη τριετή περίοδο εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια. Και σε ό,τι αφορά εμάς, τους ΑΝΕΛ, έχουμε δεσμευτεί ότι αυτό είναι και το νέο μας στοίχημα: Να εκμεταλλευτούμε την επόμενη τριετία για να βγάλουμε την Ελλάδα, μια για πάντα, από τα μνημόνια!

 

Και εδώ, σήμερα, επαναλαμβάνω και κάτι άλλο: Αναγνωρίζοντας ότι εμείς που στηρίξαμε τη συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αναλάβαμε την ευθύνη στήριξης της νέας συμφωνίας, οφείλουμε να αναλάβουμε και την ευθύνη εξόδου από αυτή – και οριστικά από την κρίση.

Και αυτή είναι η δέσμευσή μας στον λαό: Σε τρία χρόνια, οριστικό τέλος στα μνημόνια! Σε τρία χρόνια θα χτίσουμε μία «νέα» Ελλάδα και όσα δεν έγιναν για πολλά χρόνια, θα γίνουν τώρα. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στο κράτος – τέρας που ταλαιπωρεί τους πολλούς και είναι γενναιόδωρο με τους λίγους. Τέλος στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Τέλος στην διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα που πνίγει την υγιή επιχειρηματικότητα. Τέλος σε όλα όσα μας χρεοκόπησαν!»

Ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στα μέχρι σήμερα δημοσκοπικά ευρήματα ανέφερε ότι «πάει καιρός πια που ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η δημοσκοπήσεις αποτελούν κάννες στα όπλα του συστήματος με το οποίο εμείς παλεύουμε» και θύμισε ότι είναι διαχρονική η προσπάθεια «κουρέματος» του Τσίπρα και διάλυσης των ΑΝΕΛ. «Θυμάστε τις δημοσκοπήσεις του Γενάρη; Και τότε διαφορά 1-2% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έδιναν, ενώ τους ΑΝΕΛ τους είχαν ξεγράψει. Και μόλις την τελευταία εβδομάδα άρχισαν να… ψελλίζουν κάποιες διαφορετικές εκτιμήσεις για να πάνε… άπατοι, που τελικά πήγαν! Και ακόμα χειρότερα, θυμηθείτε στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. Έως και προβάδισμα του ΝΑΙ έδιναν!!!»

Τέλος, ο Ν. Νικολόπουλος ζήτησε από τους πολίτες που ανήκουν στον κεντροδεξιό χώρο να στηρίξουν μαζικά τους ΑΝΕΛ και να διεκδικήσουν την οριστική αλλαγή εποχής στην Ελλάδα και μία καθαρή πολιτική που θα μάχεται για τους πολλούς και δεν θα υπηρετεί «φίλους και κολλητούς».

«Ανήκουμε σε διαφορετικά ιδεολογικά στρατόπεδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως συνεργαστήκαμε και θα συνεργαστούμε και πάλι, γιατί απέναντι στο μπλοκ των φθαρμένων πρέπει να υπάρχει και το μπλοκ των άφθαρτων. Γιατί οι Έλληνες μπορούν και πρέπει να συνεργάζονται, αλλά με γνώμονα την πατρίδα και όχι… τις τσέπες πέντε – δέκα ατόμων. Εμείς, στους ΑΝΕΛ, μιλάμε για έθνος, για ιστορία, για θρησκεία, για παραδόσεις. Και όλα αυτά αποτελούν τη βάση μας για την πορεία προς το αύριο. Για εμάς, η γαλανόλευκη.. ξεκινάει από τον σταυρό και το χθες συνδέεται με το σήμερα και το αύριο. Ο καλύτερος Έλληνας επιστήμονας και τεχνοκράτης που διαπρέπει στο εξωτερικό, δεν θα υπήρχε ποτέ εάν σε κάποιο μικρό χωριό της Φθιώτιδας δεν υπήρχε μία απλοϊκή γιαγιά που κάθε μέρα ανάβει το καντηλάκι της. Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτή είναι η Ελλάδα μας. Και αυτή την Ελλάδα αγαπάμε, γι’ αυτή την Ελλάδα παλεύουμε στους ΑΝΕΛ και ας έχουμε ακούσει τα χίλια μύρια και ας είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο των ξεπουλημένων και των διαπλεκόμενων».

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της περιοδείας του στη Λαμία, ο κ. Νικολόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και παραγόντων, αλλά και με στελέχη των ΑΝΕΛ στην περιοχή, ενώ παραχώρησε και συνεντεύξεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος