Loading...
 Start Page
Προταθέν πρόσωπο από τον Πάνο Καμμένο για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας.

Με αφορμή το σημερινό Eurogroup, ο Νίκος Νικολόπουλος, δέχτηκε «μπαράζ» δημοσιογραφικών  ερωτήσεων, ο οποίος απαντώντας  Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων  Ελλήνων, επανέλαβε : «Δεν μπορώ να διαψεύσω μα ούτε να επιβεβαιώσω πληροφορίες σχετικά με τα πρόσωπα που πρότεινε ο Πάνος Καμμένος στον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα για το θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Και στην συνέχεια τόνισε εμφατικά:

«Κανείς δεν πρέπει να λησμονά ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και άρα η Ελληνική Κυβέρνηση χρειάζεται την ολόθυμη συμπαράσταση όλων μας. Κάθε τι που δημιουργεί αποσυσπείρωση και αποπροσανατολίζει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, πρέπει να το παραμερίσουμε προσωρινά».

Η πολιτική επιστρέφει στην κοινωνία.

Εξάλλου ο Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την σημερινή δραματική συνεδρίαση του eurogoup δήλωσε:

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί παράταση του μνημονίου και για αυτό ζητά μια συμφωνία - γέφυρα προκειμένου να δοθεί χρόνος στην διαπραγμάτευση, ώστε να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, η οποία και θα βάλει τέλος στην οικονομική και κοινωνική υποβάθμιση της χώρας, αλλά και θα ανοίξει το δρόμο για την αναπτυξιακή της πορεία.

Με ύφεση  και αποπληθωρισμό δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του δημόσιο χρέους το αντίθετο συμβαίνει. 

Οι δανειστές δεν είναι «τυφλοί». Πιστεύω ότι τελικά θα «συναντηθούν» με την Ελληνική θέση σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Το κλίμα διεθνώς άλλωστε ωθεί σε έναν τέτοιο συμβιβασμό.

Κανείς δεν θα ρισκάρει μια ρήξη αλλά μια λύση, που  να επιτρέπει σε όλες τις πλευρές να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους και κυρίως να δίνει τη δυνατότητα ότι  υπάρχει και άλλος δρόμος εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου, με τα βάρη δίκαια μοιρασμένα και με μια προοπτική για οριστική έξοδο από την κρίση».

Το νέο πολιτικό πεδίο διαμορφώνεται από τις κοινωνικές συνθήκες

και το συμφέρον των αδυνάτων πολιτών

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος σε Ιταλικά τελικά ΜΜΕ δήλωσε :

«Το νέο πολιτικό πεδίο θα διαμορφωθεί από τα Χριστιανοδημοκρατικά και τα Αριστερά Κόμματα και μάλιστα από εκείνες τις  δυνάμεις που επαναφέρουν τις κοινωνικές ανησυχίες και το συμφέρον των απλών και αδυνάτων ανθρώπων στο κέντρο της πολιτικής.

Αυτή την εβδομάδα είδαμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίστηκε εχθρικά από σοσιαλιστικά κόμματα και κυβερνήσεις. Τα σοσιαλιστικά κόμματα αντιτίθενται στην επιστροφή της κοινωνίας και της πολιτικής στην κεντρική σκηνή ,εκεί που μέχρι τώρα κυριαρχούσε το μοντέλο της ευρωπαϊκής ενοποίησης απόντων των λαών και της κοινωνίας.

Ποιος δεν το βλέπει ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα απειλούνται από τα αριστερά. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά και ο λαός καταλαβαίνει ότι αυτό είναι η πραγματική πορεία προς την Ευρώπη.

Δεν  υπηρετήσαμε την Ευρωπαϊκή Ιδέα όταν υποκρινόμαστε ότι συμφωνούμε με όλα και μετά υλοποιώντας τίποτα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει μια νέα πολιτική βάση. Το «γήπεδο θα αλλάξει», γιατί μέχρι τώρα «κρυβόμαστε» στην Ευρώπη και παραμένουμε… Βαλκάνια.

                            Μεγάλη η αποδοχή που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Τα γεγονότα της πρώτης εβδομάδας της νέας διακυβέρνησης σύμφωνα με δημοσκοπήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, συγκεντρώνουν συντριπτική αποδοχή με δραματική αύξηση της διαφοράς με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η αποδοχή αυτή δεν προκύπτει από απτά αποτελέσματα πολιτικής καθώς κάτι τέτοιο είναι πρόωρο άλλα από την ταύτιση λαού και ηγεσίας. Η ταύτιση λαού και ηγεσίας αυξάνει παρόλη την μετακίνηση της κυβέρνησης σε διάφορα σημεία των διαπραγματεύσεων με την  Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί ο λαός κρίνει ως ειλικρινείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να βελτιώσει τις τύχες του λαού και αποδέχεται θετικά νέες ιδέες και προτάσεις - μια νέα πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα εγκαινιάστηκε η επιστροφή  της πολιτικής.

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός προϋποθέτει ταύτιση λαού και ηγεσίας

Στο εξωτερικό ό προσανατολισμός  της χώρας προς την ευρωπαϊκά ενοποίηση θα συνεχιστεί με προϋποθέσεις και όχι ως αυτόματος πιλότος και πράξεις απλής οικονομικής διαχείρισης. Αυτός ο βασικός αναπροσανατολισμός προϋποθέτει στο εσωτερικό την ταύτιση  ηγεσίας και λαού σε πρόγραμμα ανανέωσης σε αντίθεση με τις παρελθούσες πολιτικές αποκρύψεις της κυβερνητικής πολιτικής και συσκότισης του λαού με σκοπό την λάθρα επιβίωση ενός παρασιτικού συστήματος. Σηματοδοτήθηκε τώρα η δημιουργία ενός νέου παιδιού πολιτικής.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος