Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: «Πρώτιστο καθήκον τώρα ή θωράκιση των ευαίσθητων  κοινωνικά ομάδων»

«Οι Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου κατά τις τελετές παραλαβής έδωσαν στίγμα και έστειλαν ένα καθαρότατο μήνυμα προς όλους. Πρώτιστο καθήκον αυτή τη στιγμή αποτελεί η θωράκιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, καθώς και η ρύθμιση του δημόσιου χρέους μέσω της σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης.

Και ενώ βεβαίως χαροποίησαν τους πάντες, κανένας μας δεν πιστεύει ότι το «σκίσιμο» των μνημονίων γίνεται από μικροφώνων». Αυτά τόνισε σε αλλεπάλληλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος και στις οποίες επίσης υπογράμμισε .

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ότι οι Χριστιανοδημοκράτες Ελλάδος από την αρχή είχαμε αντιδράσει στον στραγγαλισμό της κοινωνίας λόγω των μνημονίων και είχαμε μιλήσει εδώ και πέντε χρόνια για ...reboot Της ελληνικής οικονομίας. Αλλά αυτό απαιτεί – επιτέλους – και reboot της πολιτικής!

Μιλήσαμε και παρουσιάσαμε με τον Πάνο Καμμένο, το Ελληνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, επειδή όμως τώρα πλέον δεν μιλάμε για μια κυβέρνηση των πολλών συνιστωσών, αλλά για την μία

Κυβέρνηση εθνικού σκοπού πρέπει όλοι να καταλάβουμε έγκαιρα ότι σοβαρή μεταρρύθμιση προφανώς δεν είναι η απόλυση των καθαριστριών...αλλά η κατάργηση των χαλιφάτων του Δημοσίου όπως και η σύλληψη και η τιμωρία του "Αλή μπαμπά και των 40 ολιγαρχών –κλεφτών" της ελληνικής διαπλοκής».

Ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε και την δική του αποτίμηση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Σουλτς λέγοντας:

«Υπήρξε…. ισοπαλία. Ήταν προσεκτικές οι διατυπώσεις και των δύο πλευρών, κυριάρχησε η επιφυλακτικότητα αλλά και η αισιοδοξία και ότι στο τέλος όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Πέρασε με επιτυχία θα έλεγα το πρώτο crash test ο Αλέξης Τσίπρας απέναντι στον εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού κατεστημένου». Τέλος ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και χαιρέτισε την πρώτη απόφαση του Πάνου Καμμένου να δοθούν τα εκτός έδρας, που είχαν κοπεί λόγω μνημονιακών εντολών, από τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν στο νομό Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου και εν συνέχεια αποκάλυψε τους στρατηγικούς στόχους των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση εθνικού σκοπού.

Νίκος Νικολόπουλος : «Να τα 10 θετικά μέτρα»:

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ

Πέραν των γνωστών «κόκκινων γραμμών» που έχει θέσει ρητά ο Πρόεδρος του Κινήματος Π. Καμμένος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στοχεύουμε στην κατά προτεραιότητα υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών από την νέα κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Πρόκειται για στρατηγικούς στόχους που μας τοποθετούν σε διακριτή αλλά απόλυτα συμβατή θέση σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ενδεικτικά τα εξής 10 θετικά μέτρα:

1. Διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του δημόσιου χρέους με άμεση σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου.

2. Ανάσχεση της κοινωνικής καταστροφής. Στόχος να μην υπάρχουν άνθρωποι που να τρέφονται από κάδους σκουπιδιών. Άμεση έναρξη προγράμματος εμβολιασμών έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η περυσινή τραγωδία με τον άδικο θάνατο 150 ανθρώπων από την εποχική γρίπη. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει με τις παιδικές ασθένειες για όλα τα παιδιά, χωρίς καμία εξαίρεση. Η Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ως μια τριτοκοσμική χώρα.

3. Άμεση αξιοποίηση όλων των λιστών φοροφυγάδων προκειμένου να εισπραχθούν γρήγορα χρήματα, ιδιαίτερα από τους εμπλεκόμενους σε οικονομικά εγκλήματα (λίστα Lagarde, ακινήτων Λονδίνου, αιφνίδιου πλουτισμού, εμβασμάτων εξωτερικού κτλ).

4. Κατάργηση ισχύοντος νόμου «περί ευθύνης υπουργών» και νομοθέτηση αυστηρών ποινικών αλλά αστικών όπως και διοικητικών ευθυνών για τους υπουργούς.

5. Άμεση εξέταση από τη Βουλή όλων των υποθέσεων που έστειλαν οι εισαγγελείς και σήμερα βρίσκονται στα συρτάρια. Καμία ασυλία – κρυφή ή φανερή- σε υπουργούς.

6. Δρακόντειες ποινές για καταχραστές του δημοσίου χρήματος. Κατάργηση όλων των διαγραφών και «ελαφρύνσεων» ποινικών ή αστικών ευθυνών όσων λεηλάτησαν την περιουσία του Ελληνικού λαού.

7. Νέο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων με αναβάθμιση αμοιβών βάσει ικανοτήτων.

8. Άμεση αποκατάσταση μισθών – συντάξεων για αποστράτους και εν ενεργεία προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων & Σωμάτων Ασφάλειας με την πλήρη εφαρμογή των σχετικών δικαστικών αποφάσεων.

9. Ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας έτσι ώστε να είναι σε θέση να προβάλει την ισχύ της σε κάθε σημείο της ΑΟΖ που θα πρέπει να ανακηρυχθεί και να συνδεθεί λειτουργικά με αυτή της Κύπρου.

10. Άμεση και μόνιμη επαναφορά της προστασίας της 1ης κατοικίας των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος