Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: Μετά το πόρισμα της Επιτροπής για τα μνημόνια, τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην χώρα

«Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται την πραγματική διάσταση του εγχειρήματος της σύστασης και λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια.

Το εθνικό χρέος και οι αιτίες για το δυσθεώρητο για το ύψος που έχει φτάσει, είναι θέμα ζωτικό για την χώρα σήμερα, αλλά και για το μέλλον της.

Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω και ένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι η χώρα μας, έφτασε στην κατάσταση αυτή, χωρίς να φταίει κάτι και κάποιοι».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος, κατά την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, τονίζοντας παράλληλα ότι μετά την έκδοση του πορίσματος της επιτροπής, τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην χώρα.

 

ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ και ΒΕΝΙΖΕΛΟ

 

Ο κ. Νικολόπουλος σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε τα εξής: «Στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τα τελευταία 24ώρα δίνουν επικοινωνιακές μάχες, εναντίον της σύστασης της Επιτροπής και της διεξαγωγής της έρευνας.

Οι πολίτες βλέπουν τον μεταλλαγμένο μετεκλογικά Αντώνη Σαμαρά σε ρόλο delivery boy του συνταγματολόγου της συγκάλυψης, αλλά και σε ρόλο πολιτικού πλυντηρίου του ΠΑΣΟΚ και του διδύμου της συμφοράς Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου που δυσφήμησε και διέσυρε τη χώρα, παραποίησε τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, εκτίναξε τις τιμές των spread των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Κράτους, προσέφερε εθελουσίως και κρυφίως την χώρα του ως θήραμα στις δαγκάνες του ΔΝΤ, έθεσε τη χώρα εκτός των Διεθνών αγορών χρήματος, έβαλε την χώρα στο γύψο του 1ου Μνημονίου, κατέστρεψε την Ελληνική οικονομία και οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες σε βίαια φτωχοποίηση και εκατοντάδες απεγνωσμένους συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία και έφερε τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από την Ευρωζώνη.

 

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΩΛΗΘΗ

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει γιατί η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τα Μνημόνια εξαιρεί την περίοδο Καραμανλή.

Ποιος πούλησε την Εθνική κυριαρχία, έδεσε τη χώρα χειροπόδαρα και παρέδωσε τα κλειδιά των υπουργείων στους Τόμσεν και τους Κοστέλο;

Υπάρχει μια δανειακή σύμβαση που προβλέπει ότι τα Ελληνικά δάνεια συνάπτονται -από το 2010 και εφεξής- σε αγγλικό δίκαιο και ότι το κράτος παραιτείται από την ασυλία επί της κυριαρχίας του.

Πριν από το 2010, επί Καραμανλή, η Ελλάδα ήταν ένα κυρίαρχο κράτος με επιλογές.

Το Ελληνικό χρέος διέπετο από το Ελληνικό δίκαιο, τα μισά δάνεια είχαν συναφθεί με μια Γερμανική και μια Γαλλική Τράπεζα -την Deutche Bank και την BNB Paribas- και ο κίνδυνος ήταν μοιρασμένος εξαιτίας του πλεονεκτήματός μας να προκαλέσουμε «κούρεμα».

Μετά τον Καραμανλή η χώρα τέθηκε υπό διεθνή επιτροπεία και η Εθνική κυριαρχία επωλήθη.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποκαλύψει ότι το πρώτο Μνημόνιο δόθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου Παπανδρέου την τελευταία στιγμή και ήταν αντιγραφή του κειμένου με το οποίο υπήχθη η ουγγρική οικονομία στο ΔΝΤ.

Υπάρχει λοιπόν μια σαφής διαχωριστική γραμμή που επιβάλλει την εξαίρεση: Ελλάδα, κυρίαρχο κράτος - Ελλάδα υπόδουλο κράτος.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ

Τέλος, κάποιοι συγχέουν την σύστασή της επιτροπής ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ με την εξαγγελθείσα εξεταστική για το Μνημόνιο.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα δεδομένου ότι η εξεταστική για το Μνημόνιο θα καλύψει την περίοδο από το 2010 και εντεύθεν, ενώ αυτή για το χρέος θα καλύψει και προηγούμενη περίοδο, και θα επικεντρωθεί εξ αντικειμένου σε θέματα που αφορούν στην δημιουργία, στην αναγνώριση και την κατάταξη του χρέους θα διενεργηθεί δε κατά κύριο λόγο από διεθνώς αναγνωρισμένους ειδικούς επιστήμονες.

Αντίστοιχα η εξεταστική της Βουλής που θα συσταθεί από βουλευτές θα έχει κυρίως αντικείμενο των έλεγχο των πολιτικών αποφάσεων που στις συγκεκριμένες συνθήκες οδήγησαν στο καταστροφικό Μνημόνιο.

Είναι σαφές ότι οι δύο Επιτροπές λειτουργούν συμπληρωματικά και είναι ακόμα σαφέστερο ότι διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα των διασταυρωμένων πλέον πορισμάτων».

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Νικολόπουλου στην ολομέλεια της Βουλής

Αστεία τα επιχειρήματα Σαμαρά-Βενιζέλου για την εξεταστική

https://youtu.be/QiVrRnxJ8-A

Η εξεταστική που υποσχέθηκε ο Σαμαράς γίνεται με τους ψήφους ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ

https://youtu.be/VplzIbCyXLk

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος