Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  «Η ελληνική κοινωνία αξίζει έναν καθαρό αθλητισμό, χωρίς βία»

Την άποψη πως η ελληνική κοινωνία αξίζει και δικαιούται έναν καθαρό αθλητισμό, απαλλαγμένο από τη βία εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

 

Ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ στηρίζει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και γενικότερα, την μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει κατά της βίας, της διαφθοράς και της ανυποληψίας του ελληνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, τόνισε πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να επεκταθεί, λαμβάνοντας την μορφή ενός γενικού πλαισίου προληπτικής δράσης, που θα ξεκινάει από το σχολείο και την εκπαίδευση και θα εκτείνεται μέχρι το ανώτερο επαγγελματικό επίπεδο του αθλητισμού και κάθε αγωνιστικό χώρο.

 

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την αρχή είχαν τονίσει ότι το νομοσχέδιο πρέπει να εντάσσεται στους διεθνείς κανόνες που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου, που με την εφαρμογή τους το ποδόσφαιρο έχει φθάσει σε ζηλευτά επίπεδα. Είχαμε επισημάνει επίσης ότι η παρέμβαση της Πολιτείας πρέπει να φέρει τα ποθητά αποτελέσματα, χωρίς να έλθει αντιμέτωπη με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς και να υποστεί κυρώσεις απομονωτισμού, κάτι που δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία χώρα του κόσμου» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως αυτή η στόχευση, ασφαλώς και τέθηκε ως «βέτο» απέναντι στην προσπάθεια του αρμόδιου Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή, αλλά κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος που το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείο κινήθηκε.

 

«Σας υπενθυμίζω ότι η κατεύθυνση που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδωσε, ήταν να προχωρήσει η ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου χωρίς να κινδυνεύσει με αποβολή το ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις. Κατά συνέπεια, το Grexit που πολλοί έβλεπαν και έλεγαν, επί της ουσίας δεν υφίστατο ποτέ. Υφίστατο μόνο η κοπιώδης προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας, επιτέλους να σηκώσει τις ευθύνες που της αναλογούν» σημείωσε ο βουλευτής Αχαΐας.

Τόνισε, μάλιστα, πως η επίσκεψη του Γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και η συζήτηση που έγινε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αποκάλυψε πως οι προθέσεις της διεθνούς ομοσπονδίας κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση και ότι οι κρυπτόμενοι πίσω από το «αυτοδιοίκητο» προσπάθησαν απλώς να ακυρώσουν μία ακόμα προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου.

«Είναι βέβαιο πως δεν θα υπάρξει κανένα Grexit του ποδοσφαίρου και από εδώ και πέρα όποιος το επιθυμεί ή το διοχετεύει ή το σκορπάει ή το αναμοχλεύει θα έχει και την ευθύνη» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, καταλήγοντας ως εξής: «Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η επιστροφή της ελληνικής οικογένειας στα γήπεδα, χωρίς υβριστικά συνθήματα, ούτε χούλιγκαν στους αγωνιστικούς χώρους. Και από αυτό θα μας κρίνει ο Ελληνικός λαός».

https://youtu.be/3zvZatXXMio το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Νικολόπουλου στην Βουλή για το αθλητικό ΝΣ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος