Loading...
 Start Page
Ν. Νικολόπουλος: ”Όποιοι αρνούνται  να συνδράμουν,  ώστε η χώρα να πάθει «ασφυξία», κάνουν καλό ή κακό”;

«Εάν είχαμε προς ψήφιση νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο της πράξης (ΠΝΠ) αλήθεια τι θα άλλαζε επί της ουσίας;» ρώτησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε διαδοχικές ραδιοφωνικές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις και συνέχισε λέγοντας:

«Υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης υπακούει και καλύπτει απόλυτα και πετυχημένα την έκτακτη και πρωτεύουσα ανάγκη της χώρας δεν είναι άλλη παρά η εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ρευστότητας; Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται στην κρίσιμη μέση μιας σκληρής, δύσκολης διαπραγμάτευσης, προκειμένου να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια, χωρίς να πάρουμε υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες απολύσεις.

Αλήθεια γιατί μας κατηγορούν; γιατί δεν κάτσαμε στα 4 όπως έκανε ο Α. Σαμαράς και δεν συνομολογούμε αντιλαϊκά μνημόνια; Αυτοί πήραν τα ταμειακά διαθέσιμα για να κοροϊδέψουν, αυτοί έφεραν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που μας οδήγησαν σε χαράτσια και περικοπές εισοδημάτων.

Εμείς προχωράμε σε έναν βραχυπρόθεσμο εσωτερικό δανεισμό για την αύξηση της ρευστότητας.

 

Τώρα πια όμως καταλαβαίνουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ότι πραγματικά έχει αλλάξει το δόγμα του Αντώνη Σαμαρά. Και το κατάλαβε σήμερα ακόμη καλύτερα ακούγοντας τους ομιλητές της αντιπολίτευσης. «Καθίστε στα τέσσερα» είχε πει στους Υπουργούς του και αυτό ζητάει να κάνουν και σήμερα οι βουλευτές του. Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Ευτυχώς καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά.

Μου κάνει εντύπωση, δεν έχουν βγει ακόμα στον κόσμο έξω; Δεν ακούν τον κόσμο; Δίνει στήριξη σ΄ αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν θέλει να γονατίσει η χώρα και αν χρειαστεί, ακόμη και τα καντήλια των Εκκλησιών να δοθούν για αυτή τη μάχη, όπως και παλαιότερα τα πρόσφερε για την εθνική ανεξαρτησία έτσι και τώρα πρέπει να δοθούν. Και το έχει κάνει πολλές φορές αυτός ο λαός.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά απέδειξαν ότι τους είναι αδιανόητο να αναγνωρίσουν πως μια κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη σε άλλη λογική, με άλλα νομοθετήματα.

Αλήθεια έχουν ξεχάσει ότι τα χρήματα δεν είναι κανενός δημάρχου, κανενός περιφερειάρχη, αλλά είναι χρήματα του Ελληνικού λαού, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βάζει σε αυτό τον μεγάλο «κουμπαρά».

Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν κραυγάζοντας υστερικά για αφαίμαξη των δήμων, για πραξικόπημα κραυγάζοντας υστερικά για την αφαίμαξη των δήμων, για πραξικόπημα και βάζουν πρωτοκλασάτα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ξεσηκωθούν σε επικοινωνιακό αντάρτικο.

Τι μας προτρέπουν, να πετσοκόψουμε και άλλο μισθούς, συντάξεις και όποιες απέμειναν ελάχιστες κοινωνικο-ασφαλιστικές παροχές;

Αυτό θέλουν να κάνουμε; Ας το πουν. Εμείς ζητάμε την ελάχιστη αλληλεγγύη των ΟΤΑ, σε αυτή την δύσκολη διαπραγμάτευση που κάνουμε εκ μέρους του λαού, που αυτή την εντολή έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, για αυτό και γίναμε Κυβέρνηση. Ζητάμε αυτή την κοινή συμπόρευση στην αλληλεγγύη. Μην τρίβουν λοιπόν τα χέρια τους, ο κόσμος καταλαβαίνει, ότι όλη αυτή η υπόθεση γίνεται για να έχουμε μία πετυχημένη διαπραγμάτευση».

 

Ο Ν. Νικολόπουλος τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όποιοι Βουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι αρνούνται να συνδράμουν, ώστε η χώρα να πάθει «ασφυξία», κάνουν καλό ή κακό;

Με το όχι τους στέλνουν το μήνυμα ότι η χώρα δεν αντέχει, η κυβέρνηση δεν αντέχει, ο λαός δεν αντέχει; Έχουν επιτέλους καταλάβει ότι είναι σαν να λένε στους ξένους δανειστές «σφίξτε τους και άλλο», «φέρτε ασφυξία στη χώρα» και «προσπαθήστε να ρίξετε αυτή την κυβέρνηση»;

Καλά, δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και τι λένε ή το καταλαβαίνουν και το κάνουν εν ψυχρώ και ξεδιάντροπα;

Σ' αυτή την εθνική προσπάθεια κάποιοι θέλουν να λείπουν. Μάλιστα για όσους έχουν ακόμη επιφυλάξεις για το ποιο ρόλο παίζει ο Α. Σαμαράς και η «παρέα» του, φροντίζουν να το θυμίζουν σε όλους ο κ. Μπακογιάννης, ο κ. Αγοραστός κ.α.

Ξέρετε τι απεκαλύφθη με την στάση των μνηνομιακών και νεομνημονιακών δυνάμεων; Πως δεν ήταν ένα ψέμα, ότι, όταν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλο -οι δύο συμπρωθυπουργοί- αποφάσιζαν να οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές, είχαν προηγουμένως ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης, ώστε να μείνει χωρίς ρευστότητα και αφού δεν θα είχε ούτε ένα ευρώ, τότε τι θα έκανε, θα γονάτιζε, θα υπέκυπτε και θα κατέρρεε.

Ας πουν καθαρά τι θέλουν. Η χώρα να παραδώσει τα όπλα; Θέλουν τελικά οι Ποταμίσιοι και οι δήθεν φιλοευρωπαϊστές της πρώην Νέας Δημοκρατίας και του πρώην ΠΑΣΟΚ, όλοι μαζί που έγιναν ένα, τι ζητούν να εφαρμόσουν το e – mail Χαρδούβελη; Αυτό λένε; Να πάμε, λοιπόν, στους δανειστές και τι να πούμε, «σφάξε με αγά μου να αγιάσω»;

Και κατέληξε :

«Αυτό αρνούμαστε να κάνουμε τόσους μήνες με όλους τους τρόπους που μπορούμε, ανοιχτά, συζητώντας με τον κόσμο και ξέροντας, ότι παίρνουμε την ευθύνη των πράξεών μας και των αποφάσεών μας. Θα συνεχίσουμε τόσο αποφασιστικά και για να πετύχουμε τώρα μια συμφωνία - γέφυρα στη βάση της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη και για να πάμε στη μεγάλη συμφωνία του καλοκαιριού, που θα αποδεσμεύσει τη χώρα, τους πόρους της, τα προγράμματα της κ.λπ. Η Κυβέρνηση με αυτή τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, προχώρησε σε μια κίνηση ελιγμού στα πλαίσια της σκληρής διαπραγμάτευσης που διεξάγει με τους δανειστές. Η παγίδα οικονομικής ασφυξίας που χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης, προκειμένου να συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας με άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα βρίσκει τη σθεναρή αντίστασή μας. Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου προχωρά με αποφασιστικότατα, γνωρίζοντας το τι διεκδικεί προς όφελος του τόπου».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος