Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ  «Οι περιουσίες των Ελλήνων στα γεράκια των αγορών και η κυβέρνηση  σε… απώλεια στήριξης»

Την κάθετη αντίθεσή του με την εκχώρηση τραπεζικών δανείων σε funds, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο.

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος εκτίμησε πως η «κερκόπορτα» που ανοίγει η συμφωνία με τους δανειστές εξυπηρετεί μόνο τα «γεράκια» των αγορών και σε καμία περίπτωση την χώρα και τις τράπεζες, φυσικά επουδενί και τους Έλληνες πολίτες.

 

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Με μόλις 5,5 δις που επένδυσαν κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση οι ξένοι για να πάρουν στα χέρια τους τις ελληνικές τράπεζες, πήραν όλες μαζί τις καταθέσεις και τα δάνεια, ενήμερα και κόκκινα, και απέκτησαν τον έλεγχο της διαχείρισης 107 δις κόκκινων δανείων. Έτσι, και μόνον 10% να βγάλουν από αυτή τη δουλειά, θα βάλουν στην τσέπη τους 10 τουλάχιστον δις, δηλαδή θα εξασφαλίσουν απόδοση 100 % στα 5,5 δις που επένδυσαν, όλα και όλα. Not bad…. Που λένε και οι Άγγλοι!!!

Και μετά, όταν οι τράπεζες χρειαστούν την επόμενη ανακεφαλαιοποίηση, αφού θα έχουν γράψει ζημίες τουλάχιστον 60 δις από τη διαχείριση και την πώληση των κόκκινων δανείων, θα έρθει η ώρα για το μεγάλο κανόνι του bail in!

Τότε θα μας φορτώσουν και πάλι τις «κόκκινες» τράπεζες και θα αναχωρήσουν για άλλους εξωτικούς επενδυτικούς προορισμούς, διαμαρτυρόμενοι μάλιστα για την κακή τύχη της επένδυσης που έκαναν στην Ελλάδα.

Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή, να φωνάζει μονίμως ο κλέφτης, για να ακούει ο νοικοκύρης…».

 

Ο έμπειρος πολιτικός πρόσθεσε δε ότι μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2016, θα πάρουν σειρά τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα καταναλωτικά, καθώς και εκείνα που έχουν χορηγηθεί με την εγγύηση του Δημοσίου. Μάλιστα, επικαλούμενος την εισηγητική έκθεση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, τόνισε πως οι κατηγορίες ορισμένων δανείων εξαιρέθηκαν προς το παρόν ώστε να διορθωθούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην πράξη. Δηλαδή, οι επόμενες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου δεν θα αφορούν στη μεταβίβαση ή όχι αυτών των δανείων, αλλά στη διόρθωση τυχόν προβλημάτων κατά την εφαρμογή του νέου νόμου!

 

Ο Ν. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι : «Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα αγωνιστεί μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως μέσα στην κοινωνία, στο πλευρό των κινημάτων και των οργανώσεων των πολιτών για να μην χαθεί κανένα σπίτι και να μην ξεσπιτωθούν Έλληνες πολίτες», ενώ κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε:

 

«Εάν υπάρχουν κάποιοι στην κυβέρνηση που νομίζουν ότι σπάζοντας τα αβάσταχτα μέτρα σε «δόσεις», αυτά θα γίνουν πιο εύπεπτα για τους πολίτες, πλανώνται πλάνη οικτρά. Και αν νομίζουν πως οι βουλευτές, ακόμα και της πλειοψηφίας, θα ανέχονται για πολύ καιρό ακόμα αυτό το ατελείωτο «πήγαινε – έλα» μέτρων και ψηφοφοριών, επίσης πλανώνται οικτρά. Θα θυμίσω δε, αυτό που ακόμα και τώρα λέει ο Αλέξης Τσίπρας: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο για οποιαδήποτε κυβέρνηση από την στήριξη του λαού. Αλλά θα προσθέσω και ότι δεν μπορεί να σταθεί καμία κυβέρνηση χωρίς την στήριξη του λαού.

Ας φροντίσει λοιπόν η κυβέρνηση να μην βρεθεί σε… απώλεια στήριξης. Γιατί αισθάνομαι πως αυτό μπορεί να συμβεί και μάλιστα, με πολύ απότομο και οδυνηρό τρόπο».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος