Loading...
 Start Page
Παρέμβαση του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (*) Παγκόσμιο Στίβου «Αθήνα 1997»: Ήρθε μήπως η ώρα της Δικαιοσύνης 18 χρόνια μετά;

Η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει υπό ποιου την εντολή, με ποιο κίνητρο και ποιο σκεπτικό οι συγκεκριμένοι Βουλευτές συνέταξαν και ψήφισαν αυτό το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό έκτρωμα που ξέπλενε την αποδεδειγμένη ληστεία δημοσίου χρήματος.

 

Μετά από πολύχρονο αγώνα για το μεγάλο σκάνδαλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα 1997», που κρατάει 18 χρόνια τώρα, τόσο εντός βουλής με την κατάθεση σωρείας ερωτήσεων προς τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις όσο και εκτός βουλής,

Μετά από ανηλεή προσπάθεια κουκουλώματος από τα γνωστά-άγνωστα συμφέροντα της εγχώριας αθλητικής και πολιτικής μαφίας….

Μετά από μία απίστευτη και φασιστομαφιόζικης έμπνευσης τροπολογία που ψηφίστηκε τον Οκτώβρη του 2014 με το νόμο 4301 από την τότε Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με την οποία προσπάθησε να ακυρώσει την ειλημμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που καταλόγιζε 30 εκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένους επιφανείς αλλά όχι και διαφανείς παράγοντες του αθλητισμού και της πολιτικής..

Μετά από 18 χρόνια ολόκληρα εξόντωσης ανθρώπων και συνειδήσεων και κυρίως πλήρους κατάλυσης και εξευτελισμού της έννοιας του Κράτους Δικαίου, αποδεικνύεται, ότι στη χώρα μας υπάρχουν ακόμη Δικαστές με ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.

Εξακολουθώ παρά ταύτα να κρατάω όμως και «μικρό καλάθι»! Δυστυχώς το παρελθόν έχει δείξει ότι οι διεφθαρμένοι έχουν πολύ γερά κρατήματα κι αντέχουν. Οφείλω όμως να αναγνωρίσω και να χαιρετήσω την επιμονή των αδιάφθορων Δικαστών οι οποίοι παρά τις αλλεπάλληλες ευθείες παρεμβάσεις στο έργο τους ακόμη κι από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις μέσα στη Βουλή, εκείνοι επανήλθαν και σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά την ψήφιση του ο νόμος-έκτρωμα 4301/2014 κρίθηκε αντισυνταγματικός, καθώς σύμφωνα με την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου «αντίκειται στη διάταξη του άρθρου 98 του συντάγματος και στην αρχή της διαφάνειας του δημοσίου χρήματος», αφού «επεμβαίνει χωρίς προφανή λόγο δημοσίου συμφέροντος και χωρίς καμία αντιλογία ως προς τη σκοπιμότητα ή το χρόνο τοιαύτης επέμβασης.

«Ο νόμος ψηφίστηκε δε «αφού είχε αρχίσει η διαδικασία αναζήτησης ευθυνών από τους υπόλογους» ενώ σημειώνουν πως «προφανής στόχος» της επίμαχης νομοθετικής παρέμβασης, ήταν η αποφυγή των καταλογισμών στους υπευθύνους της διοργάνωσης «Αθήνα 1997».

Ενημερωθήκαμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ξεκίνησε τον καταλογισμό, «των δημοσιών υπολόγων» για ποσό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που καλούνται να πληρώσουν 32 επικεφαλής και διοργανωτές του «Αθήνα 1997». Μεταξύ αυτών οι τότε υφυπουργοί αθλητισμού Γιώργος Λιάνης και Ανδρέας Φούρας, ο ΓΓΑ Ιωάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο γενικός διευθυντής της διοργάνωσης «Αθήνα 1997» Ευάγγελος Σαβράμης και άλλα επιφανή στελέχη του τότε αθλητικού κατεστημένου.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος κι εγώ προσωπικά δεν θα εφησυχάσουμε έως ότου τα κλεμμένα επιστρέψουν στα Δημόσια Ταμεία. Θα παρακολουθήσουμε στενά την υπόθεση μέχρι τέλους. Είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνει προσπάθεια αλλοίωσης και μη εκτέλεσης της απόφασης.

Θα καταθέσουμε νέα ερώτηση στη Βουλή για να μας απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός. Πέραν αυτού εξετάζεται από το Νομικό μας Τμήμα, προσφυγή εναντίον όλων των τότε Βουλευτών που έφεραν στη Βουλή την τροπολογία της ΝΤΡΟΠΗΣ με την οποία ακυρωνόταν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενός εκ των τριών μεγαλυτέρων Δικαστηρίων της χώρας μας. Μια τροπολογία που σήμερα έχει κριθεί ως αντισυνταγματική. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει υπό ποιου την εντολή, με ποιο κίνητρο και ποιο σκεπτικό οι συγκεκριμένοι Βουλευτές συνέταξαν και ψήφισαν αυτό το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό έκτρωμα που ξέπλενε την αποδεδειγμένη ληστεία δημοσίου χρήματος. Θα ήταν ενδιαφέρον να διερευνηθεί με ποιους επικοινώνησαν οι Βουλευτές αυτοί τις ημέρες που ψηφιζόταν η τροπολογία αυτή. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε ποιοι επισκέπτονταν τη Βουλή τις ημέρες εκείνες. Μήπως για παράδειγμα υπήρχε επικοινωνία κάποιων εκ των Βουλευτών με κάποιους από τους κατηγορούμενους;

Σε κάθε περίπτωση η διαπλοκή πρέπει να ξεριζωθεί. Η Δικαιοσύνη και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές θα έπρατταν το καθήκον τους εάν διερευνούσαν το σκάνδαλο της ψήφισης αυτής της τροπολογίας-σκάνδαλο και θα έβγαζαν την αλήθεια για το ποιοι κρύβονται διαχρονικά πίσω από τη διαφθορά και τη ρεμούλα.

Με Δικαστές αδέκαστους η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εκτέλεση της απόφασης και την επιστροφή των 30 εκατομμυρίων στα Ταμεία του Κράτους. Έως ότου γίνει αυτό δεν πρόκειται να παρατήσουμε τον αγώνα κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

 

(*) Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος