Loading...
 Start Page
ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ   «Δεν μπορώ να στηρίξω έναν προϋπολογισμό που αφαιρεί οξυγόνο  από τον λαό και από την κυβέρνηση»

Σε έναν προϋπολογισμό, «μακριά από τα όνειρά μου και τα όνειρα κάθε Έλληνα», αναφέρθηκε ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κάνοντας λόγο για «έναν ακόμα μνημονιακό προϋπολογισμό», τον οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

 

«Προσωπικά, είμαι από εκείνους που αγωνίστηκαν, και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, για να επαληθευτούν οι ελπίδες. Όχι για να πετύχει ο κ. Τσίπρας, αλλά γιατί αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας και του λαού της. Αυτό το σχέδιο όμως δεν εκπροσωπεί εμένα, έναν φιλελεύθερο πολιτικό της κοινωνικής δεξιάς που είναι αλήθεια πως θα ήθελε να δει πολύ λιγότερους φόρους και πολύ περισσότερα χρήματα διαθέσιμα για κοινωνική πρόνοια και για δράσεις ανάπτυξης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο Αχαιός πολιτικός εξέφρασε την θλίψη του για το γεγονός πως οι δαπάνες του κράτους μειώνονται μόνο κατά 260 εκ. ευρώ, ενώ οι φόροι αυξάνονται κατά 2 δις και εξέφρασε την ευχή, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός όντως να αποτελέσει την αρχή μίας νέας πορείας για την χώρα, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, όμως τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να στηρίζω μέτρα που αφανίζουν την κοινωνία. Μέτρα που σε τελική ανάλυση αφαιρούν «οξυγόνο» ακόμη και από την κυβέρνηση. Μέτρα σαν όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα, που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά».

 

Ο Ν. Νικολόπουλος εξέφρασε την ελπίδα, η κυβέρνηση να αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να κονταροχτυπηθεί με την γραφειοκρατία και την διαφθορά, ότι μπορεί να προχωρήσει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα, την ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Για πολλά χρόνια χρησιμοποιήσαμε ωραίες λέξεις, αλλά είχαμε πολύ άσχημα αποτελέσματα. Σήμερα, ας αφήσουμε στην άκρη τις ταμπέλες και τα ωραία λόγια. Ας μιλήσουμε απλά και αληθινά στον κόσμο. Και αυτή η κυβέρνηση, όπως ακριβώς υποσχέθηκε, ας δημιουργήσει ένα λειτουργικό κράτος, ας απαλλάξει τη χώρα από τα βαρίδια της διαπλοκής και ας μεταδώσει μηνύματα δικαιοσύνης προς όλους» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, για μία ακόμα φορά τόνισε πως βρίσκεται σε αναμονή του νέου αναπτυξιακού σχεδίου, αλλά και του «παράλληλου προγράμματος» για την ανακούφιση των πολιτών, που υποσχέθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, καταλήγοντας ως εξής:

«Προσωπικά, όπως έχω ήδη δηλώσει δημοσίως, θα είμαι εδώ για να στηρίζω αυτή τη μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια, χωρίς ποτέ όμως να κρύβω την αλήθεια και να διαφωνώ με όσα μέτρα πιστεύω πως έρχονται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης μακράς πνοής με αναπτυξιακές και εναλλακτικές πολιτικές για την προσέλκυση επενδύσεων με τομές, μεταρρυθμίσεις και αλλαγές παντού, που μπορεί να διασφαλίσει εθνική συνεννόηση, κοινωνική αποδοχή και κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, που μπορούν να σπάσουν τον φαύλο κύκλο της οικονομίας».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος