Loading...
 Start Page
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το κατάστημα Πατρών του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο κοσμικό κέντρο «Ακταίον», τα βράδυ του Σαββάτου.
Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας εκπροσωπώντας την Διοίκηση έκανε ο  Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου κ. Νίκος Νικολόπουλος. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν ο διευθυντής του καταστήματος της Πάτρας κ. Φωκίων Χολιαστός και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων κ. Βασίλειος Πέτσας , οι οποίοι συνεχάρησαν τον κ. Νικολόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του. Με την ευκαιρία αυτή του έθεσαν και ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Ταμείου.
Ο κ. Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας και αφού ευχήθηκε καλή χρονιά και ευδόκιμη συνεργασία Διοίκησης και εργαζομένων μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Η περίοδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα ιδιαίτερα σύνθετη. Η διεθνής οικονομική κρίση επηρεάζει τις οικονομίες όλων των κρατών. Επηρεάζει τα βασικά οικονομικά μεγέθη το τραπεζικό σύστημα, την καθημερινότητα μας.
Σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον η χρηματοπιστωτική κρίση που συγκλόνιζε την Αμερική πέρα στην Ευρώπη και απλώθηκε στην Ασία. Σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ήπειρο οι πολίτες πέρα από την οργή για την έκρηξη της ακρίβειας άρχισαν να αισθάνονται :
άγχος για τις δανειακές υποχρεώσεις τους
φόβο για τις καταθέσεις τους
ανησυχία για την επιβίωση της επιχείρησης τους
ανασφάλεια για την εργασία τους.
Σε όλο τον κόσμο υποχωρεί η κατανάλωση, περιορίζεται η παραγωγή, αποδυναμώνεται το εμπόριο συρρικνώνεται η οικονομική δραστηριότητα.
Οι τράπεζες μείωσαν τον μεταξύ τους δανεισμό, η ρευστότητα στην αγορά περιορίστηκε δραματικά.
Το διάστημα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλες τις οικονομίες για όλες τις κοινωνίες της Ευρώπης. Έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις και ισχυρά αντανακλαστικά.
Το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών καθιστωντά υποχρεωτική την εισροή κεφαλαίων στις προβληματικές τράπεζες. Το διάστημα που ακολουθεί είναι εξαιρετικά δύσκολο για όλες τις οικονομίες για όλες τις κοινωνίες της Ευρώπης.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη (και έχει τον τρόπο) να μην επιτρέψει συμπεριφορές σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος.
Τέλος όσον αφορά το δικό μας χρηματοπιστωτικό Οργανισμό: Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έγιναν σημαντικά βήματα για τον εκσυγχρονισμό του Ταμείου χωρίς όμως να είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Η επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί επί σειρά ετών απαιτεί και χρόνο και προσπάθεια όλων των εργαζομένων στον Οργανισμό. Παράλληλα διεξήχθησαν με επιτυχία οι δραστηριότητες του ΤΠΔ και από το οικονομικό και κοινωνικό προιόν που παράχθηκε, επαναβεβαιώθηκε ο ρόλος του στην Ελληνική Οικονομία.
Όπως εξαρχής είχε υπογραμμισθεί βασική επιδίωξη της Διοίκησης του Οργανισμού είναι ο διαρκής εκσυγχρονισμός   των μέσων και διαδικασιών του η συνεχής παρακολούθηση και εναρμόνιση των παραγομένων προιόντων με τις τρέχουσες ανάγκες της πελατείας του ή ανάπτυξη του εύρους και της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών του καθώς και η μεγιστοποίηση του οφέλους για τους συναλλασσομένους του την Εθνική οικονομία αλλά και την βιωσιμότητα του ιδίου.
Βασική επιδίωξη της Διοίκησης είναι να διατηρήσει το ΤΠΔ την προσήλωση του στο γνωστικό αντικείμενο του, να εκσυγχρονίσει παραπέρα την υποδομή του να απλουστεύσει τις διαδικασίες του και να εμπλουτίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του με νέα μέσα και χρήσιμα  - ανταγωνιστικά προιόντα προκειμένου να ανταποκριθεί με επάρκεια στις διαρκώς εξελλισσόμενες απαιτήσεις.
Τέλος θα ήθελα να διατυπώσω τις ευχαριστίες της Διοίκησης προς το προσωπικό του Οργανισμού για την συμβολή του στο θετικό παραγωγικό αποτέλεσμα του Οργανισμού και παράλληλα προς την πολιτική ηγεσία για την συμπαράσταση της»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος