Loading...
 Start Page

Με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό, που έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος. έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η Κυβέρνηση έδωσε λύση στο πρόβλημα των μεταναστών και διά του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Παυλόπουλου να αναπτύσσει στην Πάτρα το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού. Κανείς όμως δεν πρέπει να λησμονεί ότι ως μέλη μιας κοινωνίας πρέπει να τηρήσουμε υπεύθυνη στάση απέναντι στις εξελίξεις που δρομολογούνται. Χρειάζεται λοιπόν, η ομόθυμη συνεργασία πολιτικών καθώς οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν μικροκομματικές σκοπιμότητες, πολωτικές και δικαστικές πρακτικές.

Σε μία τέτοια, κρίσιμη περίοδο, χρειάζεται όλοι μας να επιδείξουμε τη μέγιστη κοινωνική ευθύνη και τον οφειλόμενο σεβασμό στους πολίτες. Χρειάζεται να παραμερίζουμε λογικές πρόσκαιρου πολιτικού κόστους, να παίρνουμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες, αποφάσεις, που εγγυώνται αποτελέσματα για όλους.

Όσοι από τους υπεύθυνους φορείς της περιοχής, επιμένουν να μην προτείνουν λύση, ουσιαστικά μονιμοποιούν το πρόβλημα και τον καταυλισμό της ντροπής. Είναι ανεπίτρεπτο για εκείνους που κλήθηκαν να αναλάβουν τις ευθύνες της τοπικής κοινωνίας, και ειδικά για αιρετούς εκπροσώπους. Όσο οι αρμόδιοι δεν αγγίζουν τα ‘'κάστανα'', αυτά τόσο πιο πολύ θα ‘'καίνε''. 

Παράλληλα, απαιτείται μια ευρεία κοινωνική στήριξη. Τα στοιχεία αυτά λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας της κοινωνίας και διασφάλισης των δικαιωμάτων όλων των πλευρών. Άλλωστε, κανένας δεν ξέρει και δεν μπορεί να γνωρίζει τα προβλήματα καλύτερα από εκείνους που τα αντιμετωπίζουν καθημερινά. Και απέναντι σε αυτή τη πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να προσποιείται άγνοια, ούτε να συμπεριφέρεται σαν ξένος παρατηρητής.

Και, πάνω απ'όλα, δεν επιτρέπουν κανενός είδους εφησυχασμό. Τάσσομαι στο πλευρό των πολιτών, που δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το δικαίωμα να ζουν υπό συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας οι ίδιοι αλλά και οι χιλιάδες αλλοδαποί. Ταυτοχρόνως, έχω απόλυτη συναίσθηση των ανησυχιών που προκαλούν στους πολίτες, τόσο η παγκόσμια οικονομική κρίση, όσο και η εγκληματικότητα, η βία η εξτρεμιστική αφροσύνη.

Επικρατεί βαρύ κλίμα γενικότερης ανασφάλειας λόγω της αίσθησης παραγκωνισμού στις νέες γενιές, της έξαρσης της μάστιγας των ναρκωτικών, της βιαιότητας και των ακραίων συμπεριφορών, των τρομοκρατικών δράσεων. 

 

Διεύθυνση : Μιαούλη 48, ΤΚ: 26222, Τηλ.: 2610344700, FAX: 2610344703

Email :ninikolopoulos@gmail.com & nikneo3@otenet.gr

 

 ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Όλα αυτά, συνδυάζονται με τη ραγδαία μεταβολή της κοινωνικής σύνθεσης, λόγω της εισροής μεγάλου αριθμού μεταναστών, πολλοί από τους οποίους δεν εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία. Και οι ανησυχίες εντείνονται στην Πάτρα που λόγω γεωγραφικής θέσης καθίσταται ενδιάμεσος προορισμός μη νομίμων μεταναστών αλλά και παράνομων προϊόντων.

Παρόλα αυτά, θα ήταν ολέθριο σφάλμα να ταυτίσουμε τον οικονομικό μετανάστη με την εγκληματικότητα. Η Πάτρα και οι πατρινοί είμαστε φιλόξενοι. Δεν μας χαρακτηρίζουν, ούτε η ξενοφοβία, ούτε οι ρατσιστικές αντιλήψεις. Απλώς, δεν μπορούμε να δεχτούμε ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης.

Η ανθρωπιστική κρίση στο ζήτημα της προσφυγιάς, όπως και το αγκάθι της λαθρομετανάστευσης, αποτελούν υπαρκτά και δεδομένα προβλήματα, που ασφαλώς δεν μπορεί μόνη της, η Πάτρα και η Ελλάδα να τα λύσουν. Η Κυβέρνηση ωστόσο τολμά να διανύσει το μονοπάτι εκείνο που οδηγεί στη βελτίωση της κατάστασης. Και μένει σε όλους εμάς να συμπορευτούμε και όλοι μαζί να πετύχουμε τον κοινό στόχο». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(θα λάβετε σχετική φωτογραφία από την συνέντευξη του ΥΠΕΣ)

 

 

 

Διεύθυνση : Μιαούλη 48, ΤΚ: 26222, Τηλ.: 2610344700, FAX: 2610344703

Email :ninikolopoulos@gmail.com & nikneo3@otenet.gr

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος