Loading...
 Start Page
Κυριακή 19 Ιούλ 2009

Σε πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας μετατράπηκε η εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στα Διγελιώτικα Αιγίου για την 35η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας και την οποία συνδιοργάνωσαν, ο π. Βουλευτής, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, η Λέσχη Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών και το Ινστιτούτο Διαλόγου  Νέων.

 

Το φιλόξενο «Κτήμα Καρούμπαλου» -με την επιμέλεια του catering ΦΑΚΑΛΟΣ-  κυριολεκτικά δεν μπορούσε να «αχωρέσει» την πρωτοφανή προσέλευση των πολιτών, που απόλαυσαν μία καταπληκτική βραδιά που εμπεριείχε κατασταλάγματα εμπειρίας του πρώην Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βαρβιτσιώτη, ομιλία του Νίκου Νικολόπουλου, προβολή ντοκιμαντέρ για την μεταπολίτευση και τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, έκθεση βιβλίου, καθώς και ένα κοκτέιλ πάρτι μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αντλώντας από την μεγάλη «αποθήκη» των προσωπικών μνημών του, απαρίθμησε στιγμές εκείνης της ιστορικής εποχής και αναφέρθηκε στο ρόλο του αείμνηστου Εθνάρχη, στην προσπάθεια για επαναφορά της χώρας στην ομαλότητα, επισημαίνοντας την ανάγκη για διαρκή προσπάθεια, καθώς η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη και δεν συντηρείται χωρίς διαρκείς κόπους και αγώνες.

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του κ. Ν. Νικολόπουλου, κάνοντας λόγο για «γιορτή ανανεωμένης ελπίδας» και για την ανάγκη να υπάρξει «ένα νέο ξεκίνημα» μετά από 35 χρόνια. «Πιστεύω ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη να γίνει τώρα μία ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός, ακόμα και αν χρειαστούν κάποιες συγκρούσεις. Το μέλλον ανήκει σε εκείνους, που αναλαμβάνοντας το ρίσκο μιας συνολικής ρήξης θα ανοίξουν πρώτοι την πόρτα στο μέλλον» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.

 

Ο Αχαιός πολιτικός παραθέτοντας προσωπικές του μνήμες αλλά και ιστορικά στοιχεία, έλαβε ως παράδειγμα πολιτικού ανδρός και ηγέτη αυτό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος με όραμα και χαλύβδινη θέληση κατάφερε να επουλώσει τις πληγές της Δικτατορίας, της τραγωδίας στην Κύπρο και του εμφύλιου διχασμού και πρώτος να θέσει τις βάσεις για μία νέα πατρίδα, με πρώτιστο μέλημα τις επόμενες γενιές. «Στην σκέψη μου σήμερα βρίσκονται τα παιδιά των 5 ή των 15 ετών. Οι έφηβοι που μόλις πριν λίγες ημέρες έλαβαν το διαβατήριο για την ανώτατη εκπαίδευση. Όλοι εκείνοι οι νέοι, που είτε εδώ είτε στις εσχατιές της πατρίδας, θα ήθελαν να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους. Και αγωνίζονται για αυτό κάνοντας όνειρα» επεσήμανε τονίζοντας την ανάγκη για μία Δημοκρατία που θα εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα των νέων ανθρώπων και των επόμενων γενιών. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα : «Κάνουν λάθος όσοι μιλούν για μία ΄΄ απολίτικη΄΄ γενιά...Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για μία γενιά που ενώ μένει παγερά αδιάφορη απέναντι σε ξεπερασμένες πρακτικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις, είναι έτοιμη να συνταχθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε εκείνους τους πολιτικούς που θα μιλήσουν στην γλώσσα της, θα κατανοήσουν τις ανάγκες της και -σαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τότε- θα οραματιστούν την Ελλάδα του...2030!!». Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε με ένα απόσπασμα του Σεφέρη: «Το ζήτημα δεν είναι τόσο ποια πράγματα τέλειωσαν, αλλά με τι αντικαθιστούμε, εμείς που ζούμε, όπως κάθε πράγμα της ζωής μέσα στην φθορά και την αλλαγή, τα πράγματα που νομίζουμε τελειωμένα»...

 

Στην διάρκεια της γιορτινής επετειακής βραδιάς, ο γνωστός ηθοποιός Διονύσης Βούλτσος απέδωσε κείμενα, φράσεις από δηλώσεις και σκέψεις από σημειώματα που η ιστορική παράθεση και η ροή τους έμοιαζαν να αφηγούνται μία ιστορική πορεία και διαδρομή ταυτισμένη με την πορεία της Πατρίδας μας.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους του Ινστιτούτου Διαλόγων Νέων η δ. Δήμητρα Αλεξανδροπούλου και χαιρέτησε εκ μέρους της Λέσχης Γυναικών η πρόεδρος κ. Ελένη Παλιού.

Τα ντοκουμέντα που για πρώτη φορά προβλήθηκαν, εκτέθηκαν και αναγνώσθηκαν είχαν εξασφαλισθεί τα ντοκιμαντέρ μέσω του προέδρου της ΕΡΤ συμπολίτη μας κ. Χρήστου Παναγόπουλου καθώς επίσης από το Ίδρυμα και το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω της απρόσμενα μεγάλης συμμετοχής με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες της Τροχαίας Αιγίου να διευκολύνει, η εκδήλωση άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση αφού για να διανύσει μία απόσταση 500 μέτρων ο επίσημος καλεσμένος Γιάννης Βαρβιτσιώτης χρειάστηκε μισή και πλέον ώρα.

 

Τέλος σε ανακοίνωση τους οι συνδιοργανωτές ζητούν συγνώμη από τους Αιγιαλείς που ενώ μπήκαν στον κόπο και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, αφού ο χώρος, είχε αποκλεισθεί κυριολεκτικά και έτσι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν και εκείνοι σε αυτή την ανεπανάληπτη γιορτινή βραδιά.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε δεξίωση και έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους προσκεκλημένους να συνομιλήσουν προσωπικά με τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη και τον Νίκο Νικολόπουλο. Τα πολιτικά πηγαδάκια κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αιγίου Απ. Καραφωτιάς, Διακοπτού Π. Βασιλείου -μαζί με τον πρ. δήμαρχο Τρ. Λίβα, Ερινεού Α. Βαρνακιώτης, ο πρόεδρος κ ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ  Α. Αβραμόπουλος και Χρ. Διαμαντόπουλος, η υποψ. Βουλευτής Λ. Καλεντζιώτη, πολλοί αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Τοπικών Οργανώσεων της ΝΔ από την Αιγιάλεια, εκλεγμένοι από τον Ιατρικό, Δικηγορικό και Εμπορικό Σύλλογο Αιγίου, από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων οι πρ. πρόεδροι Σπ. Δούκας και Ανδ. Κουνινιώτης, από το Επιμελητήριο Αχαίας οι κ.κ. Α. Κούστας και Α. Τηλιδάγης, καθώς και εκπρόσωποι Αγροτικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος