Loading...
 Start Page

Το  πολιτικό και το κομματικό σύστημα έχει δομικά προβλήματα

ή θα το αλλάξουμε ή θα καταρρεύσει

 

Εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι πολιτικές ημερίδες που διοργανώνει η Λέσχη Νέων μαζί με τον Πολιτικό Όμιλο Φίλων (Π.Ο.ΦI.Ν.) του Νίκου Ι. Νικολόπουλου στους Δήμους της Αχαΐας.

Σειρά χθες είχε ο Δήμος Φαρών όπου συναντήθηκαν πολλά Νεοδημοκρατικά στελέχη, φίλοι του Αχαιού πολιτικού με συγκεκριμένα θέματα στην πολιτική τους ατζέντα, όπως η ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών, αλλαγή πορείας και προς ποια κατεύθυνση, προγραμματισμός δράσης κ.α.

Ο Γραμματέας Τεκμηρίωσης της Κεντρικής Διοικήσεως της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος ξεκινώντας την εισήγησή του είπε : «Εγώ δεν θα γίνω ο εισαγγελέας της παράταξης. Ο καθένας είναι αντιμέτωπος με τη συνείδησή του.

Εδώ είμαστε για να πάρουμε τα μηνύματα του κόσμου και να απαντήσουμε στα δικαιολογημένα παράπονα. Είναι λογικό, έπειτα από ένα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα, να υπάρχει εσωκομματικός προβληματισμός».

Συνεχίζοντας είπε : «Είμαι και σήμερα κοντά σας, μετά τις εκλογές, όπως πάντα, για να δούμε μαζί τη νέα κατάσταση, τις νέες συνθήκες. Οι εκλογές και κυρίως τα αποτελέσματά τους, μπορεί να έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα, προς πολλές κατευθύνσεις που δεν επιτρέπει να ομφαλοσκοπούμε ή να στρουθοκαμηλίζουμε.

Το μήνυμα είναι περισσότερο από ξεκάθαρο: «Τρέξτε πιο γρήγορα». Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Η ραγδαία μείωση της εκλογικής δύναμης της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται αναμφιβόλως στην κακή επικοινωνιακή πολιτική και σε αλαζονικές συμπεριφορές, που η εξουσία και η πολιτική ισχύς συχνά παρασύρουν τους ανθρώπους.

Σε όλη μου τη ζωή αγωνίστηκα σεβόμενος όλες τις απόψεις, ακούγοντας προσεκτικά φίλους και αντιπάλους και σήμερα για αυτό είμαι εδώ. Να ακούσω και αποφασισμένος να μεταφέρω την άποψη της βάσης και του λαού της περιοχής μου.

Δεν έχω κανένα κόμπλεξ να υιοθετήσω οιαδήποτε κριτική αρκεί να είναι και εποικοδομητική. Και χρήσιμη είναι η άποψη που έχει περιεχόμενο και είναι αποτελεσματική. Εγώ υπηρετώ την παράταξη και το κάνω με ευχαρίστηση, διότι η Ν.Δ. πιστεύει ότι τα προγράμματα δεν έχουν το θέσφατο της στατικότητος, τα προγράμματα εξελίσσονται ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες. Άρα εκ των πραγμάτων μια άποψη που πριν τέσσερα χρόνια ενδεχομένως να μην ήταν λειτουργική ή αν σήμερα η κοινωνική ανάγκη την έχει καταστήσει λειτουργική, η Νέα Δημοκρατία είναι η πρώτη που πρέπει να την υιοθετήσει.

Εμπλουτίζουμε τον προγραμματικό μας λόγο και αναπροσανατολίζουμε την κυβερνητική μας πολιτική με βάση την ιδεολογία μας,  γιατί έτσι εμπλουτίζονται οι πολιτικές εξελίξεις».

Ο κ. Νικολόπουλος εξήγησε ότι : «με τις συναντήσεις αυτές επιδιώκεται να υπάρξει κινητικότητα ιδεών και απόψεων και αλίμονο άνθρωποι οι οποίοι υπηρετούμε την πολιτική να μην πιστεύουμε σε αυτή την πάλη των ιδεών και απόψεων.

Για αυτό και σήμερα, ζητάω τη γνώμη  και τις ιδέες σας, θέλω τις προτάσεις και τη στήριξή σας, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Ας το καταλάβουμε  λοιπόν» είπε με νόημα «Ή θα αλλάξουμε το πολιτικό και το κομματικό σύστημα ή αλλιώς θα καταρρεύσει»

Και συνέχισε :

«Πάντως το μόνο που δεν χρειάζεται είναι η εσωστρέφεια και οι μοιρολογήστρες. Είναι ώρα για αυτοκριτική και όχι για κραυγές. Προέχουν οι δράσεις και έπονται όλα τα άλλα. Η κατεύθυνση είναι μπροστά και όχι πίσω. Όλοι, πάντως, έχουν τα μάτια στραμμένα στον Καραμανλή, τη μοναδική εγγύηση για φυγή προς τα εμπρός. Μόλις προχωρήσει τις κινήσεις και τις  ρηξικέλευθες αλλαγές, θα καταστεί περισσότερο από ποτέ δυνατός. Πρέπει να πάρει αποφάσεις που θα σοκάρουν.  Ο χρόνος  λειτουργεί πιεστικά για τη Ν.Δ. και τον Καραμανλή και όχι ως πανδαμάτωρ που κλείνει τις πληγές.

Δεν μ΄ αρέσει να είμαι υπεραισιόδοξος, δεν μ΄ αρέσει να είμαι και απαισιόδοξος, προσπαθώ στη ζωή μου να είμαι όσο το δυνατόν πιο συγκρατημένος.

Πιστεύω ότι στη δύσκολη πολιτική συγκυρία θα παλέψουμε και θα πετύχουμε. Εγώ να μείνω μπροστάρης μπορώ και να δεσμευτώ και ότι η φωνή μου θα ακούγεται. Μέχρι εκεί μπορώ να δεσμευτώ...Ελάτε μαζί να βάλουμε γερά θεμέλια στα όνειρά μας.»

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο μαχητικός πολιτικός δήλωσε:

«Ήρθα καταθλιμμένος και βγήκα παρηγορημένος. Εξουθενωμένος και βγήκα με δύναμη. Γονατισμένος και βγήκα όρθιος. Υπάρχει απόλυτη συνειδητοποίηση της ανάγκης να γίνει μια ουσιαστική φυγή προς τα εμπρός.

Το ζητούμενο για μας είναι, κυρίως, γρήγορες και πρακτικές αλλαγές  που θα αφορούν άμεσα τους πολίτες και θα σπάσουν, εκ των πραγμάτων, το κλίμα του μηδενισμού και της μιζέριας».

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος