Loading...
 Start Page
«Οι εκλογές δεν είναι... κοστούμι εποχής»


«Εκλογές αυτή τη στιγμή δεν θα εξυπηρετούσαν ούτε τη χώρα, ούτε τη
Νέα Δημοκρατία» επανέλαβε χθες στο οδοιπορικό του Σαββατοκύριακου ο π. Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως «η Ελλάδα έχει ανάγκη μόνο από επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη από μια φυγή προς τα εμπρός, με αλλαγές προσώπων αλλά και νοοτροπιών στον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό».

 

Την ώρα που η σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών καλά κρατεί, ο πρ. Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, έγινε αποδέκτης έντονων αντιδράσεων από τους φίλους και τα στελέχη της Ν.Δ. που διαφωνούν απόλυτα σε κάθε τέτοια σκέψη. Πράγματι, όπως μετέφερε ο πρ. Βουλευτής το Σαββατοκύριακο που βρέθηκε στο Ριόλο, στα Ζησιμέικα, στα Λουσικά, στο Γομοστό, στο Αίγιο αλλά και σε γειτονιές της Πάτρας, με αφορμή τις μεγάλες σε λαϊκή συμμετοχή εκδηλώσεις, οι φίλοι και ψηφοφόροι έλεγαν, απηχώντας τις απόψεις της βάσης της Ν.Δ., ότι τάσσονται κάθετα κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Αυτή είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, περί του φθινοπωρινού εκλογικού αιφνιδιασμού» είπε ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος και συνέχισε :

«Οι εκλογές δεν είναι... κοστούμι εποχής που φοριέται και ξεφοριέται
μετά από κάθε εκπτωτική περίοδο! Παρακολουθώ ένα τεράστιο μπαράζ
δημοσιευμάτων και αναφορών το τελευταίο διάστημα, που εμφανίζουν τον Κώστα
Καραμανλή, σα να μην κάνει τίποτα άλλο όλη την μέρα, παρά να σκέφτεται
για το πότε θα ήταν σκοπιμότερο, να προσφύγει στις κάλπες.

Τίποτα
ανακριβέστερο τούτου! Όλοι γνωρίζουν πως ο Κώστας Καραμανλής δεν
βιάζεται, δεν δρα υπό το καθεστώς εκβιαστικών διλημμάτων, δεν φοβάται
Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες και πάνω απ' όλα, δεν θα προσθέσει ποτέ στην
Ελλάδα μία οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση, όπως είναι οι εκλογές,
σε ένα χρονικό διάστημα θεσμικά ακατάλληλο» υπογράμμισε ο Αχαιός
πολιτικός και συνέχισε:

 

«Υπάρχει μία ρευστότητα, ξεκάθαρα λοιπόν πρέπει να τεθεί τέρμα.

Πάμε για τετραετία. Με ένα κλίμα που είναι δημοσκοπικά δυσμενές θα είναι αυτοκτονία για την παράταξη κάθε άλλη κίνηση. Θα είναι μοιραία πολιτική εξέλιξη που ο Νεοδημοκράτης δεν θα συγχωρήσει ποτέ. Μία απεγνωσμένη κίνηση.

Ο κόσμος όλος καταλαβαίνει ότι αφού δεν ωφελείται ο τόπος, αφού δεν κερδίζουν τα κόμματα, αφού δεν ενισχύεται η Δημοκρατία και οι θεσμοί της, τότε ποιοι και γιατί θέλουν τις εκλογές;

Ποιοι έχουν και ποια κέρδη, από την κατάφωρη παραβίαση της επιθυμίας των πολιτών, να κυβερνήσουμε τέσσερα χρόνια, και να κάνουμε την δουλειά που μας ανέθεσαν, μόλις πριν από δύο χρόνια.


Ακόμα, ο κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει ένα πολύ μεγάλο απόθεμα προσωπικοτήτων και πολιτικών, που μπορούν να δώσουν νέα
πνοή στη κυβέρνηση και στο κρατικό μηχανισμό. Παράλληλα, είναι σαφές
και απολύτως εύληπτο, από την περίοδο των ευρωεκλογών, πως το δόγμα
της ήπιας προσαρμογής, που λειτούργησε θετικά για μεγάλη χρονική
περίοδο, δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει.

Απαιτούνται τομές και κάθετες  παρεμβάσεις, με δυναμισμό και βλέμμα στο αύριο. Αυτά αρκούν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή προκειμένου ο λαός μας να μας ανανεώσει την εμπιστοσύνη του, όταν έρθει η ώρα.

Το ΠΑΣΟΚ, ίδιο κι απαράλλαχτο με αυτό που καταδίκασαν οι Έλληνες, χωρίς σχέδιο, παραμένει εξαιρετικά χλωμό κι ανέτοιμο για να διεκδικήσει την 
εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Κι αυτό είναι εξίσου πασιφανές από τις χθεσινές δημοσκοπήσεις που σε καμία έρευνα δεν προκύπτει αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ.

Επίσης αυτό δείχνουν τα χαμηλά ποσοστά του 28% και του 32%  πριν τις αναγωγές ότι οι πολίτες δίνουν ακόμη πίστωση, στον Κώστα Καραμανλή και στην Νέα Δημοκρατία. «Θυμίζουν τη στάση του κόσμου» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Νικολόπουλος «την περίοδο του ΄89 που όλοι νομίζαμε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Αν. Παπανδρέου θα έφθανε σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά και όμως κράτησε τις δυνάμεις του, παρά την βαριά ήττα...»


Τέλος, ο Αχαιός πολιτικός, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις ως εξής: «Οι δημοσκοπήσεις, στις πρόσφατες ευρωεκλογές, απέδειξαν περίτρανα τον ρόλο και την αξία που πρέπει να τους δίνουμε. Απλά και μόνο ως μία φωτογραφία σημερινή. Αύριο όμως, μπορεί να είναι μια πολύ διαφορετική μέρα...Όλα λοιπόν εξαρτώνται από τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή.

Ο λαός επιμένει προχωρήστε, πολεμήστε, παλέψτε, αποδείξτε μας ότι θέλετε και μπορείτε και εμείς είμαστε έτοιμοι να ξανασυμπορευθούμε»

Και όπως πάντα χωρίς να μασά τα λόγια του ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος επανέλαβε στις συζητήσεις του με το λαό της φιλελεύθερης παράταξης ότι: «Το δυστύχημα είναι ότι άργησαν στην Κυβέρνηση να ασχοληθούν με αυτούς που μας ψήφισαν. Τώρα η κοινωνία ζητά ακούραστα και μαχητικά στελέχη για να συνεχίσουμε την δύσκολη προσπάθεια και για τα δύσκολα εμείς είμαστε εδώ.

Χρειάζεται θάρρος, χρειάζεται κοινή λογική και ενέργειες» και με αυστηρό ύφος κατέληξε: «Την πατήσαμε από καλαμοκαβαλάρηδες με απόλυτα προβλέψιμη ΄΄ασχετοσύνη΄΄  και ανύπαρκτη εμβέλεια και επιχειρησιακή επάρκεια. Το καβάλημα του καλαμιού δεν εντυπωσιάζει πλέον. Αντίθετα δημιουργεί ιλαρότητα, αποστροφή, μέχρι και οίκτο. Ο κόσμος διψάει για ευθύτητα, ειλικρίνεια και αμεσότητα. Για απλούς αυθεντικούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους».

Και κατέληξε με ξεκάθαρες κουβέντες ως εξής: «Με την συνέπεια που δείχνει η διαδρομή μου, να ανταποκρίνομαι στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντα μου είτε ως στρατιώτης είτε ως λοχίας, είτε ως λοχαγός» είπε ο Νίκος Ι .Νικολόπουλος «επιμένω να φωνάζω προς όλες τις κατευθύνσεις - ψηλά και χαμηλά - ΄΄όχι στις πρόωρες εκλογές΄΄.

Η Κυβέρνηση διαθέτει αυτοδυναμία, είναι στο μέσον της θητείας της, η χώρα διανύει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, εκείνο που απαιτείται είναι η πολιτική σταθερότητα, συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών».

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος