Loading...
 Start Page
Η απομάκρυνση από τα πολιτικά αδιέξοδα

Νίκος Ι. Νικολόπουλος: «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ»

Τριήμερη περιοδεία στους Δήμους Επαρχίας Καλαβρύτων

 

 

«Αλλάζουμε πορεία. Η δεύτερη ‘'ξέρα'', που είναι οι Βουλευτικές εκλογές, είναι μπροστά μας. Μπορούμε να την αποφύγουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στον Κώστα Καραμανλή. Έχουμε τον τρόπο να προλάβουμε ανεπιθύμητες εξελίξεις, που έχουν να κάνουν  με την πρόοδο της χώρας, στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον, από μη έγκαιρες προβλέψεις και μη έγκαιρες παρεμβάσεις. Αυτό πάθαμε στις Ευρωεκλογές  και πέσαμε  στην πρώτη ξέρα». 

Με αληθινό και πειστικό λόγο απάντησε ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος, στους δημιουργικούς προβληματισμούς και στην αυστηρή κριτική των νέων, της περιοχής της Κλειτορολευκασίας  που συναντήθηκε μαζί τους την Πέμπτη το βράδυ στο χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου ΄΄HELMOS΄΄ .

 

«Σήμερα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Έχουμε  ανάγκη την ουσιαστική πολιτική. Αυτό  που μετράει  στην πολιτική, είναι η δική μας συμμετοχή. Αυτή μόνον μπορεί να αλλάξει  το παρόν και το εγγύς μέλλον».

Οι νέοι, που αποτέλεσαν την συντροφιά του Αχαιού πολιτικού αρκετοί από τους οποίους ζουν στην Αθήνα, επέμειναν στην άποψη, που εξέφρασε ο συντονιστής του Ομίλου Φίλων κ. Δ. Μηλιτσόπουλος, ότι «...Χρειαζόμαστε  δυνατές φωνές και πολιτικούς με ειδικό βάρος και όραμα. Με αρχές και αξίες, με πείσμα και δύναμη παρέμβασης, που θα λύνουν τα προβλήματα τα γενικά και τα ατομικά. Πολιτικούς που θα ταράζουν τα λιμνάζοντα ύδατα και δεν θα είναι θεατές ή απλοί σχολιαστές των γεγονότων».

 

Πρώτος σταθμός στο μακρύ οδοιπορικό του ήταν το Παγκράτι Καλαβρύτων. Στην κεντρική πλατεία του χωριού τον περίμεναν τα μέλη  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σπ. Κατσουλιέρης, ο οποίος από μικροφώνου ευχαρίστησε τον Αχαιό πολιτικό, για τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες που τοποθετήθηκαν, μεταφέροντας την ικανοποίηση του Δ.Σ. και των κατοίκων είπε: «Σταμάτησε χάριν της δυναμικής και αποτελεσματικής του παρέμβασης το εμπάργκο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας».

«Κάναμε με καθυστέρηση το καθήκον μας. Το οφείλαμε  όπως και πολλά ακόμα  ανεξόφλητα χρέη  έχουμε απέναντί σας», ανταπάντησε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος  στην καλωσυνάτη προσλαλιά των κατοίκων.

 

Τη δυνατότητα  της αδιαμεσολάβητης  επαφής με τους συμπατριώτες του Δήμου Αροανίας είχε ο Νίκος Νικολόπουλος και στο Λεχούρι. Βρέθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες νέες και νέους που από νωρίς του απογεύματος  της Πέμπτης πήραν μέρος στους ετήσιους αθλητικούς αγώνες, μεταξύ όλων των δημοτικών διαμερισμάτων  του Δήμου.

«Είναι μία ευκαιρία πρώτης τάξεως» είπε ο π. Βουλευτής «για να συναντήσω  και να συνομιλήσω με όλους τους παλιούς και τους νέους φίλους. Μια καλή ευκαιρία για να ακούσω από πρώτο χέρι τους προβληματισμούς και την κριτική και τα ΄΄θέλω΄΄ σας  για όλα τα καυτά ζητήματα»

Στο χώρο των αθλητικών δραστηριοτήτων υποδέχθηκαν τον Νίκο Νικολόπουλο και μαζί του παρακολούθησαν το πρωτάθλημα η Αντιδήμαρχος κ. Σ. Ραβαζούλα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γ. Σακελλαρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Γ. Βασιλόπουλος και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Γ. Γιάνναρος.

Τα αδέλφια Πορετσάνου δραστήρια στελέχη της φοιτητικής νεολαίας που παραθερίζουν εκεί καλωσόρισαν τον Αχαιό πολιτικό  και έλκουν την καταγωγή τους από το Λεχούρι  καθώς και ο φοιτητής του Πολυτεχνείου Γ. Τσακτσίρας.

Στην συνέχεια ξεναγήθηκε από τον κ. Β. Θεοχάρη, στους  εκπληκτικούς ξενώνες  Λεχουρίου, που λειτουργούν  άριστα και αποτελούν  στολίδι και κράχτη για την περιοχή.

 

Ο κ. Β. Θεοχάρης αναφέρθηκε, στη σημαντική και μάλιστα διαχρονική, ζωηρή και αποτελεσματική προσπάθεια  του Βουλευτή Ν. Ι. Νικολόπουλου, για την μελέτη χάραξη και χρηματοδότηση  του νέου οδικού  άξονα Βλασίας - Λεχουρίου.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε: «...Και τώρα ακόμα που δεν είναι Βουλευτής  επισκέφθηκε πολλές φορές τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για να ξεμπλοκάρει και να προωθήσει το σημαντικό αυτό έργο».

Ενώ ο κ. Νικολόπουλος, ενημέρωσε λέγοντας: «...Παλεύουμε το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα Γ. Μπαλτατζής.

Μαζί με το Νομάρχη και τους Αντινομάρχες είχαμε συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  για την οριστική ένταξη  και υλοποίηση ενός έργου οράματος.

Ενός δρόμου  που θα συνδέσει δύο περιοχές. Θα φέρει την Πάτρα  πιο κοντά σε όλη την περιοχή της Αροανίας και της Δάφνης.  Θα δώσει νέα ώθηση και στην τουριστική και στην οικονομική ανάπτυξη σε μια ορεινή περιοχή μοναδικού κάλλους,  που σήμερα είναι ξεκομμένη και δυσπρόσιτη».

 

Επόμενη στάση το Πάος. Συνεόρτασε μαζί με εκατοντάδες ντόπιους και παραθεριστές, στο χώρο ψυχαγωγίας του Λεωνίδα Μπέλου δίνοντας με την παρουσία του όπως είπε : «την αξία που πρέπει  στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων. Έθιμα που είναι παραστάσεις πολιτισμού  που νίκησαν το χρόνο, τα έθιμα που αναβιώνουν οι Σύλλογοι. Δεμένα ήσαν κάποτε με την καθημερινότητα των προγόνων μας από το περιβάλλον, από την αισθητική των οικισμών, οι θρησκευτικές γιορτές, μέχρι τα γλέντια και τα πανηγύρια έφερναν και φέρνουν  αγαλλίαση, πληρότητα  και ψυχική ισορροπία».

 

Η Κλειτορία αποτέλεσε το στρατηγείο και τον τόπο εκκίνησης για όλα τα χωριά της Κλειτορολευκασίας, που επεσκέφθη ένα προς ένα. Η συντροφιά του Δημάρχου κ. Αν. Δημόπουλου και των συνεργατών του ήταν καθοριστική της πετυχημένης περιοδείας.

«Αυτή η τριήμερη περιοδεία μου στην ορεινή Αχαία ήταν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα  ενθουσιασμού. Στα τριάντα πέντε χρόνια  που ασχολούμαι με την πολιτική, από τα πενήντα της ζωής μου», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, «ήταν μια μοναδική ευτυχισμένη εμπειρία, γεμάτη συγκίνηση, χαρά, αισιοδοξία, αναμνήσεις  και προσδοκίες. Γέμισα  μπαταρίες  από αυτό το οδοιπορικό με το λαό και συνεχίζω»

 

Προτελευταίος σταθμός στην εξόρμηση ήταν στη Δάφνη, εκεί είχε την ευκαιρία συνοδευόμενος  από το  Δήμαρχο Παίων κ. Κ. Ασημακόπουλο να συνομιλήσει  με όλους τους ντόπιους μόνιμους κατοίκους και τους ετεροδημότες, ενώ μαζί επεσκέφθησαν και ο χωριό Χόβολη.

Στις ομιλίες του στα Δημοτικά Διαμερίσματα  μίλησε για τις πρωτοβουλίες που έρχονται και για την ανατροπή των αδιεξόδων, ενώ στη συγκέντρωση της Κέρτεζης είπε: «Η απομάκρυνση, από τα πολιτικά αδιέξοδα και το τέλμα .... σκανδάλων, SIEMENS κ.λ.π., πρέπει να στηριχθεί σε καινούριες στέρεες και εφικτές πολιτικές πρωτοβουλίες. Αυτές που περιμένουμε και σύντομα που έρχονται από τον Κώστα Καραμανλή και θα ξαφνιάσουν ευχάριστα».

 

Τελευταίος σταθμός ήταν οι δυσπρόσιτες κοινότητες Ψωφίδας, Πλατανίτσας και Αγράμπελων. Προσκύνησε και συνεόρτασε μαζί με τον Δήμαρχο Αροανίας Κ. Γ. Φιλιππόπουλο, αλλά και τους χιλιάδες που κατέφθασαν στην Ιερά Μονή Πορετσού. Στην συνέχεια είχε την ευκαιρία, στους φίλους που συγκεντρώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση να τονίσει: 

«Τα επικοινωνιακά  ‘'κόλπα και σπιναρίσματα'', έχουν πάντα περιορισμένα αποτελέσματα. Η ουσία της πολιτικής που ουσιαστικά φορτίζει συναισθηματικά και κινητοποιεί  τους ανθρώπους, εκφράζεται μέσα από γενναίες επιλογές με αξιακό και ιδεολογικό υπόβαθρο, που πρέπει να έχει ως αναφορά στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητες. Πρωτοβουλίες άμεσα  υλοποιήσιμες αλλά και με υψηλό ρίσκο».

 

Στην επιστροφή αυτής της μεγάλης πορείας προς τον λαό ο Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στον Δήμο κ. Γ. Τσενέ, τον πρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης κ. Θ. Τεμπέλη, το πολιτικό στέλεχος κ. Γ. Ζουμή μαζί με πολλά στελέχη, καθώς και το Σκεπαστό.

Την Κέρτεζη περπάτησε και συνομίλησε με ένας προς έναν συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Κ. Μάλλιαρη, ενώ στο πανηγύρι στο χωριό Μάνεσι έφθασε με τον Διευθυντή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Φ. Χολιαστό που κατάγεται από εκεί.

Τέλος στο Δροσάτο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αιγίου κ. Χρ. Γούτο και στην συνέχεια με την Δημοτική Σύμβουλο κ. Λ. Καλεντζώτη είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψει.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επέμενε : «Με τον αυτόνομο λόγο του και την ένταση του που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς, ίσως αποδειχθεί ενορατικός πολιτικός για μία ακόμη φορά.

Ο προβληματισμός είναι μέγας. Η ήδη καχύποπτη κοινωνία δυσπιστεί ακόμη περισσότερο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις. Αντιλαμβάνεται πλέον την ωριμότητα των συνθηκών και θεωρεί εκρηκτικό το μείγμα πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής και χρειάζεται ανατροπές. Χρειάζεται να γίνει μία νέα αρχή, για ριζική αντιμετώπιση τέτοιων τόσο διαβρωτικών για το πολιτικό σύστημα υποθέσεων»

Απευθυνόμενος μάλιστα στους νέους του χωριού κατέληξε: «Θέλουμε να είμαστε οι πρωτοπόροι της αλλαγής που έρχεται. Οδηγοί παρά επιβάτες στο όχημα της Νέας Δημοκρατίας, που είναι το μέσον διαχρονικά που μπορεί να μας μεταφέρει στο μέλλον».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος