Loading...
 Start Page

Μπροστά σε μια ευτυχή σύμπτωση βρέθηκε ο βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος με επιστολές του προς το Νομάρχη Αχαΐας, Δημήτρη Κατσικόπουλο και τον Δήμαρχο της Πάτρας, Ανδρέα Φούρα, ζήτησε την σύγκληση σύσκεψης των αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής με τους εννέα βουλευτές της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου για την κατάρτιση μιας κοινής ατζέντας διεκδίκησης και επίλυσης των ζητημάτων του νομού.

Ο κ. Νικολόπουλος αντελήφθην πως παρόμοια πρωτοβουλία είχε αναλάβει και ο Νομάρχης, κ. Κατσικόπουλος, με τον οποίο μάλιστα συναντήθηκε την Τρίτη στα πλαίσια του εορτασμού του προστάτη της Αστυνομίας και στο περιθώριο του εορτασμού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η «συνάντηση» της σκέψης και της πρωτοβουλίας των δύο ανδρών, συνιστούν κατά τον Αχαιό βουλευτή ένα εξαιρετικά θετικό προμήνυμα της συναντίληψης που πρέπει να υπάρχει για την αντιμετώπιση των τοπικών ζητημάτων, τα οποία πρέπει να μπορούν να στέκουν πάνω από τις κομματικές γραμμές, προς όφελος της αχαϊκής κοινωνίας. Η κοινή συνάντηση των αιρετών της περιοχής, προγραμματίστηκε για τις 2 Νοεμβρίου 200

 

Με την ευκαιρία, σας επισυνάπτουμε και το κείμενο της επιστολής που έστειλε στον κ. Κατσικόπουλο, ο Ν. Νικολόπουλος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Νομάρχα,

Μια νέα κοινοβουλευτική περίοδος βρίσκεται στην αφετηρία της.

Η περίοδος αυτή συμπίπτει με την ανάληψη της ευθύνης για την διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τον συντοπίτη μας κ. Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και την ευρύτατη αναδιάταξη των εκπροσώπων μας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι πολίτες με την ψήφο τους μας επέλεξαν με σκοπό να εργασθούμε με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα, ο καθένας από τον ρόλο που του ανήκει, αλλά και από κοινού για την Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να επικοινωνήσω μαζί σας προκειμένου από κοινού να ορίσουμε την ιεράρχηση των θεμάτων και προβλημάτων της περιοχής και να θέσουμε το πλαίσιο για την προώθηση και την διεκδίκηση των λύσεών τους.

Άλλωστε τα προβλήματα, αλλά και οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, μας αφορούν όλους.

Προσωπικά, θέτω της δυνάμεις μου στην υπηρεσία μιας κοινής προσπάθειας, που με σύστημα, φαντασία και δυναμικότητα, θα προωθήσει τα ζητήματα της περιοχής.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, κοινό μέτωπο, που δεν θα εξαντληθεί αυτή τη φορά, σε μια δυο συναντήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και σκοπιμότητας.

Ένα μέτωπο που θα αξιοποιεί την πείρα και τις εμπειρίες όλων, αλλά και τις νέες συνθήκες και προοπτικές. Μια κοινή προσπάθεια, για την Πάτρα, την Αχαΐα, τη Δυτική Ελλάδα.

Σε ότι με αφορά, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ασυμβίβαστα και με επιμονή όπως άλλωστε πράττω από το 1989 που πρωτοεξελέγην Bουλευτής Αχαΐας.

Tην στιγμή αυτή έχουμε μια σημαντική αφετηρία για το πλαίσιο των διεκδικήσεών μας, που δεν είναι άλλη από την καταγραφή των θεμάτων της περιοχής, τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες, τις οποίες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διατύπωσε στην Πλ. Γεωργίου, κορυφώνοντας την προεκλογική του πορεία.

Θεωρώ ότι είναι μια καλή αφετηρία δεσμεύσεων - υποσχέσεων, ώστε μαζί με ότι άλλο κριθεί απαραίτητο από τις δυνάμεις της κοινωνίας, να απαιτήσουμε και να εξασφαλίσουμε την υλοποίησή τους.

Σεβόμενος και αναγνωρίζοντας την σημασία και τον ρόλο των Αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής, πιστεύω ότι σας ανήκει ο οργανωτικός ρόλος και πρωτοβουλία.

Για το σκοπό είμαι στην διάθεσή σας και αναμένω την σύντομη ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαΐας»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος