Loading...
 Start Page

Επιτέλους πρέπει να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία. Αποφασίστε σήμερα, ακούστε την βάση. Στην Αχαΐα όσοι είναι Νεοδημοκράτες ξέρουν γιατί είναι και πονάνε το κόμμα. Για αυτό η γνώμη τους έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Αφήσαμε ένα πολιτικό θέμα που είναι η εκλογή Προέδρου του κόμματος και ασχολούμαστε με τη διαδικασία.

Μην ξεχνάτε ότι πρώτοι εμείς οι Αχαιοί ζητήσαμε ανοικτό συνέδριο με ανοικτές διαδικασίες βάσης .

Δεν είναι δυνατό να συμφωνούν επιτέλους οι πάντες, μετά από μιας εβδομάδας πανελλήνιας διαβούλευσης και πίεσης, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων, σε ανοικτή εκλογή προέδρου και να μην μπορούμε να βρούμε τρόπο να γίνει.

Όλοι οι υποψήφιοι είναι ευφυείς άνθρωποι, ας παραμερίσουν τους αυλοκόλακες και τους αγοραφοβικούς που τους περιτριγυρίζουν. Ας αποδείξουν πως καταλαβαίνουν ότι ανοικτές διαδικασίες διασφαλίζουν την νομιμοποίηση του μελλοντικού Προέδρου και την ενότητα του κόμματος και να ακολουθήσουν τον δρόμο που τους δείχνει η κοινωνία».

 

 

Την άποψη πως η συνέχιση μιας εσωτερικής διεργασίας «κλειστών θυρών» δεν εξυπηρετεί σε τίποτα την εξέλιξη της διαδικασίας διαδοχής στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και πως η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης απαιτεί οριστικές αποφάσεις για άνοιγμα της εκλογής νέου προέδρου στην βάση του κόμματος, διατύπωσε την Δευτέρα το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» των δημοσιογράφων Γ. Παπαδάκη και Στρ. Λιαρέλη, στον «Ωμέγα» με τον Κων. Μάγνη αλλά και στην ΝΕΤ στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γ. Πολίτη, ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

 

«Από την στιγμή που όλοι οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία της παράταξης συμφωνούν πως η εκλογή πρέπει να είναι πολύ πιο ανοικτή από οι σύνεδροι του 2007, τότε δεν υπάρχει λόγος καθυστερήσεων, διαβουλεύσεων και συνέχισης μιας παρελκυστικής διαδικασίας. Πληγώνει την ενότητα αυτή η τακτική και ωθεί κάθε μέσο πολίτη να υποπτεύεται πως οι διεργασίες στοχεύουν σε μια νέα, κλειστή διαδικασία με ανοιχτό....επίχρισμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος. Επέμεινε μάλιστα πως το συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου μπορεί να συνέλθει για να αλλάξει το καταστατικό και με βάση το νέο, να προχωρήσει η εκλογή προέδρου από την βάση της παράταξης.

 

Επιπλέον, ο Αχαιός Βουλευτής αρνήθηκε πως θα υπάρξει ενδεχόμενο «ακυβερνησίας» στο κόμμα και μη συντεταγμένης του παρουσίας στην Βουλή ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, τονίζοντας : «Η Βουλή των Ελλήνων στον κανονισμό της στο άρθρο 17 προβλέπει τον θεσμό του αναπληρωτή προέδρου. Αυτός μπορεί να αναπληρώνει τον Πρόεδρο για ένα χρονικό διάστημα και να εκπροσωπεί την παράταξη στον θεσμικό κοινοβουλευτικό της ρόλο.

Κάθε τι άλλο, μου μοιάζει με κουβέντες που γίνονται για να... γίνονται και να μην οδηγούν σε αποτέλεσμα» επεσήμανε.

 

Τέλος, το προηγούμενο βράδυ στις 8.οο στο ξενοδοχείο Πάτρα Παλάς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες στελέχη και σε μία έντονη, ανοιχτή διαδικασία τοποθετήθηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Εκεί ο Νίκος Νικολόπουλος αφού είπε ότι και σήμερα εδώ, εμείς «στήσαμε κάλπη», υπογράμμισε πως εξίσου επιτακτική είναι η ανάγκη, οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του προέδρου να εκδηλώσουν κι επίσημα επιτέλους την υποψηφιότητά τους, το συντομότερο δυνατό. Να παρουσιάσουν δημόσια τις θέσεις τους για το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης, αλλά και τις πολύ συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν για την ανασυγκρότηση του κόμματος. «Η βάση του κόμματος, αλλά και κάθε δημοκρατικός πολίτης θέλει να γνωρίζει επιτέλους, ποιες είναι οι θέσεις και οι σκέψεις αυτών που αύριο - μεθαύριο, θα είναι οι εν δυνάμει πρωθυπουργοί της χώρας.

Αποτελεί παλλαϊκή απαίτηση το ξεκαθάρισμα της ιδεολογικής θέσης του κόμματος και γενναίων οργανωτικών αλλαγών μέσα σε αυτό. Οι τοποθετήσεις των υποψηφίων οφείλουν να είναι άμεσες και δημόσιες» κατέληξε.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος