Loading...
 Start Page
Κυριακή 11 Οκτ 2009
ΝΙΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ - Βουλευτής Αχαίας

Τον γύρο της Αχαΐας πραγματοποίησε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, πραγματοποιώντας σε αίθουσες ξενοδοχείων και πολιτιστικών κέντρων συγκεντρώσεις ψηφοφόρων της παράταξης σε όλες τις πόλεις και κωμοπόλεις του Νομού, αλλά και επισκεπτόμενος πολλά χωριά και συνομιλώντας με πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις στην φιλελεύθερη παράταξη.

Κοινός τόπος των χιλιάδων πολιτών του νομού με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Αχαιός Βουλευτής, η ανάγκη συμμετοχής τους στην «επόμενη μέρα» της παράταξης και η ανάδειξη νέου προέδρου που να εκφράζει όσα οι ίδιοι ονειρεύονται για το μέλλον της.

Αυτή ακριβώς την βούληση των συμπολιτών του, μετέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος και σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τονίζοντας πως μετά από μια βαριά εκλογική ήττα, η πλατιά λαϊκή βάση που στηρίζει την φιλελεύθερη παράταξη είναι αυτή που θα δώσει τον «τόνο» της ιδεολογικής και προγραμματικής ανασυγκρότησης, αλλά και θα «σηκώσει στις πλάτες» της τη νέα ηγεσία του κόμματος, που οφείλει κατά πρώτον να ασκήσει υπεύθυνη, σύγχρονη και ουσιαστική αντιπολίτευση και κατά δεύτερον, να επαναδιατυπώσει μια νέα κυβερνητική πρόταση επιτυγχάνοντας την επάνοδο στην εξουσία, στις επόμενες εκλογές.
«Πράγματι ήταν ένα βαρύ αποτέλεσμα. Θα ήταν πολύ επιπόλαιο να σας μιλήσω για τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτό με ένα τίτλο, με έναν αφορισμό. Εγώ αντιμετωπίζω την ήττα μας σαν μια ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε πρώτα τα δικά μας, τα ατομικά λάθη.
Ύστερα τις λάθος επιλογές μας σε πολιτικές και στελέχη. Μετά στις εκτιμήσεις μας για τον πολιτικό χρόνο και το πολιτικό timing.

Εγώ αυτή την εργώδη προσπάθεια, την έχω ξεκινήσει ήδη. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να ανταποκριθούμε και στο ρόλο που μας ανέθεσε ο Ελληνικός λαός. Πρέπει να ασκήσουμε το καθήκον της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με τον υπεύθυνο τρόπο που το κόμμα μας πάντα ασκούσε» τόνισε και χθες , ο Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση της ΝΕΤ φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πολιτική Επικαιρότητα» του δημοσιογράφου Μπ. Παπαπαναγιώτου.

Και συνέχισε : «Είμαστε κόμμα εξουσίας και έχουμε υποχρέωση να εκλέξουμε αρχηγό τον οποίο η κοινωνία αποδέχεται ως εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας. Η αποδοχή αυτή προϋποθέτει ευρεία συμμετοχή των πολιτών.
Είναι και θέμα κοινής λογικής. Είναι φυσικό τα κομματικά στελέχη να έχουν και να ιεραρχούν τα δικά τους κριτήρια με λίγο διαφορετικό τρόπο από την κοινωνία. Πρωθυπουργό και Κυβέρνηση όμως δεν εκλέγουν τα κομματικά στελέχη αλλά ο λαός. Εμείς φιλοδοξούμε να κερδίσουμε τους αγώνες όντας καλύτεροι από τους άλλους. Όχι να περιμένουμε να αποδειχτούν οι άλλοι χειρότεροι από μας.
Όλα πρέπει να γίνουν με την συμμετοχή της κοινωνίας. Είναι απαίτηση του κόσμου και χαίρομαι γιατί εμείς στην Αχαΐα πρώτοι το εκφράσαμε. Και λέω κοινωνία και όχι κομματική βάση γιατί είναι πραγματικά επιθυμία όλης της κοινωνίας ότι γίνεται να γίνεται πια στο φως.»

Ο Νίκος Νικολόπουλος επανέλαβε πως οι πολίτες θέλουν επιτέλους να ακουστεί η δική τους φωνή και πως αυτό αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμά τους, αφού αυτοί ουσιαστικά αποτελούν την παράταξη. «Εγώ είμαι αυτός που επανεκλεγόμενος από τους συμπολίτες μου δεσμεύτηκα να μεταφέρω την δική τους άποψη στα κέντρα εξουσίας κι αυτό πράττω» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η άποψή του περί ανοικτών διαδικασιών εκλογής νέου αρχηγού εκπορεύονται από την βάση.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε: «Πάντως έτσι ως γενική τοποθέτηση θα χρησιμοποιήσω μια φράση του κλήρου. «Σκανδαλίσαμε το ποίμνιο» και μας εγκατέλειψε. Και ξέρω πολύ καλά ότι δεν σκανδαλίσαμε μόνο το 10% που μετακινήθηκε σε άλλα κόμματα αλλά πολύ περισσότερους. Ο κόσμος όμως έχει ήδη εκδώσει ετυμηγορία και τιμώρησε. Αυτοί που μας ψήφισαν δεν μας συγχώρησαν απλώς μας έδωσαν μια ακόμα ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι.

Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας να συζητήσουμε, αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, για το θέμα αυτό. Βεβαίως μιλάω για δημόσια ανοικτή συζήτηση και όχι για κάποιες συνεδριάσεις κάποιων επιτροπών που θα βγάλουν ένα πόρισμα που είναι αμφίβολο αν θα το διαβάσει κανείς. Θα πρέπει να ακούσουμε όλο το κατηγορητήριο ζωντανά, να νιώσουμε άβολα και αμήχανα, να ιδρώσουμε μπροστά στις αλήθειες και να απολογηθούμε. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι το θυμό που έχει συσσωρεύσει η κοινωνία. Και όταν περάσουμε τη δοκιμασία αυτή θα ξέρουμε ακριβώς τι έφταιξε και να είστε σίγουρος ότι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.

Σας μιλάω τόσο απόλυτα γιατί τα τελευταία δύο χρόνια κάνω συνέχεια ακριβώς αυτό. Μπορώ να πω ότι αυτή η διετία εκτός Βουλής ήταν από τις πλέον παραγωγικές στην πολιτική μου ζωή».

Καταλήγοντας ο Αχαιός Βουλευτής, υπογράμμισε και πάλι πως οι Αχαιοί θα του υποδείξουν ποιον πρέπει να στηρίξει για νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αφότου τοποθετηθούν οι υποψήφιοι και μπορέσει ο μέσος πολίτης να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος