Loading...
 Start Page

Όλοι εμείς, που συγκεντρωθήκαμε στην Πάτρα, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009, με αντικείμενο τη συνδιαμόρφωση άποψης για τις εξελίξεις στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης και για το μέλλον της Αχαΐας και της Ελλάδας, επισημαίνουμε και συμφωνούμε στα ακόλουθα:

 

Θεωρούμε πως η 35ετής πορεία της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής και η οποία τιμήθηκε πολλές φορές με την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις για μία σύγχρονη και ισχυρή Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, οφείλει αρραγής και ανανεωμένη να συνεχίσει την πορεία της, προς όφελος της χώρας και της ίδιας της δημοκρατίας.

 

Φρονούμε πως η παράταξη υπέστη μία οδυνηρή ήττα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, που ασφαλώς έχει αίτια και υποκρύπτει ευθύνες σε πρακτικές και λογικές της διαχείρισης εξουσίας κατά τα τελευταία 5,5 χρόνια, που καταδικάστηκαν από το μεγαλύτερο τμήμα των πολιτών.

 

Παράλληλα, ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα πως ο νυν Πρόεδρος, Κώστας Καραμανλής, είναι ο πολιτικός ηγέτης που αφενός οδήγησε την παράταξη σε μια νέα νικηφόρα πορεία μετά την ανάδειξή του στην Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και αφετέρου, ότι συνεχίζει να αποτελεί ανεξάντλητο και πολύτιμο κεφάλαιο για την παράταξη και την χώρα, που με την ενεργή παρουσία του διασφαλίζει την ενότητα και μπορεί να εγγυηθεί την συνέχεια.

 

Εφόσον ο ίδιος όμως, επιμείνει στην πρόθεσή του να παραιτηθεί της ηγεσίας της παράταξης και αυτή οδηγηθεί πλέον σε εκλογή νέου Προέδρου, θεωρούμε ότι πριν την διαδικασία εκλογής θα πρέπει να προηγηθεί ένας μεγάλος διάλογος σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο για την αναζήτηση των αιτιών της εκλογικής ήττας. Η διάγνωση των παθήσεων που συρρίκνωσαν την εμπιστοσύνη του λαού στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούν το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την ίασή τους.

 

Επίσης, προ της ανάδειξης νέου Προέδρου θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την ευθεία και δημόσια τοποθέτηση όσων θέσουν υποψηφιότητα για την ιδεολογική πλατφόρμα που εκφράζουν, τις προτεραιότητες και το πολιτικό τους στίγμα. Για τις τομές και αλλαγές που θα τολμήσουν πρώτα στον κομματικό μηχανισμό και μετέπειτα στον κρατικό, όταν ο λαός θα ξαναδώσει εντολή διακυβέρνησης στην παράταξη.

 

 

 

 

Οι ξεκάθαρες απόψεις τους για τα μείζονα προβλήματα της χώρας, θα αποτελέσουν το πιο ισχυρό διαπιστευτήριό τους για την διαδοχή του Κώστα Καραμανλή.

Τέλος, θεωρούμε εκ των ουκ άνευ την δημόσια και κατηγορηματική δήλωση όλων πως θα ταχθούν στο πλευρό όποιου εκλεγεί και θα εργαστούν για την ενότητα της παράταξης και την αναβάπτισή της στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

 

Τέλος, καθώς οι στιγμές είναι κρίσιμες, πιστεύουμε πως ουδείς δικαιούται να σταθεί στις τυπικές διαδικασίες που προβλέπονται από το υπάρχον καταστατικό και καλούμε όλα τα ηγετικά στελέχη να αποφύγουν τις κλειστές» διαδικασίες και τις «διεργασίες των ολίγων στο όνομα των πολλών».

 

Τα πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνίδων και Ελλήνων που, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες, εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές πρέπει να έχουν ισχυρή φωνή και να δώσουν ισχυρή εντολή εκπροσώπησης στο νέο Πρόεδρο.

 

Το άνοιγμα στην κοινωνία με διαφανείς και ουδόλως αμφισβητήσιμες διαδικασίες εκλογής Προέδρου με ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις, αποτελεί, τον πλέον κρίσιμο και καθοριστικό παράγοντα διατήρησης της ενότητας της παράταξης και την ανάδειξή της σε ισχυρή αντιπολίτευση επί του παρόντος, με βάσιμες ελπίδες επαναφοράς στην εξουσία στο απολύτως ορατό μέλλον.

 

Πάτρα 07 Οκτωβρίου 2009

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος