Loading...
 Start Page
Ομιλία Νίκου Νικολόπουλου στο Patra Palace 27/09/09

Φίλες και φίλοι,

 

Ξαναβρισκόμαστε σήμερα πολλοί από εμάς, που πριν δύο χρόνια περίπου συναντηθήκαμε για να γιορτάσουμε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας πρώτα - πρώτα αλλά και για μιλήσουμε στην συνέχεια για την δική μου προσωπική ήττα.

 

Τότε σ΄ αυτό το γλυκόπικρο αντάμωμα μας, στάθηκα εδώ μπροστά σας και σας κοίταξα στα μάτια` με στηρίξατε από τα βάθη της καρδιάς σας. Μου δώσατε ψυχή από την ψυχή σας και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω. Μου δείξατε ότι ακόμα με θέλετε παρόντα και ότι πιστεύετε πως μπορώ να είμαι χρήσιμος.

 

Και σας εξομολογούμαι πως παρά την πίκρα της ήττας μου ένιωσα πλούσιος γιατί όλοι εσείς, σαν πραγματικοί φίλοι, μου σταθήκατε στα δύσκολα. Και τότε συνειδητοποίησα πως παρά τα δικά μου λάθη, υπάρχουν πολλοί τριγύρω μου, που εξακολουθούν να με νιώθουν δικό τους άνθρωπο. Ήταν τότε που εσείς μου είπατε ότι δεν πρέπει να αφήσω τον αγώνα και εγώ το πήρα απόφαση ότι μπορεί να έχασα μια

μάχη αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.

 

Μόνο που τότε, που τα λέγαμε αυτά, φίλες και φίλοι, όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν καλά. Η οικονομία ήταν εντάξει, η ζωή μας ήταν σχετικά άνετη, με τις αγωνίες και τις δυσκολίες της πάντα, αλλά δεν υπήρχε ακόμα αυτή η μεγάλη ανασφάλεια για το μέλλον. Τότε πιστεύαμε ότι θα άλλαζαν προς το καλύτερο πολλά πράγματα και ότι οι αγώνες που είχαμε κάνει όλοι μαζί θα είχαν αποτέλεσμα.

 

Φίλες και Φίλοι,

Γνωριζόμαστε πλέον πολύ καλά. Κανένας δεν μπορεί πλέον να κοροϊδέψει κανένα.

Οφείλω συνεπώς να σας καταστήσω κοινωνούς της σκέψης μου. Αυτή τη φορά δεν δίνουμε αγώνα εξουσίας. Αυτή τη φορά δεν υπερασπιζόμαστε απλά την ιδεολογία και την παράταξή μας. Σήμερα, έχοντας πλέον ως άτεγκτους κριτές των λόγων και των έργων μας τα ίδια τα παιδιά μας, δίνουμε αγώνα τιμής, ευθύνης και διαφύλαξης των αξιών μας, για την Κοινωνία, την Οικογένεια και την Πατρίδα.

 

Οι μέρες που ακολουθούν είναι ούτως ή άλλως οι πλέον κρίσιμες που βίωσε η γενιά μας. Ποτέ άλλοτε δεν αμφισβητήθηκε τόσο έντονα το μέλλον των παιδιών μας, η βιωσιμότητα της Πατρίδας. Άρα και ο αγώνας μας οφείλουμε να είναι ο δυναμικότερος, ο συγκλονιστικότερος από ποτέ.

 

Φίλες και φίλοι,

Εσείς αποφασίσατε σήμερα, με τον παλμό σας, με τη ψυχή σας και την αγάπη σας να μετατρέψετε την πολιτική μας συνάντηση σε ιεροτελεστία. Κρατήστε λοιπόν μία συνειδητή και ουσιαστική δέσμευση ψυχής που έχω το χρέος να καταθέσω μπροστά στις καρδιές των φίλων μου και στα μάτια των παιδιών μας: «Την 5η Οκτωβρίου εμείς θα είμαστε και πάλι μαζί. Εμείς θα είμαστε και πάλι εδώ. Με τις δυνάμεις μας ενωμένες και συστρατευμένες για να αντιμετωπίσουμε από κοινού, όλοι μαζί, το πρόβλημα του καθενός».

 

Ανεξαρτήτως «καιρικών συνθηκών», το πρόβλημα του δικού σου παιδιού, θα είναι σε λίγο και πρόβλημα του δικού μου παιδιού, το δικό σου πρόβλημα θα είναι και δικό μου πρόβλημα.

 

Φίλες και φίλοι,

Οφείλουμε, ως συντεταγμένη Πολιτεία και οργανωμένη Κοινωνία, να στρέψουμε το βλέμμα μας, να δεσμεύσουμε τις σκέψεις και να επικεντρώσουμε τις δράσεις μας στον υπέρ αδυνάτου αγώνα.

 

Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ευτυχισμένος

 

κανείς δεν μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτισμένος όσο υπάρχει έστω και ένας συμπολίτης μας που είναι άνεργος, όσο υπάρχει έστω και ένας συμπολίτης μας που δεν μπορεί πληρώσει το ενοίκιο του σπιτιού του ή το φροντιστήριο των παιδιών του. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, όμως. Το μόνο που παραμένει ίδιο κι απαράλλαχτο είναι αυτό που νιώθω εγώ για σας και πιστεύω και σεις για μένα. Εξακολουθούμε να είμαστε συναγωνιστές, εξακολουθούμε να είμαστε το ίδιο πράγμα

και όλοι νιώθουμε την ίδια πίκρα για τη μάχη που χάθηκε.

 

Όχι για τη δική μου μάχη αυτή την φορά, αλλά για αυτή που έκανε η ΝΔ τα δύο χρόνια που πέρασαν και τα προηγούμενα τρία. Για τη μάχη που εμείς δίναμε και βρέθηκαν κάποιοι από τα μετόπισθεν να χορεύουν πάνω στον δικό μας αγώνα. Αλίμονο σε αυτούς που θα παραδοθούν αμαχητί στη μοιρολατρεία. Αλίμονο σε αυτούς που η αγωνιστικότητά τους βρίσκεται σε σχέση αναλογίας με τα αξιώματα που κατέχουν και διαχειρίζονται. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να πολεμάμε, να αγωνιζόμαστε, να πετυχαίνουμε αποτελέσματα ακόμα και ως απλοί Πολίτες. Εμείς όμως είμαστε κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας.

 

Σκοπός μας είναι, εμείς να αλλάξουμε αυτά που πρέπει και όχι να περιμένουμε από τους άλλους να το κάνουν. Οι άλλοι θα κάνουν αυτό που τους βολεύει. Είμαστε σ΄ αυτή την παράταξη άλλωστε, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στην κρίση μας και στις δυνάμεις μας. Το ξέρω υπάρχουν στιγμές που διαμαρτυρόμαστε. Και καλά κάνουμε.

Για όσους δεν κατάλαβαν:

Εμείς δεν είμαστε μόνον ρομαντικοί. Είμαστε και Αποφασισμένοι. Εμείς δεν είμαστε μόνον κοινωνικοί αναλυτές. Είμαστε και ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

Ας το πάρουν απόφαση.

Στην εποχή των συμβιβασμένων, υπάρχουν και οι ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ. ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ.

 

Υπάρχουν και στιγμές που λέμε πράγματα δυσάρεστα για φίλους, γιατί νοιαζόμαστε πραγματικά και δεν σκοπεύουμε να χαϊδεύουμε τ΄ αυτιά τους. Όμως ποια άλλη επιλογή έχουμε; Εφόσον έχουμε μια αποστολή πρέπει να είμαστε συνεπείς και έντιμοι απέναντί της και απέναντι στους συναγωνιστές μας. Δεν μπορούμε ούτε να κλείνουμε το στόμα μας ούτε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Όποτε το κάναμε δεν είχαμε καλά αποτελέσματα. Τώρα όμως δεν είναι ώρα για αυτά. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα στόχο. Στόχο εφικτό και πραγματικό. Ο Κώστας Καραμανλής μας περιέγραψε την πραγματικότητα ωμά και με σαφήνεια και μας είπε που πρέπει να πάμε.

 

Μας είπε με ποιους πρέπει να πάμε στον πόλεμο που έρχεται. Μας είπε για τα λάθη που έγιναν πρώτος εγώ θα πω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στα λάθη. Αρκεί να μαθαίνουμε απ' αυτά και να αλλάζουμε πορεία. Δεν έγιναν όλα όσα περιμέναμε. Σύμφωνοι. Τώρα όμως ξέρουμε που είμαστε, τι πρέπει να κάνουμε και το πιο σημαντικό ξέρουμε πως να το κάνουμε και σε ποιους να βασιστούμε για να γίνει. Και αυτό που λέω, δεν το λέω τώρα. Το έλεγα και το φώναζα πάντα και το ξέρετε αυτό.

 

Οι κουβέντες του Κώστα Καραμανλή, ήταν ξεκάθαρες. Σύγκρουση με το σύστημα που έκτισε το ΠΑΣΟΚ και δεν μας αφήνει να πάμε μπροστά. Και το ΠΑΣΟΚ φίλοι το ίδιο λέει. Κατηγορεί τον Κώστα Καραμανλή ότι δεν διέλυσε το σύστημα που στήσανε κυβερνώντας είκοσι χρόνια και θέλουνε λένε να το διαλύσουν αυτοί. Φτάνει!!

 

Όση απογοήτευση και πικρία να υπάρχει δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση στα χέρια τους, ειδικά τώρα που το τοπίο στο κόμμα μας έχει ξεκαθαρίσει. Ξεκαθάρισε με νίκη. Κερδίσαμε τον αγώνα με τον κακό εαυτό της παράταξής μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Υπάρχουν άνθρωποι που μας εμπιστεύτηκαν στις δύο προηγούμενες εκλογές. Αρκετοί απογοητεύτηκαν. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι τα πράγματα άλλαξαν. Πρέπει να μας ξαναεμπιστευτούν σαν κυβέρνηση.

Να δώσουν μια νέα ευκαιρία στον εαυτό τους και στα παιδιά τους. Αν τους απογοήτευσαν αυτοί που τους εκπροσώπησαν ας αλλάξουν εκπροσώπους, όχι παράταξη. Να εμπιστευτούν άλλα πρόσωπα! Να σκεφτούν ποιος είναι ο πιο κατάλληλος, ο πιο αξιόπιστος, ο πιο έμπειρος. Να σκεφτούν τι άνθρωπο χρειάζονται

σε έναν αγώνα δύσκολο με συγκρούσεις. Αν θέλουν να φωνάξουν να σκεφτούν ποιος έχει δυνατή φωνή. Αν θέλουν να διεκδικήσουν να σκεφτούν ποιος έχει το πάθος. Το πάθος χρειάζεται τώρα, Για να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου σε μας. Αγωνιστικότητα χρειαζόμαστε. Μαχητές είμαστε. Το έχουμε αποδείξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

 

Φίλες και φίλοι,

πριν δύο χρόνια μου δώσατε ψυχή από την ψυχή σας, με στηρίξατε και με στηρίζετε συνέχεια από τότε. Μου λέτε συνέχεια ότι έχω ακόμα να προσφέρω. Σήμερα είμαι εδώ για να σας επιστρέψω αυτά που πήρα από σας. Σας χρειαζόμαστε, μπορείτε να προσφέρετε, έχετε δύναμη, έχετε καρδιά, εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, ο αγώνας που κάνουμε μαζί αυτά τα χρόνια δεν είναι μάταιος. Το αποτέλεσμα μπορούμε να το πετύχουμε. Ξέρουμε τι να κάνουμε και το κάνουμε καλά όταν βάζουμε και την ψυχή μας. Δεν υπάρχουν διλήμματα φίλες και φίλοι.

 

Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, θέλουμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε. Μένει μία εβδομάδα. Μία εβδομάδα σκληρής μάχης. Μια εβδομάδα σκληρής μάχης σε έναν αγώνα διαρκή. Σε έναν αγώνα που ποτέ δεν θα τελειώσει. Το ξέρουμε όλοι πως εμείς που μαζευτήκαμε απόψε εδώ εμείς είμαστε η γενιά που ξεκίνησε να πολεμά βαθιά πίσω στο χρόνο και δεν θα υποστείλει τη σημαία της ποτέ.

 

Είναι η επιλογή μας. Είναι η κοψιά μας. Είναι μια στάση ζωής. Πριν είκοσι ακριβώς χρόνια οι κοινοί μας αγώνες μου επιφύλαξαν μια μεγάλη τιμή. Επιλέχτηκα από τους συναγωνιστές μου να εκπροσωπήσω τη γενιά μας στο Κοινοβούλιο. Δεν ξέχασα ποτέ αυτή την τιμή. Όπως επίσης δεν ξέχασα ούτε για μια στιγμή ποιες αξίες, ποιες ελπίδες, ποιες προσδοκίες ορίστηκα και ορκίστηκα να εκπροσωπώ. Ανδρωθήκαμε πολιτικά στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια. Μας σημάδεψαν βαθιά, αλλά και μας ένωσαν, και θρίαμβοι και ήττες. Αλλά είμαστε εκείνη ακριβώς η γενιά που έδωσε την ώθηση για τη μεγάλη αντεπίθεση και τη μεγάλη επιστροφή. Είμαστε η γενιά που έγινε κινητήρας στη μηχανή του Κώστα Καραμανλή, είμαστε η ομάδα που συνέβαλε στην ανάδειξη και την εκτόξευσή του, είμαστε η ομάδα που έβαλε τη φωτιά για να γνωρίσει η παράταξη τη νίκη και τη μεγάλη πολιτική δικαίωση.

 

Είμαστε και η γενιά της προσδοκίας. Το δύσκολο ερώτημα: Τι απέγινε η δικαίωση αυτή; Δεν έχω το δικαίωμα να κρυφτώ απ' το ερώτημα αυτό. Υπήρξαν εκείνοι, οι αξιωματούχοι και οι βαθμοφόροι, που δεν κατάλαβαν το νόημα του αγώνα. Βαθύτερα: Υπήρξαν εκείνοι που απέτυχαν κι εκείνοι που, χειρότερα ακόμα, καταχράστηκαν τις ελπίδες αυτής της ηρωικής βάσης, στις πλάτες της οποίας αναρριχήθηκαν για να κτίσουν εφήμερες καριέρες, ανάβοντας το φιτίλι που απείλησε να τινάξει στον αέρα το ιερό μας οικοδόμημα. Ευνοήθηκαν από τους πολλούς και ευνόησαν λίγους. Οι φύλακες απέδειξαν πως είχαν γνώση. Μα ήδη είχε χαθεί χρόνος πολύς και ο αντίπαλος, εξοντωμένος και ανίσχυρος μέχρι πρότινος, σηκώθηκε και άρχισε να κινείται.

 

Και είναι ο ίδιος αντίπαλος που μέχρι πριν λίγα χρόνια βύθιζε την Ελλάδα μας στα χρέη. Δεν έχει αλλάξει και το ξέρουμε. Είναι ο ίδιος αντίπαλος που στις μέρες του τα σκάνδαλα έγιναν επαγγελματική απασχόληση και ακαδημαϊκή σχολή. Δεν έχει αλλάξει και το ξέρουμε. Είναι ο ίδιος αντίπαλος που ταύτιζε κυβέρνηση, κόμμα και κοινωνία σε ένα πολύμορφο τέρας που καταβρόχθιζε το σύμπαν, αφήνοντας αποκλεισμένη, διωγμένη, καταρρακωμένη τη γενιά μας. Υπάρχει νεοδημοκράτης που θα επιτρέψει μέσα από τα ίδια του τα χέρια σε έναν τέτοιο αντίπαλο να κατακτήσει τον θρίαμβο που δεν αξίζει; Όχι. Τέτοιος νεοδημοκράτης δεν υπάρχει. Δεν έχουμε αλλάξει, και το ξέρουμε!

 

Φίλοι και φίλες,

σας καλώ μέσα σ' αυτό το επταήμερο να αγωνιστούμε, έτσι όπως μάθαμε, έτσι όπως μπορούμε. Θα χτυπήσουμε πόρτες. Θα μπούμε σε σπίτια. Σε μαγαζιά. Σε υπηρεσίες. Σε γραφεία. Σε καφενεία. Στόχος, τέσσερις λέξεις: Ούτε μια ψήφος χαμένη. Ούτε μια σπιθαμή παραδομένη. Οι πικρίες εκφράστηκαν. Οι φωνές εισακούστηκαν. Τα μηνύματα επιδόθηκαν. Ο Καραμανλής πήρε φραγγέλιο. Βγήκε στη μάχη. Πηγαίνει μπροστά. Στην πορεία του αυτή έχει ανάγκη ασυμβίβαστους αγωνιστές. Δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε πουθενά αλλού παρά μαζί του και δίπλα του. Δεν ξέρω ειλικρινά τι θα γίνει στις κάλπες της άλλης Κυριακής.

 

Ξέρω όμως στα σίγουρα πως αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που ο κόσμος της παράταξης έχει ανάγκη την παρουσία μας, τη φωνή μας, τη στήριξή μας, τη σκέψη μας, τον αγώνα μας, γιατί μόνο με μας μπορεί να έχει ρόλο στα πράγματα, μόνο με μας μπορεί να ελπίζει ότι η γνώμη του και οι ανάγκες του θα έχουν ένα φιλόξενο σπίτι.

Γνωρίζω από πικρίες. Πίκρανα ο ίδιος πολλούς, πικράθηκα όπως ξέρετε κι εγώ με τη σειρά μου. Όταν πριν δύο χρόνια βρέθηκα εκτός Βουλής, οι φίλοι μου είπαν ότι ήταν μια μεγάλη ατυχία. Οι πολύ καλοί μου φίλοι, μου είπαν ότι ήταν μια... ευκαιρία από την οποία θα μπορούσα να διδαχθώ, για να διορθώσω πορεία εκεί όπου έσφαλλα. Δεν επιστρέφω με παράπονο, λοιπόν. Τιμήθηκα με την ψήφο του λαού πολλές φορές,

τίμησα το αξίωμα του Βουλευτή, βρέθηκα στην προνομιακή θέση του μαχητή της πρώτης γραμμής, έζησα από πρώτο χέρι τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της παράταξης και της χώρας. Επιστρέφω σοφότερος. Επιστρέφω πιο έμπειρος. Επιστρέφω μαχητής. Και είμαι απόψε μπροστά σας. Ξέρω τι θέλετε να αλλάξω.

 

Ξέρω όμως και ότι θέλετε να μείνω ο Νίκος Νικολόπουλος που γνωρίσατε. Ο Νίκος με τον οποίο πολεμάτε πλάι - πλάι χρόνια τώρα, χωρίς να υπολογίζετε κόστος και θυσίες και χωρίς να αξιώνετε εξαργύρωση του αγώνα σας με θέσεις και οφίκια. Ο Νίκος που πάλεψε να εκφράσει όλα αυτά τα χρόνια το σφυγμό της παράταξης και που προσπάθησε μέσα από τα λόγια του να κάνει να ακουστεί η δική σας η φωνή. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Πιο δυνατά. Με περισσότερο πείσμα.

 

Κι όπως κάποτε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες μας πήγαμε κόντρα στα ρεύματα

και κόντρα στα θηρία και τολμήσαμε να προκαλέσουμε εξελίξεις που έγραψαν ιστορία, οι ίδιοι εμείς θα κάνουμε το βήμα μπροστά, σαν ενεργή ομάδα και όχι ως θεατές, για να υπερασπιστούμε μαχητικά ιδέες, σύμβολα, παραδόσεις και να διασφαλίσουμε την ενότητα του φιλελεύθερου χώρου πάνω σε ιδεολογικές φόρμες και πολιτικές θέσεις ουσίας.

 

Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, δυνατά, πεισματικά, μαχητικά στο προσκήνιο. Είμαστε η γενιά του αγώνα. Παραμένουμε νέοι. Δηλώνουμε δυνατοί. Όλα αυτά τα χρόνια δεν αποφύγαμε τις συγκρούσεις. Ματώσαμε μαζί, κτίσαμε σχέσεις δυνατές και γεννήσαμε αντιθέσεις. Πολλές από αυτές κόστισαν και πόνεσαν πολύ. Τολμώ όμως να πω ενώπιόν σας, ότι παρ' όλο που από επιλογή και από χαρακτήρα υπήρξα η προσωποποίηση αυτών των αντιθέσεων, χαίρομαι σήμερα να εισπράττω την έμμεση

ή και την ανοιχτή αναγνώριση των αντιπάλων μας.

 

 

 

 

 

Γιατί είμαστε απέναντι, αλλά είμαστε ορατοί. Γιατί δεν κρύψαμε απόψεις και δεν κρύψαμε τα σαρκία από τα βέλη. Γιατί είχαμε όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και θέση. Είκοσι χρόνια μετά, είμαστε όλοι εδώ. Είναι τιμή και καύχημα για μένα και για όλους, ότι δεν λείπει κανείς. Γιατί ακόμη και οι αντίπαλοι μας, ξέρουν πόσο πονάμε την Αχαΐα. Γιατί ξέρουν και αναγνωρίζουν ότι δώσαμε και δίνουμε πάντα και την ψυχή μας για την πόλη μας την Πάτρα. Γιατί και οι αντίπαλοι μας ξέρουν ότι είμαι αφοσιωμένος στην πόλη της καρδιάς μας. Για να γίνει πράξη, η Πάτρα των ονείρων μας. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο - φωτιά. Αλλά ποτέ δεν φοβηθήκαμε τη φωτιά. Και προχωράμε.

 

Έχουμε την πίστη μας στο νόημα του αγώνα μας. Γιατί για μας νίκη είναι να αγωνίζεσαι. Νίκη είναι να μάχεσαι για τις ιδέες και τις απόψεις σου. Μόνον έτσι πάμε μπροστά την παράταξη και το τόπο.

 

Φίλες και φίλοι,

Αν και είμαι μόνο 50 χρονών στάθηκα τυχερός να έχω αποκτήσει εμπειρίες που συχνά δεν αρκεί μια ολόκληρη ζωή. Στάθηκε τυχερός να κατακτήσω την ωριμότητα και την ευθυκρισία Χωρίς να χάσω την πίστη και το πείσμα για το δίκαιο και το σωστό. Και όλα αυτά σε μία εποχή και μία συγκυρία που απαιτεί αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά : ρεαλισμό και αγωνιστικότητα ωριμότητα και πάθος έμπνευση και πίστη. Δεσμεύομαι ότι στις 5 Οκτωβρίου θα είμαι για σας ο Βουλευτής που θα βάζει πλάτη για τα μικρά, για τα μεγάλα μα και για τα προσωπικά σας ζητήματα. Ο Βουλευτής που θα ακούει τη φωνή σας. Ο Βουλευτής που θα σηκώσει τις αγωνίες σας

και θα πολεμήσει γι' αυτές πάντα ασυμβίβαστα πάντα αποτελεσματικά.

 

Που θα γίνει η δυνατή φωνή της Πάτρας και της Αχαΐας. Μαζί θα κάνουμε πολλά. Αρκεί να μην λυγίσουμε. Η νίκη είναι στο χέρι μας. Η νίκη είναι στη γροθιά και την ψυχή μας. Η νίκη είναι στην ιστορία μας. Η νίκη είναι στο μέλλον που θα κτίσουμε μαζί. Πίστεψα και πιστεύω στον Κώστα Καραμανλή. Είναι η στιγμή που μας χρειάζεται. Μας χρειάζεται όλους. Μας χρειάζεται δυνατούς. Και θα μας έχει δυνατούς, γιατί το λέει η ψυχή μας, το λέει η καρδιά μας, το λέει το όνομά μας. Το όνομά μας που είναι βαρύ όσο η ιστορία μας, όσο κι η προσφορά μας. Αναρωτιέστε ίσως και σας ρωτούν, «γιατί δεν κάναμε, στα προηγούμενα πεντέμισι χρόνια, αυτά που εξαγγέλλουμε τώρα».

 

Θυμίστε παντού ότι το κόμμα που ρωτά είναι εκείνο που 20 χρόνια στην εξουσία, δεν τόλμησε καμία από τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι εκείνο που κληροδότησε στον τόπο τα πιο βαριά φορτία. Το σαθρό δημόσιο τομέα Το τεράστιο έλλειμμα. Το εκρηκτικό δημόσιο χρέος. Δεν μπορεί λοιπόν, οι υπαίτιοι να παριστάνουν τους καταγγέλοντες. Δεν μπορεί οι εκφραστές της αντίδρασης να ρωτούν γιατί δεν λύσαμε όλα εκείνα, που εκείνοι δημιούργησαν. Η αλήθεια είναι ότι

όλα τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Θυμίστε παντού την αλήθεια.

 

Ξέρουμε ότι βαρεθήκατε τα μεγάλα λόγια. Ξέρουμε ότι έχετε σοβαρές επιφυλάξεις για πολλά. Ξέρουμε τις πικρίες, τις αμφισβητήσεις, τα δίκαια παράπονα σας. Για αυτά παλεύουμε. Ξέρετε πολύ καλά ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλο ότι οι νίκες κατακτώνται με κόπο και αγώνα. Ζητώ να συνεχίσετε στο δρόμο της προσφοράς. Ζητώ να είστε και πάλι, στην πρωτοπορία. Κάθε μέρα. Πόρτα - πόρτα. Καμία ψήφος χαρισμένη.

 

 

 

 

 

 

 

Να είμαστε όλοι μαζί στο δρόμο της ευθύνης. Στις 4 Οκτωβρίου η απόφαση είναι δική σας. Προσωπικά δεν θα δώσω παρά μόνο μία υπόσχεση. Παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης. Αποφασισμένος να παλεύω για τις προσδοκίες σας. Αποφασισμένος να μάχομαι για τα κοινά μας οράματα. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου επιλέγουμε με σύνεση και ωριμότητα την Κυβέρνηση που είναι σε θέση και έχει το σχέδιο να αντιμετωπίσει τη σημερινή οικονομική κρίση. Βαδίζουμε μαζί στο δρόμο των αποδοτικών λύσεων, μακριά από λαικισμούς, μικρόψυχες και μικροπολιτικές κορώνες.

 

Ζητούμε την ψήφο των πολιτών για να κάνουμε πράξη δύσκολες αποφάσεις. Με θάρρος και τόλμη για το νοικοκύρεμα του κράτους και τις αναγκαίες αλλαγές στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού συστήματος, της υγείας, της δημόσιας διοίκησης και της παιδείας. Με μέτρα για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας και τη μεταναστευτική πολιτική. Μαζί όλα αυτά τα χρόνια πορευόμαστε. Μαζί όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε δυσκολίες και νικήσαμε. Μαζί όλα αυτά τα χρόνια αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, κάτω από την σημαία αυτής της παράταξης.

 

Σας καλώ λοιπόν να σκεφτείτε με ωριμότητα και να απαντήσετε στα διλήμματα των εκλογών: Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότητα την διεθνή κρίση; Ποιος είναι σε θέση να εγγυηθεί τον δρόμο της υπεύθυνης πολιτικής και τη δυναμική πορεία της πατρίδας μας; Η απάντηση είναι μία και ξεκάθαρη. Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση, Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής. Σας ζητώ, πιστός στις αξίες της παράταξης μας να με τιμήσετε με την ψήφο σας. Με μία φωνή για ότι κάνει την ζωή μας καλύτερη . Για την Νέα Δημοκρατία. Για τον Κώστα Καραμανλή. Μαζί στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα νικήσουμε!

 

Μαζί, εσείς κι εγώ, και μετά τις 4 Οκτωβρίου θα προχωρήσουμε! Σε αυτές τις εκλογές

ακούστε την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό σας. Το κλίμα αλλάζει σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Αχαία και εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε όλα τα γκάλοπ, τα προγνωστικά και τις χειραγωγίες.

 

Φίλες και φίλοι,

δεν παραδίδουμε την Ελλάδα ως θήραμα στα παιχνίδια εξουσίας του ΠΑΣΟΚ!

Φίλες και φίλοι,

δεν θα επιτρέψουμε η Αχαΐα να μην έχει δυναμική φωνή και παθιασμένη διεκδίκηση στην επόμενη βουλή. Πάμε μπροστά. Αγωνιζόμαστε και νικάμε!!!!Θέλω να μου έχετε εμπιστοσύνη.....

 

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος