Loading...
 Start Page

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος: «Στρατιώτης της Ν.Δ. κι όχι στρατιώτης στον στρατό των υποψηφίων»

Παραμένω ουδέτερος γιατί αισθάνομαι ότι αυτό εξυπηρετεί αυτή την στιγμή τη Νέα Δημοκρατία.

 

 

«Ουδετερότητα γιατί δεν θα χρησιμοποιήσω την διαδικασία για να ξεχωρίσω από τον λαό. Θέλω να είμαι ο τελευταίος στην ουρά που θα στηθεί μπροστά από την κάλπη. Είναι ευκαιρία αφού δεν συντελέστηκε με την προσφυγή στην βάση απλά μία διαδικαστική αλλαγή, έγινε ένα δημοκρατικό άλμα και προσφέρθηκε στην κοινωνία η δυνατότητα να παρέμβει αποφασιστικά. Είναι μία ευκαιρία να ταυτιστούμε και πάλι με τον κόσμο που πικράναμε.

Παραμένω ουδέτερος γιατί αισθάνομαι ότι αυτό εξυπηρετεί αυτή την στιγμή τη Νέα Δημοκρατία.

 

Γνωρίζετε πως δεν βιάστηκα να πιάσω πόστο δίπλα στον ένα ή τον άλλο υποψήφιο ανάλογα με την ροή των γκάλοπ. Η ουδετερότητα είναι μία δύσκολη απόφαση αφού μένεις ακάλυπτος, αφού δεν είσαι είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. Δεν είναι καιροσκοπική, αφού αντικειμενικά δεν προσφέρεται για ανταλλάγματα. Και βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με τους δημόσιους διαπληκτισμούς και τα τηλεοπτικά παράθυρα.

 

«Μπορεί λοιπόν, ως ουδέτερος να μην είμαι και πολύ χρήσιμος στους υποψηφίους προέδρου, αλλά θεωρώ ότι είμα εξαιρετικά χρήσιμος για την ενότητα και το αύριο της παράταξης.

Χρήσιμος για την βάση, χρήσιμος για την επόμενη ή τον επόμενο Πρόεδρό μας».

 

Όμως πιστεύω πως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει ανάγκη για έναν ακόμα στρατιώτη στον στρατό των υποψηφίων, αλλά για έναν στρατιώτη στον στρατό της Νέας Δημοκρατίας, που μετά τις 29 Νοεμβρίου θα ενώσει και θα γεφυρώσει και που φωνάζει από τώρα, πως όλοι είμαστε μαζί και μαζί πρέπει να προχωρήσουμε, γιατί ο αντίπαλός μας δεν είναι μέσα, είναι απέναντι...».

 

Αυτά, μεταξύ άλλων, επανέλαβε χθες ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας σε Αθηναϊκά μέσα και συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Μπ. Παπαναγιώτου, Γ. Κύρτσου, Κ Μακρή και Μ. Πυργιώτη τονίζοντας πως η διαδικασία διαδοχής στη Ν.Δ. δημιουργεί αναπόφευκτες ίσως, αλλά επιζήμιες πολώσεις και πως υπάρχει η ανάγκη ψύχραιμων κι ενωτικών φωνών, που ευτυχώς υπάρχουν και είναι πολλές.

 

Μιλώντας δε, για τις σχέσεις του με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο μετά την δημόσια δήλωση στήριξης του πρώην υπουργού Παιδείας στην Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και για τις ζυμώσεις που γίνονται σε μια παρέα βουλευτών, που πολλοί αποκαλούν «Λοχαγούς», ο Νίκος Νικολόπουλος διευκρίνισε πως κανένας εξ όσων συμμετέχουν σε αυτή την πολιτική συντροφιά δεν στερείται της προσωπικής του άποψης και προτίμησης. «Ακούστηκε πως είμαι ενοχλημένος με τον Άρη και την στάση του. Τίποτα πιο ανακριβές! Εξέφρασα κι εκφράζω την στήριξή μου στο πρόσωπό του, τον θεωρώ πολύτιμο για τη νέα - Νέα Δημοκρατία και η στήριξή του προς την κ. Μπακογιάννη ουδόλως με πείραξε. Ποτέ δεν ετέθη θέμα από τον Άρη και φυσικά δεν μου ζήτησε να ταυτιστώ με την επιλογή του στο πρόσωπο. 

 

Οι χρήσιμοι δεν είναι υπάκουοι».

Και εμφαντικά δήλωσε: Άλλωστε, ελάτε να το δείτε την προσεχή Κυριακή, που θα μιλήσουμε από κοινού δύο κυανόκρανοι....ο Νίκος Καραχάλιος και εγώ, μαζί με τον Άρη σε εκδήλωση του Forum 2020 στην Πάτρα. Παρακαλώ σημειώστε το θέμα "τα κόμματα γυρίζουν σελίδα. Οι μηχανισμοί κλονίζονται. Οι πολίτες μπροστά από τις ηγεσίες''.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι δεν γίνεται παζάρι οφιτσίων αλλά ουσιαστική διεργασία από ανθρώπους που συμφωνούν στα μεγάλα και σημαντικά και θέλουν να αλλάξουν πολλά»

 

Ενώ για την ομάδα φίλων που πολλοί αποκαλούν «Λοχαγούς» ξεκαθάρισε ότι « οι Λοχαγοί όπως μας αποκαλείτε εσείς οι δημοσιογράφοι ήμασταν μία παρέα το ΄97 που έδωσαν μία κρίσιμη μάχη, την κέρδισαν και σφράγισαν μία εποχή. Από τότε άλλαξαν πολλά, μεσολάβησαν γεγονότα, έγιναν αλληλοδιάδοχες εκλογές. Τιμώ την παρέα μου, αλλά δεν υπάρχει πολιτική αντιστοιχία με τα δεδομένα της εποχής. Και είπε ινιγματικά: «Ίσως και να είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μία νέα ομάδα ....λοχαγών!!!»

 

Επεσήμανε δε, πως ασφαλώς και μετά από τόσα χρόνια έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις με κάποιους βουλευτές και πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται και μιλάνε διαρκώς, αλλά πως αυτό δεν αφαιρεί από κανέναν το δικαίωμα της προσωπικής άποψης. «Στην μεγάλη και ευρύχωρη αυτή συντροφιά δεν μιλάμε για το σήμερα. Μιλάμε και σχεδιάζουμε το αύριο της Παράταξης, το αύριο της χώρας.

 

Αλίμονο και αν δεν συζητούσαμε μεταξύ μας! Αλίμονο και αν δεν είχαμε άποψη και φωνή! Σε αυτή την παρέα υπάρχουν κάποιοι που έχουν επιλέξει υποψήφιο. Άλλοι υποστηρίζουν τη Ντόρα κι άλλοι τον Αντώνη. Υπάρχουν όμως και πολλοί σαν και μένα, που παραμένουν ουδέτεροι. Όλοι εμείς, ο καθένας με την γνώμη του, εγγυούμαστε τη συνέχεια, τη σύνθεση και την ενότητα. Για όλους μας, η επόμενη ή ο επόμενος πρόεδρος, θα πρέπει να ενώσουν και να αλλάξουν πολλά μέσα στην παράταξη. Δηλαδή, έχουμε μία κοινή πλατφόρμα σκέψης και δράσης, που κάποιοι την ακουμπάνε σε κάποιο υποψήφιο και κάποιοι, όχι» επεσήμανε, προσθέτοντας πάντως πως η ομάδα των «Λοχαγών» του 1997 δεν υφίσταται πλέον, αλλά πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική συβντροφδιά , που δεν πατρονάρεται και δεν πατρονάρει, που δεν λειτουργεί ως κόμμα μέσα στο κόμμα, αλλά ως μια δεξαμενή σκέψης και προβληματισμού, στην οποία ελεύθερα ο καθένας λαμβάνει τις αποφάσεις του.

 

Και ο κ. Νικολόπουλος, κατέληξε: «Εγώ και πολλοί άλλα στελέχη της Ν.Δ. στις 29 Νοεμβρίου, όταν κάποιοι θα πιστεύουν πως έχουν ηττηθεί, θα φωνάξουμε πως είναι όλοι νικητές. Τότε θα χρειαστούν κάποιοι άνθρωποι να ρίξουν γέφυρες. Αυτοί θα είναι η συμβολή των ουδετέρων με την ψύχραιμη ενωτική φωνή. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ανασυνταχθεί η παράταξη και να δώσει την μάχη εκεί που πρέπει. Στην κοινωνία! Την κοινωνία που κάποιοι ξέχασαν... Αγαπώ τόσο τη Νέα Δημοκρατία που αυτή την στιγμή επιτρέψτε μου να αναλάβω έναν και μόνο ρόλο: Του... ειρηνοποιού.

 

Αυτού που θα αμβλύνει τις διαφορές και με το ίδιο θάρρος θα αγκαλιάζει και θα μιλάει με τους πάντες. Από κει και πέρα, γνωρίζω και κάτι ακόμα: Πως ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από ινστρούχτορες και φωτεινούς παντογνώστες. Με δύναμη και πάθος, αγωνίστηκα για ανοιχτές διαδικασίες. Και το πετύχαμε. Τώρα, ο λόγος και η ψήφος ανήκει στον λαό. Και η ψήφος του Νικολόπουλου μετράει όσο και το κάθε πολίτη. Είμαι περήφανος γιατί το πέτυχα αυτό και θα είμαι ακόμα πιο περήφανος όταν μετά τις 29 Νοεμβρίου θα βγω μπροστά για να φωνάξω πως πρέπει να στοιχηθούμε δίπλα στο νέο πρόεδρο και να δώσουμε νέα ελπίδα στον λαό».

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος