Loading...
 Start Page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο ALPHA Radio και στο ΩΜΕΓΑ σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων δήλωσε:


«Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, η Αχαϊα απαίτησε -πρώτη- κάλπες και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ανταποκρίθηκε με ένα δημοκρατικό άλμα, θεσπίζοντας εκλογή προέδρου από τη βάση.


Δεν συντελέστηκε έτσι απλώς μια διαδικαστική αλλαγή, αλλά προσφέρθηκε στην κοινωνία η δυνατότητα να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις.


Στο πλαίσιο αυτό η δήλωση συστράτευσης με συγκεκριμένο υποψήφιο Πρόεδρο νομίζω ότι υποβαθμίζει και -ενδεχομένως- αποδυναμώνει το επίτευγμά μας αυτό. Η κοινωνία δεν αγωνιά για την ατομική μου ψήφο, με προτρέπει όμως να παραμείνω μία ψύχραιμη, ενωτική φωνή, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφασιστική αξία έχει η ψήφος των πολιτών.


Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή, υπήρξα πάντα ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών και αξιών, χωρίς ίχνος πολιτικού καιροσκοπισμού. Αισθάνομαι κάθε μέρα και πιο δικαιωμένος για την επιλογή μου να μην ταχτώ δίπλα σε έναν από τους υποψηφίους προέδρους, πιάνοντας «στασίδι».


Η προσπάθεια επιρροής της εκλογής αυτής μπορεί να αποδειχθεί ζημιογόνα για την Νέα Δημοκρατία. Οι ενεργοί πολίτες, έχουν άποψη έχουν θέσεις πολιτικές παρακολουθούν τον διάλογο μεταξύ των υποψηφίων αξιολογούν και κρίνουν. Η κορυφαία αυτή δημοκρατική διαδικασία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους δημόσιους διαπληκτισμούς και τα τηλεοπτικά παράθυρα.


Και εγώ ταλαντεύτηκα, μαζί και με άλλους συμμαχητές, στην ανάγκη παρέμβασης και ανάληψης πρωτοβουλιών. Κατέληξα όμως στην αναγκαιότητα οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παραμείνουν στους Πολίτες. Μόνο η επιλογή των Πολιτών κατοχυρώνει και εγγυάται ένα δυναμικό Αύριο.


Παραδεκτό είναι ότι καθένας από τους υποψηφίους φωτίζει ένα μόνο μέρος της αλήθειας. Όμως η Δημοκρατία βασίζεται στη σύνθεση και τη συμπληρωματικότητα. Και αυτό χρειάζεται η παράταξη. Όλους.

Η επόμενη μέρα δεν είναι του ΕΝΟΣ, είναι ΟΛΩΝ. Ο επόμενος ή η επομένη πρόεδρος δεν πρέπει να αναζητεί τους υπάκουους, αλλά τους ικανούς. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί μία τεράστια δυναμική νίκης.


Την επομένη της εκλογής όλοι μαζί θα είμαστε στη σκληρή πολιτική αντιπαράθεση και στις πολιτικές συγκρούσεις που φαίνονται αναπόφευκτες. Γι αυτό με την στάση μου αυτή θεωρώ ότι προσθέτω και δεν αφαιρώ, γεφυρώνω και δεν διχάζω, δουλεύω από σήμερα για την επόμενη μέρα.

Η αναγκαιότητα της ανακαίνισης του πολιτικού μας οικοδομήματος, δεν σημαίνει ότι θα ραγίσουμε τις κολώνες, τα υποστηλώματα, το φέροντα οργανισμό.


Η προσωπική μου διαδρομή είναι γνωστή.

Δίνω «τα πάντα-όλα» για τη στερεότητα των Αρχών και των Αξιών μας, τις οποίες ασυμβίβαστα υπηρετώ.


Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν δίστασα να τοποθετηθώ ακόμα και όταν οι θέσεις μου ήταν αντίθετες με την κρατούσα άποψη. Όμως πάντα οι τοποθετήσεις μου ήταν επί της πολιτικής. Προεκλογικά υποσχέθηκα στους Αχαιούς ότι θα είμαι η φωνή τους. Η φωνή αυτή για να είναι βροντερή και ξεκάθαρη πρέπει να είναι και να παραμείνει αδέσμευτη και ασυμβίβαστη.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος