Loading...
 Start Page
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο Νίκος Νικολόπουλος για τις εσωκομματικές εξελίξεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Νικολόπουλος για τις εσωκομματικές εξελίξεις.

 

Σκέψεις και απόψεις σχετικά με την εξέλιξη της εσωκομματικής διαδικασίας στη Νέα Δημοκρατία αλλά και την λειτουργία του κόμματος μετά την εκλογή νέου προέδρου, αντάλλαξε το περασμένο Σάββατο, κατά την διάρκεια φιλικής συνάντησής του με δημοσιογράφους της Πάτρας, ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.


Η συνάντηση (αρχικά είχε προγραμματιστεί για λίγο μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, αλλά δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω του απρόοπτου όσο και οδυνηρού για την οικογένεια του Αχαιού βουλευτή, σοβαρού ατυχήματος της ανιψιάς του), πραγματοποιήθηκε στο πολιτικό γραφείο του, το οποίο μετατράπηκε σε... τραπεζαρία, υπό την επιμέλεια και την κοπιαστική προετοιμασία ανθρώπων του γραφείου του Νίκου Νικολόπουλου.


Εκεί όμως, σε ένα οικείο περιβάλλον, με ησυχία και καλή διάθεση, ο Νίκος Νικολόπουλος υποδέχτηκε τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στους οποίους εξέφρασε τις από καρδιάς απόψεις του για την κούρσα της διαδοχής και τα ζητούμενα της επόμενης μέρας στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ευθύς εξαρχής πως μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί ανοικτά υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου καθώς το ζητούμενο δεν είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί, αλλά το τι αυτό το πρόσωπο θα εκφράζει και κυρίως, με ποιο τρόπο σκέπτεται να ανασυγκροτήσει το κόμμα και την λειτουργία του.


«Συμφωνώ με τις απόψεις όλων. Συμφωνώ με την Ντόρα που λέει ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ένα μεγάλο και ανοικτό κόμμα που να συνθέτει απόψεις. Συμφωνώ όμως και με τον Αντώνη που υποστηρίζει πως πρώτα πρέπει να ανοικοδομήσουμε τα του οίκου μας και μετά να ανοιχτούμε στην κοινωνία. Λογικό είναι. Συμφωνώ και με τον Παναγιώτη, που τονίζει πως όλοι όσοι συμμετείχαν στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. έχουν τις ευθύνες τους για την μεγάλη ήττα στις εκλογές. Αισθάνομαι ότι όλοι εκφράζουν ένα μέρος της αλήθειας, αλλά μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει από κανέναν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται να ανασυγκροτήσει την παράταξη και δεν θέλω να χάσουμε την μεγάλη ευκαιρία ώστε να αλλάξουμε άρδην τη λειτουργία του κόμματος, παρουσιάζοντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόσωπο, ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας και ανοικτών θυρών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχαιός βουλευτής, προσθέτοντας πως και η πρωτοβουλία που δύο παράλληλες ομάδες φίλων - αυτή που το 1997 στήριξε και υποστήριξε την υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή για την εξουσία και αυτή που βρίσκεται γύρω από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο - προς αυτή την κατεύθυνση κατατείνει.


Μάλιστα, αποκάλυψε πως η κοινή δράση ενός σημαντικού αριθμού βουλευτών έχει δημιουργήσει μία κοινή πλατφόρμα αρχών και θέσεων σχετικά με την λειτουργία του κόμματος η οποία έχει κατατεθεί προς τους υποψήφιους προέδρους ώστε να πάρουν θέση. «Μέσα σε αυτή την μεγάλη παρέα, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν εκφράσει ήδη την προτίμησή τους προς κάποιο υποψήφιο. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι σαν και μένα, που διατηρούν ουδέτερη στάση. Και οι οποίοι υποστηρίζουν πως πρέπει να αλλάξουν πολλά στο κόμμα. Ζητάμε λοιπόν από τους υποψήφιους να μας πούνε τι σκέπτονται κι αν συμφωνούν μαζί μας...» ανέφερε ο Αχαιός βουλευτής, τονίζοντας πως η ομαδική πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί διασφαλίζει ότι δεν γίνεται «παζάρι οφιτσίων» αλλά ουσιαστική διεργασία που στοχεύει σε ένα κόμμα με μεγαλύτερη δημοκρατία.


Και να για γίνει πιο συγκεκριμένος, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε: «Τι είδους πρόεδρο θέλουμε; Πατέρα - αφέντη ή καίσαρα; Όχι. Θέλουμε τον πρώτο μεταξύ ίσων κι έναν άνθρωπο που θα ενώνει, λειτουργώντας ανοικτά. Θεωρώ αδιανόητο για παράδειγμα να επιμένουμε στην πρακτική, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας ή ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής να διορίζονται ουσιαστικά από τον πρόεδρο και μετά να καλούνται υποκριτικά οι βουλευτές να επικυρώσουν τον διορισμό με την ψήφο τους. Από εδώ και πέρα, η Ν.Δ. πρέπει να είναι ανοικτό κόμμα. Έτοιμο να δεχτεί πραγματικές υποψηφιότητες και ελεύθερες ψήφους. Αν δεν λειτουργήσουμε δημοκρατικά μέσα στον κόμμα τότε πως θα πείσουμε τη κοινωνία ότι θα το κάνουμε και ως κυβέρνηση;

Έπειτα, πως θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα ακούσουμε ποτέ ξανά για τη Ν .Δ. να την αποκαλούν «κόμμα παρέας» ή «κόμμα των κουμπάρων»; Μόνο αν ανοίξουμε το κλειστό σύστημα εξουσίας. Πληρώσαμε ακριβά τα κλειστά συστήματα, τις κλειστές πόρτες, τα κλειστά κινητά. Κόψαμε τον ομφάλιο λώρο μας με την κοινωνία, πριονίσαμε τις ρίζες μας και μετά αναρωτηθήκαμε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε... Ο επόμενος ή η επομένη πρόεδρος δεν θα πρέπει να ζητήσει την υπακοή μας, αλλά την στήριξη, την βοήθεια και την συνεργασία μας» τόνισε.


Μέσα από αυτή την διαδικασία εξήγησε ο Νίκος Νικολόπουλος, θα δημιουργηθεί μία τεράστια δυναμική νίκης και πάλι για τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα, πολύ σύντομα. «Όταν η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως είσαι κομμάτι της και εκφράζεις τις ιδέες της, σε στηρίζει. Όταν σε παρακολουθεί να διαγκωνίζεσαι για θεσούλες και εξουσία της παρέας, σε πετάει...» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «κάποιος πρέπει να ανοίξει τα παράθυρα στη Ν.Δ. για να μπει φρέσκος αέρας, ακόμα κι αν καμιά φορά χρειάζεται να... πετάξει και καμιά πέτρα».


Ακόμα, ο Νίκος Νικολόπουλος επανέλαβε πως η Ν.Δ. ενόσω ασχολείται με τα του οίκου της, δεν μπορεί να αδιαφορεί για την χώρα. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εκλεχτήκαμε από τους πολίτες για να ασκήσουμε αντιπολίτευση. Και ειλικρινά απορώ, που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ένα άτυπο συμβούλιο αρχηγών, υποψήφιων αρχηγών, κλπ ώστε να δούμε πως θα κάνουμε καλύτερα και πιο συγκροτημένα αντιπολίτευση. Οι μέρες ευφορίας του ΠΑΣΟΚ ήδη πέρασαν, η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο, ο Καραμανλής δικαιώνεται και εμείς, μόνο ομφαλοσκοπούμε;»


Τέλος, αναφερόμενος ο Αχαιός βουλευτής στην προσωπική του εκλογή και την επάνοδό του στην Βουλή, εξέφρασε την ελπίδα, «οι πολίτες που με ψήφισαν να δικαιώνονται για αυτό που τους έλεγα, ότι η φωνή της Αχαΐας θα μεγαλώσει». Και ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: «Το είπα και προεκλογικά και το λέω και τώρα: Με την σοφία και την πείρα που μου πρόσφεραν, κυρίως οι αποτυχίες, αλλά με τη δυναμική και το πάθος που πάντα με χαρακτήριζε, στόχος μου είναι να... μεγαλώσω την Αχαΐα. Είμαι αποφασισμένος! Όχι μόνο για να δικαιώσω εκείνους που με ψήφισαν, αλλά γιατί κάποτε η πολιτική πρέπει να δικαιωθεί για όλους τους Αχαιούς και οι Αχαιοί πρέπει κάποτε να δικαιωθούν από την πολιτική».

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος