Loading...
 Start Page
Η συγκέντρωση με τον Βουλευτής Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο με τις νέες και τους νέους που απειλούνται να διακοπούν οι κάθε μορφής συμβάσεις εργασίας που έχουν καθώς και η διακοπή των  (stage)και οι αποφάσεις που πάρθηκαν

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε μεγάλη συγκέντρωση από απλή συνάντηση εξελίχθηκε το ραντεβού που είχε δώσει ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με τις νέες και τους νέους που απειλούνται να διακοπούν οι κάθε μορφής συμβάσεις εργασίας που έχουν καθώς και η διακοπή των προγραμμάτων κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας (stage). Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Patras Palace την Τρίτη το απόγευμα και κράτησε πάνω από πέντε ώρες.

Κεντρική εισήγηση έκανε ο κ. Νικολόπουλος, ενώ τη συνάντηση άνοιξε εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής η Δήμητρα Αλεξανδροπούλου όπου μεταξύ άλλων είπε: «Δεν νομίζουμε ότι εκπαιδευτήκαμε χωρίς λόγο. Και πιστεύουμε ότι αυτή την εμπειρία μας έχουμε το δικαίωμα να την αποδεικνύουμε οποιαδήποτε στιγμή. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί από την μία στιγμή στην άλλη να τα καταργεί όλα έτσι απλά με μία ανακοίνωση. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πετάξει στα σκουπίδια τους κόπους μας και την εργασία που προσφέραμε στους φορείς που εργαστήκαμε».

Κλείνοντας την τοποθέτηση της διάβασε και το ψήφισμα το οποίο και μοιράστηκε για να συμπληρωθεί και να βελτιωθεί από τους συγκεντρωμένους, κάνοντας ελεύθερα όποιες παρεμβάσεις θέλουν.

Ο Νίκος Ι. Νικολόπουλος στην εισήγηση του μεταξύ άλλων επεσήμανε πως η απόφαση της κυβέρνησης για τα stage και την ανατροπή όλων των συμβάσεων, ανατρέπει ουσιαστικά τις δεσμεύσεις της πολιτείας σε χιλιάδες πολίτες, τους οποίους με μία μονοκονδυλιά «σβήνει» από τον δικό της χάρτη υποχρεώσεων.  Ο Αχαιός βουλευτής υπογράμμισε πως ασφαλώς και μια θέση stage δεν προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση ή μονιμότητα, αλλά δεν είναι δυνατό να ακυρώνεται και η δέσμευση της Πολιτείας για ενίσχυση μοριοδότησης στους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος παρουσίασε δύο νόμους του ΠΑΣΟΚ, το 1999 και το 2000, μέσω των οποίων μονιμοποιήθηκαν απευθείας πάνω από 2.500 εργαζόμενοι με stage στο Δημόσιο. «Ήταν νόμιμες εκείνες οι νομοθετικές πράξεις, αλλά είναι νόμιμη και η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης; Κι αν είναι νόμιμες, είναι και ηθικές; Γιατί αντιμετώπισαν διαφορετικά αυτές τις περιπτώσεις και διαφορετικά τις σημερινές;» αναρωτήθηκε.

Ο Αχαιός πολιτικός, πρότεινε την δημιουργία ενός κοινού μετώπου, όλων εκείνων που βλέπουν να διαψεύδονται οι εργασιακές τους ελπίδες και τόνισε πως με επιστολή του στους υποψήφιους Προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, θα ζητήσει στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο και το Συνέδριο του κόμματος, να τεθεί το θέμα και  να δεσμευθούν, με πολιτική απόφαση - ψήφισμα,  ότι όταν η Ν.Δ. γίνει και πάλι κυβέρνηση θα επιλύσει αυτές τις εκκρεμότητες, όπως το έκανε και το 2004, που δίχως να κοιτάξει «γαλάζια» ή «πράσινα» παιδιά, μονιμοποίησε τους χιλιάδες συμβασιούχους του

 

Στην συγκέντρωση έδωσαν δυναμικό παρόν ενεργοί πολίτες, μάχιμοι δικηγόροι των Πατρών οι οποίοι έδωσαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τους έθεσαν και έλυσαν τα πρώτα δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες διωχθέντες νέοι της πόλης μας. Μεταξύ αυτών οι Θ. Καφέζας, Θ. Γιοβάνης, Τ. Παπαδόπουλος, Αχ. Παπουτσάκης, Κ. Αποστολόπουλος, Π. Πέτρου, Θ. Διαμαντόπουλος.

 

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων οι οποίοι χαιρέτησαν την συγκέντρωση ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που απέστειλαν ψηφίσματα συμπαραστάσεως και ανακοινώσεις διαμαρτυρίας τα οποία και διαβάστηκαν.

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος Χρήστος Διαμαντόπουλος, ενώ χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Πολίτης, το μέλος της ΔΑΚΕ, Θ. Ξυλιάς, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Γ. Τσιμέκας, ο πρόεδρος του σωματείου της ΔΕΗ, Θ. Κανελλόπουλος, κ.ά.

Επίσης τοποθετήθηκαν από τους συμβασιούχους της ΠΔΕ ο Γ. Φραντζής, του Νέου Μουσείου της Πάτρας Χρ. Ακαρέπης, εργαζόμενοι stage IKA Γ.Καπετανάκη και stage ΟΤΑ Φ. Σερεπίσιος

 

Τέλος, ομόφωνα κατέληξαν να ιδρυθεί σύλλογος σε νομαρχιακό επίπεδο, να γίνει μία εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (ΜΚΟ) με σκοπό να εγγραφούν φίλοι για ενεργή συμπαράσταση στον αγώνα των διωκομένων, να συγκροτηθεί προσωρινή συντονιστική επιτροπή, επιτροπή πρωτοβουλίας νομικών, να συμμετέχουν μαζικά την ερχόμενη Πέμπτη στην πανελλαδική συγκέντρωση, συγκέντρωση στην Πάτρα τόπος και ημερομηνία θα οριστούν,  δημιουργία ιστοσελίδας που θα δίνει πληροφορίες και θα προβάλει τις διεκδικήσεις και θα φιλοξενεί απόψεις και λίστα με ηλεκτρονικές υπογραφές συμπαράστασης, συλλογή υπογραφών πολιτών στους χώρους εργασίας, να συσταθεί γραφείο τύπου και δημοσιότητας από εθελοντές δημοσιογράφους, να ζητηθεί από τους αρχηγούς των παρατάξεων να μπει το θέμα στο Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο καθώς επίσης των φορέων της πόλεως (Εμπορικός, Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο κλπ)

 

Τέλος σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μία εκ νέου συγκέντρωση για να αποτιμηθούν τα νέα δεδομένα και να υπογραφούν οι πρώτες προσφυγές στην Δικαιοσύνη. Την διοργάνωση της νέας συγκέντρωσης ανέλαβε η ΔΑΚΕ Ι.Τ. όπου θα έχει και την οργανωτική ευθύνη

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος