Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος εισηγητής για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ «Προϋπολογισμός – φοροκαταιγίδα για την μεσαία τάξη και τους αδυνάτους»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

09-12-2009


Ο Νίκος Νικολόπουλος εισηγητής για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ


«Προϋπολογισμός - φοροκαταιγίδα για την μεσαία τάξη και τους αδυνάτους»

«Ίσως θα ήταν οδυνηρό για το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι για την χώρα, αν η σημερινή κυβέρνηση ακολουθούσε την αναπτυξιακή πολιτική Καραμανλή...»

 

Για συντηρητικό προϋπολογισμό χαμηλών πτήσεων και... απαιτήσεων, που όχι μόνο δεν διασφαλίζει την ανάταξη της εθνικής οικονομίας, αλλά αντίθετα μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερα δεινά και να μεγεθύνει τις κοινωνικές ανισότητες, έκανε λόγο ο ειδικός εισηγητής της Ν.Δ. επί ζητημάτων Δημοσίων Επενδύσεων και Κοινοτικών Πόρων, Bουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τετάρτη.


«Το σενάριο πάνω στο οποίο στήθηκε ο προϋπολογισμός δεν αφήνει περιθώρια για το πιθανό ενδεχόμενο επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης μέσα στο 2010, ενώ δεν συνδυάζεται και με σειρά άλλων μέτρων που θα θεραπεύσουν τις στρεβλώσεις της οικονομίας, με αποτέλεσμα να υποβάλλει σε τεράστιες θυσίες τον ελληνικό λαό, φοβάμαι χωρίς κανένα αποτέλεσμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος, αναφέροντας πως η αύξηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 800 εκ. ευρώ δεν είναι άξια ούτε σχολιασμού και πως η κυβέρνηση δεν έχει προωθήσει μέχρι τώρα ούτε ένα έργο μέσω του ΕΣΠΑ


«Η κυβέρνηση, για κάθε 10 ευρώ που θα προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα, θα παίρνει 5,4 ευρώ από την φορολόγηση των πολιτών και θα προσπαθεί να εξοικονομεί άλλα 4,6 ευρώ με περιορισμό των δαπανών, την ώρα που οι συστάσεις της Ε.Ε. και των Διεθνών Οργανισμών αναφέρονται σε 7 ευρώ περιστολή δαπανών και μόνο 3 ευρώ, αύξηση των εσόδων» τόνισε χαρακτηριστικά.


Κατά την διάρκεια της εισήγησής του, ο Αχαιός πολιτικός υπογράμμισε ότι η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε «όχημα» εξυγίανσης της οικονομίας και διόρθωσης των χρόνιων στρεβλώσεων, αλλά πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί όταν η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη και άτολμη, μεταξύ των προεκλογικών εξαγγελιών, αλλά και των ανακολουθιών που ως αντιπολίτευση ακολούθησε.


«Αν επιδιώκετε μόνο να μειώσετε το έλλειμμα για το 2010, αδιαφορώντας για όλα τα άλλα τότε αυτό που μας παρουσιάζετε σήμερα, βεβαιώνει ότι δεν ακούσατε και δεν μάθατε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Ταυτόχρονα όμως, με αυτό τον προϋπολογισμό - φωτοβολίδα, θα οδηγήσετε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και στην ανέχεια, θα διαταράξετε έντονα τον κοινωνικό ιστό και βεβαίως να είστε σίγουροι ότι το 2011 το δημοσιονομικό πρόβλημα, θα είναι πάλι παρών, ανανεωμένο και ακατάβλητο», υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως καθημερινά πλέον, η κοινωνία αντιλαμβάνεται τις μεγάλες αλήθειες που προεκλογικά έλεγε ο Κ. Καραμανλής και τις αφελείς έως και επικίνδυνες δημαγωγίες του ΠΑΣΟΚ.


«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ν.Δ. ως κυβέρνηση και παρά τα μεγάλα προβλήματα, επιτάχυνε τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καταβάλλοντας από το πρώτο εξάμηνο του 2009, το 69,8% του συνολικού Προγράμματος. Τα προγράμματα του Γ' ΚΠΣ είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης με απορροφητικότητα 100% ενώ πέρασε ομαλά στο ΕΣΠΑ, από το οποίο ήδη ξεκίνησε να διαθέτει πόρους για έργα στην ελληνική περιφέρεια. Και, πραγματικά, ίσως θα ήταν οδυνηρό για το ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ λιγότερο οδυνηρό για τη κοινωνία και στα σίγουρα εθνικά υπεύθυνο, αν η σημερινή κυβέρνηση, αντί να σχεδιάζει και άλλες φοροεπιδρομές καταστρέφοντας την μεσαία τάξη, εφάρμοζε το οικονομικό πρόγραμμα του Κ. Καραμανλή», επεσήμανε ο βουλευτής Αχαΐας.


Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος, πρότεινε τη συνέχιση και διεύρυνση σημαντικών τομών που ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. όπως την εξυγίανση του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, την προώθηση υποδομών μέσω ΣΔΙΤ και συμβάσεων παραχώρησης, επιθετικές πολιτικές για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τον σεβασμό στις διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες που ισχυροποιούν τη χώρα, πρωτοβουλίες σε καινοτόμους και τεχνολογικά σύγχρονους τομείς, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω Κοινοτικών Πόρων, κλπ.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος