Loading...
 Start Page
Ο Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ  ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΞΙΩΜΑ  «Δεν εγκαταλείπω το μετερίζι στο οποίο με έταξε ο λαός…»

(ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ 7.30 μ.μ.)


Ο Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΑΞΙΩΜΑ 


«Δεν εγκαταλείπω το μετερίζι στο οποίο με έταξε ο λαός...»
Απλός και ξεκάθαρος...


«Δεν εγκαταλείπω την θέση μου για τον δήμο της Πάτρας. Πρόσφατα ορκίστηκα να υπηρετώ τον ελληνικό λαό από την θέση του Βουλευτή και δεσμεύτηκα ενώπιόν σας, να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην αναγέννηση της παράταξής μας και στον αγώνα για μια νέα προοπτική της πατρίδας μας. Θα μείνω λοιπόν σε αυτό το μετερίζι, καθώς δεν έμαθα στην ζωή μου να εγκαταλείπω τα μετερίζια στα οποία με έταξε ο λαός να υπηρετώ. Και από αυτό το μετερίζι θα συνεχίσω να δίνω ακόμα και το περίσσευμα των δυνάμεών μου, για την Πάτρα της καρδιάς μου και για την Αχαΐα που υπεραγαπώ, αλλά και την Ελλάδα που μας χρειάζεται περισσότερο, από ποτέ».
Με αυτές τις κουβέντες ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, έθεσε τέλος στη φημολογία που τον ήθελε να ενδιαφέρεται για την διεκδίκηση του Δήμου της Πάτρας και το τελευταίο διάστημα είχαν δημιουργήσει ένα πλέγμα αθέλητων ή ηθελημένων σεναρίων.
Όπως είχε δεσμευτεί, ο κ. Νικολόπουλος πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πολιτικού του γραφείου στην Πάτρα, το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2010, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Πάτρα Παλάς»
Μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων πολιτών, ο Αχαιός πολιτικός ανέφερε πως δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την πόλη που γεννήθηκε, ζει και μεγαλώνει τα παιδιά του, ούτε το ενδιαφέρον του για την τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία θεωρεί ως τη πιο αγνή και ανόθευτη μορφή δημοκρατίας αλλά και το εφαλτήριο της πολιτικής του καριέρας. Ευχαριστώντας, ωστόσο, τους πολλούς φίλους του που τον παρότρυναν να «περάσει» στην αυτοδιοίκηση πιστεύοντας πως μπορεί να είναι ένας καλός Δήμαρχος για την Πάτρα, υπογράμμισε πως κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση θα τον έθετε σε μια νέα «τροχιά», μακριά από την προσπάθεια που ξεκίνησε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.
«Εγώ πιστεύω πως οι αυτοδιοικητικοί άνδρες πρέπει να ξέρουν να κρύβουν τις κομματικές τους ταυτότητες και να μπορούν, αποστασιοποιημένοι από μικροπολιτικές και μικροκομματικές πρακτικές να αγωνίζονται για τα συμφέροντα της πόλης τους, απέναντι σε κάθε κυβέρνηση. Αυτό είναι κάτι όμως που θα άλλαζε άρδην το πρίσμα υπό το οποίο πολύ πρόσφατα δεσμεύτηκα να σας υπηρετώ και να σας εκφράζω. Και η δέσμευσή μου προς εσάς να δώσω τον αγώνα για την αναγέννηση της παράταξης, θεωρώ πως αυτή την στιγμή με δεσμεύει. Και η δέσμευσή μου ισχύει» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.


ΜΕ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ


Το ίδιο ξεκάθαρος υπήρξε και ως προς την στάση που θα τηρήσει στην διαδικασία επιλογής του υποψηφίου που θα διεκδικήσει τον Δήμο της Πάτρας. «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε αυτό» είπε, διατρανώνοντας την πεποίθησή του πως οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα στηριχτούν από τη Ν.Δ. θα πρέπει να προκύψουν από ανοιχτές κάλπες στην κοινωνία. «Κάλπες παντού! Όποιος έχει τα κότσια και την φιλοδοξία, ορίστε: Ιδού η κάλπη, ιδού και η κοινωνία της Πάτρας. Είτε ο υποψήφιος Δήμαρχος είναι πρόσωπο αυτοδιοικητικό, είτε κομματικό. Είτε ανεξάρτητο, είτε αποτυχών, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε ελεύθερος επαγγελματίας, είτε άεργος, είτε άνεργος!!! Εγώ από την στιγμή της επιλογής, θα κάνω αυτό που έκανα πάντα. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να στηρίξω την επιλογή αυτή και να συμβάλλω ώστε η πόλη μας να αποκτήσει μία δημοτική Αρχή αντάξια των προσδοκιών της. Η Πάτρα και η Αχαΐα είναι πάνω από πρόσωπα και πάνω από συμφέροντα κάθε λογικής. Εκπτώσεις δεν θα κάνουμε» υπογράμμισε.


ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ


Ο κ. Νικολόπουλος τοποθετήθηκε και σε σχέση με το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Επ' αυτού, σημείωσε ότι αντίθετα με τις δημοτικές εκλογές, η επιλογή 13 - ενδεχομένως και λιγότερων - προσώπων που θα διεκδικήσουν τις αντίστοιχες περιφέρειες, θα σηματοδοτήσουν μία αμιγώς πολιτική μάχη, γεγονός που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα αποτελούν κορυφαίες επιλογές των αρχηγών των κομμάτων. Κατά συνέπεια, κάθε προσωπική έκφραση υποψηφιότητας, ούτε προσθέτει ούτε αφαιρεί τίποτα από τη διαμόρφωση του τελικού τοπίου που αφορά σχεδόν αποκλειστικά την ηγεσία κάθε κόμματος και εν προκειμένω για τη Νέα Δημοκρατία, την βούληση και την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά.


«ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΑΘΙ...»


Η ομιλία του Αχαιού βουλευτή εμπεριείχε και έναν πολιτικό απολογισμό, με γενικό αλλά και προσωπικό τόνο. Καθώς πρόσφατα το ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε 100 μέρες στην εξουσία, ο κ. Νικολόπουλος χαρακτήρισε τον κ. Γ. Παπανδρέου ως «βασιλιά με ξύλινο σπαθί και χάρτινη ασπίδα», τονίζοντας πως η ανυπαρξία κάθε σχεδίου για να ξεπεραστεί η κρίση, η αναβλητικότητα και οι παλινωδίες που έχουν αρχίσει να εκνευρίζουν ακόμα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και η σταδιακή παλινόρθωση του «πρασινοφρουρισμού» πίσω από τις αερολογίες περί «αρίστων» και «ανοικτής διακυβέρνησης», πείθουν για αυτό που τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ότι δηλαδή, «το πρόβλημα δεν είναι οι πρώτες 100 μέρες που χάθηκαν, αλλά οι μέρες που έρχονται».

ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ


«Η συνειδητή, διαρκής επιχείρηση απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας και η δραματοποίηση της δημοσιονομικής κατάστασης, αφενός καταβαράθρωσε την ψυχολογία της κοινωνίας οδηγώντας σε έκρηξη απολύσεων και ανεργίας και αφετέρου, μετέτρεψε την Ελλάδα σε εύκολο θήραμα των διεθνών κερδοσκόπων. Σήμερα η Ελλάδα δανείζεται πανάκριβα και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου προσπαθεί να καλύψει τα χρέη του δυσβάσταχτου δανεισμού με μία πρωτόγνωρη φοροκαταιγίδα» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην πρώτη... «ευεργεσία» της νέας κυβέρνησης στην Δυτική Ελλάδα: «Ενώ ο Πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στην Πάτρα, ανέφερε ότι η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης με το χαμηλότερο Α.Ε.Π., μετά από μερικές ημέρες, όταν καταθέτει η κυβέρνησή του τον προϋπολογισμό του 2010 στην Βουλή, ορίζει μείωση κατά 25% του προγράμματος δημοσιών επενδύσεων για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2009, ενώ ακούστε παρακαλώ, πανελλαδικά προβλέπεται αύξηση κατά 5,5%» αποκάλυψε.

 


ΖΟΦΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ


Ακόμα, προέβλεψε ζοφερές εξελίξεις σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η Τουρκία πέρασε το τεστ αξιολόγησης της Ε.Ε. δίχως την παραμικρή παρατήρηση από ελληνικής πλευράς, ενώ προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, «έρχεται» θέμα τουρκικής μειονότητας! Ανέφερε ακόμα πως για το Κυπριακό δρομολογείται λύση, όχι μακριά από όσα προέβλεπε το σχέδιο Ανάν, ενώ στο ζήτημα των Σκοπίων αναφέρθηκε σε «χαστούκι που θα φάει η χώρα». «Τα διαδραματιζόμενα στο εσωτερικό επίπεδο της χώρας μας, είναι η... ουρά των εξωτερικών και εθνικών μας θεμάτων!» τόνισε, σχεδόν αινιγματικά ο Αχαιός πολιτικός.


Ν.Δ.: «ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»


Αναφερόμενος στα εσωτερικά της Ν.Δ. ο κ. Νικολόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στις εσωκομματικές εκλογές και στην ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος επισημαίνοντας πως ο ίδιος θα ήθελε, η παράταξη να είχε προχωρήσει με πολύ πιο γρήγορα βήματα στην ανασυγκρότησή της, αλλά αναγνώρισε πως δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε λίγες μέρες και εξέφρασε την άποψη πως οι 100 και πλέον μέρες που πέρασαν από την εκλογική καταρράκωση δεν διαμορφώνουν μόνο έναν απολογισμό πικρίας και θλίψης, αλλά και ένα «προϋπολογισμό» αισιοδοξίας και νέας προοπτικής.


ΟΙ «ΝΙΚΕΣ» ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ


Σε ό,τι αφορά τον προσωπικό του απολογισμό, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στις «νίκες» που έχουν ήδη επιτευχθεί, παραθέτοντας πρωταρχικά την επικράτηση της άποψης για ανοικτές κάλπες κατά την διαδικασία εκλογής προέδρου της Ν.Δ. αλλά και τις πρώτες νίκες των συμβασιούχων και των εργαζομένων με stage, (έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δικαίωση των δέκα πρώην συμβασιούχων του νέου Μουσείου Πατρών από την Δικαιοσύνη). Ως την «άλλη όψη του ίδιου νομίσματος» αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, κ. Π. Γερουλάνου, να αποσύρει τις προκηρύξεις πρόσληψης συμβασιούχων, μετά από αλλεπάλληλες επερωτήσεις του στην Βουλή, μέσω των οποίων αποδείχτηκαν πως οι διαδικασίες ήσαν παράνομες και ανήθικες.


«ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»


«Εξωστρέφεια και μόνο εξωστρέφεια» ανέφερε εξάλλου ο κ. Νικολόπουλος κλείνοντας την ομιλία του και επισημαίνοντας πως τα στελέχη της Ν.Δ. αυτό που θα πρέπει πάντα να έχουν μπροστά τους είναι τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών. «Πρέπει να καθρεφτίσουμε δυναμικά το νέο κοινωνικό πορτρέτο της Ελλάδας. Δεν θα κριθούμε από τις λέξεις μας και τις ανακοινώσεις αλλά κυρίως από τις πράξεις μας» επεσήμανε και εξέφρασε την πεποίθηση πως μέσα από μία χρονιά που φαίνεται - και θα είναι - δύσκολη, μπορεί να δημιουργηθεί η νέα ελπίδα.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος