Loading...
 Start Page
«Ανάσα η παράταση στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών,  αλλά πρέπει να παραταθεί η διάρκεια ισχύος του αναπτυξιακού νόμου»-«Να μην καταργηθεί ο Αναπτυξιακός Νόμος»

Πάτρα 14.01.2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


«Ανάσα η παράταση στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών,
αλλά πρέπει να παραταθεί η διάρκεια ισχύος του αναπτυξιακού νόμου...»


Την ικανοποίησή του για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας μέσω της οποίας δίδεται διετή αναστολή στην αποπληρωμή δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών, εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας κατά την συζήτηση που διεξήχθη για την ψήφιση του νομοσχεδίου: «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα ,διατάξεις για την επεξεργασίας δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις».
Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην διαχρονικότητα και την καθολικότητα του αιτήματος, το οποίο, τόσο ο ίδιος όσο και βουλευτές άλλων κομμάτων είχαν υποστηρίξει μέσω σχετικών επερωτήσεων στη Βουλή, αλλά και στα σχετικά υπομνήματα του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και όλων των Επιμελητηρίων, εκφράζοντας την ανακούφισή του για το γεγονός πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσπέρασε τις αρνητικές εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων που ή δεν είχαν αντιληφθεί την πρακτική σημασία της ρύθμισης αυτής ή το ξεπερνούσαν αδιάφορα και κυρίως όχι με κριτήριο παρεμβατικό, αλλά καθαρά γραφειοκρατικό. «Ο στόχος είναι κοινός και στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η κυβέρνηση θα πρέπει να εισπράττει τα μηνύματα από την κοινωνία και να παρεμβαίνει αποτελεσματικά» τόνισε ο Αχαιός βουλευτής.


«ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»


Δραττόμενος της ευκαιρίας, ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε από την υπουργό Οικονομίας, κ. Κατσέλη, να αναιρεθεί η απόφαση κατάργησης του αναπτυξιακού νόμου 3299/04, καθώς μέχρι να διαμορφωθεί νέος νόμος θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και θα χαθούν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ θα υπάρξει αβεβαιότητα και καθυστέρηση , σε επιχειρηματίες που έχουν προβεί σε επενδύσεις και αναμένουν την κρατική επιχορήγηση. «Η κα Κατσέλη, σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Πάτρα, παρουσία των πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων της περιοχής αλλά και των εκπροσώπων του συνόλου των παραγωγικών τάξεων, παραδέχθηκε ότι ο νόμος 3299/04 που εφάρμοσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ο καλύτερος όλων των προηγούμενων. Άρα, γιατί απαγορεύει την συνέχιση ισχύος του νόμου, μέχρι την ψήφιση του νέου που θα παρουσιάσει; Και τέλος γιατί εξαγγέλλει εντελώς νέο νόμο και δεν τροποποιεί, όπου απαιτείται τον ισχύοντα, ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις;» ρώτησε ο κ. Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα καθώς η ζημιά που προκαλείται από τον αρνητικό επενδυτικό κλίμα είναι ανυπολόγιστη.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος