Loading...
 Start Page

ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

«Περιμένουμε την αντίδραση του κ. Παπανδρέου…»

«Η ομολογία του κ. Γερουλάνου για την παράτυπη, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, διαδικασία ρουσφετολογικών προσλήψεων συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού και η απόφασή του να ανακρούσει πρύμναν, ακυρώνοντας τις προκηρύξεις, δυστυχώς όχι απλά δεν τον αθωώνει, αλλά απεναντίας τον καθιστά υπόλογο απέναντι στους πολίτες, απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, του οποίου την αντίδραση και αναμένουμε…».

Με αυτά τα λόγια σχολίασε χθες ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, την εξέλιξη σύμφωνα με την οποία, ο υπουργός Πολιτισμού ανέστειλε την ισχύ όλες τις προκηρύξεις για θέσεις συμβασιούχων σε υπηρεσίες του υπουργείου, μεταξύ των οποίων και θέσεις στην Στ’ Εφορεία Προϊστορικών και Αρχαιολογικών Αρχαιοτήτων αλλά και στην 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, που εδρεύουν στην Πάτρα.

Μάλιστα, σε αντιδιαστολή με την υπόθεση που οδήγησε τον κ. Ρόβλια εκτός κυβέρνησης προ ημερών, ο Αχαιός βουλευτής υπογράμμισε πως στην παρούσα περίπτωση, ο υπουργός Πολιτισμού δεν βαρύνεται απλά και μόνο για τη διακίνηση κάποιων ρουσφετολογικών σημειωμάτων μέσω του πολιτικού του γραφείου αλλά για την κατ΄ επανάληψη προκήρυξη θέσεων εργασίας συμβασιούχων, δηλαδή για ένα «τετελεσμένο ατόπημα».

«Κι αν ο κ. Ρόβλιας εξωθήθηκε σε παραίτηση εξαιτίας εκείνης της υπόθεσης, στην περίπτωση του κ. Γερουλάνου, τι πρέπει να συμβεί; Έχει ο κ. Παπανδρέου την πρόθεση να ακολουθήσει την ίδια άτεγκτη στάση που εμφάνισε με τον πρώην υφυπουργό του ή θα βάλει κι άλλο νερό στο κρασί της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που διαρκώς υποστηρίζει;» πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος, τονίζοντας πως καθώς υπήρξε μεταξύ εκείνων που έφεραν το ζήτημα στο προσκήνιο, θέτοντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην Βουλή, δεν έχει σκοπό να το αφήσει τώρα, αλλά απεναντίας θα καταθέσει νέα ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ώστε να διαπιστωθεί, ποιοι κυβερνητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες συναίνεσαν και υπέγραψαν τις παράτυπες προκηρύξεις. 

«Αρκετοί πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες πράσινης απόχρωσης, σε τοπικό ή και σε κεντρικό επίπεδο, έσπευσαν να μας αποκαλέσουν ως λασπολόγους και να μας ψέξουν για το αντιπολιτευτικό μας μένος. Τώρα όμως, που οι συμβασιούχοι αρχίζουν να δικαιώνονται από την ελληνική Δικαιοσύνη και που η νέα ηγεσία του υπουργείου παίρνει πίσω, άρον – άρον, τις προκηρύξεις, μάλλον θα… καταπιούν την γλώσσα τους. Και θα το κάνουν πολλές φορές ακόμα, καθώς όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, δεν έχουν καταλάβει ότι η αλήθεια δεν έχει πολλές όψεις και πως θα εκτίθενται διαρκώς όσο προσπαθούν την επανίδρυση του πράσινου κράτους» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος