Loading...
 Start Page

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πήρε πίσω όσα είπε στο Ζάππειο

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΑ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Η πιο υπάκουη κυβέρνηση της Ε.Ε.

«Υπό την πίεση των Βρυξελλών, ο Γ. Παπανδρέου πήρε μέτρα ΄΄αλά κομισιόν΄΄ . Δεν διαψεύσθηκε από  κανέναν ότι,  από τις 22 Δεκεμβρίου υπάρχει  λίστα απαιτητών μέτρων στα χέρια της Κυβέρνησης με την απειλή εάν δεν υιοθετηθεί, να απορριφθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας (ΠΣΑ).

Έτσι η Κυβέρνηση αποφάσισε μείωση του ελλείμματος, κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2012 αντί του 2013, που είχε ανακοινώσει πομπωδώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες στο Ζάππειο….

Αυτή την αποκάλυψη, επανέφερε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha, που παραχώρησε χτες το πρωί ο Βουλευτής Αχαίας κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Βουλευτής μίλησε για «μία φορολαίλαπα που έρχεται» ενώ εξαρχής τόνισε ότι : «Θα έπρεπε πρώτα να εξοικονομηθούν κυριότατα οι πόροι με μείωση δαπανών, αλλιώς έτσι θα πνιγούν τα νοικοκυριά και θα βουλιάξουν οι επιχειρήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που ένα νέο έτος μπαίνει, χωρίς καν να κομίζει την ψευδαίσθηση της νέας καλής αρχής.

Μπαίνουμε λοιπόν σε ένα νέο φαύλο κύκλο. Για φέτος μόνον ζητά η Κυβέρνησημείωση του ελλείμματος κατά 10 δις ευρώ δηλ. στο 8.7% του ΑΕΠ. Για να τα καταφέρει αποφάσισε το 2010 να μπει, με πέντε νέους φόρους και μία…διόρθωση ή πέστε την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων.

Η ατζέντα της Κυβέρνησης, για την νέα χρονιά, περιλαμβάνει ακόμη  και δεν το λέει επέκταση αλλά και αύξηση του ΦΠΑ, σε όλες στις κατηγορίες των επαγγελματιών που σήμερα εξαιρούνται. 

Τέλος, για τους ασφαλισμένους η Κυβέρνηση αντί για μπουναμά, φέρνει  την επιβολή έκτακτου φόρου, που θα μπει σε ένα νέο κουμπαρά, για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος που καταρρέει».

Και μέσα σε αυτή την λαίλαπα θα έχουμε την βιαστική και άμεση απομάκρυνση ξένων επενδυτών». Με δυσκολία ο Νίκος Νικολόπουλος μάντεψε: «Το κακό σενάριο για την οικονομία είναι να παραμένει στάσιμη. Το χειρότερο όμως σενάριο είναι αυτό που διάλεξε η Κυβέρνηση, της ύφεσης και της αύξησης της φορολογικής επιβάρυνσης».

Συνεχίζοντας τις απαντήσειςο Αχαιός πολιτικό επεσήμανε : «Το χρέος προβλέπεται να φτάσει περίπου στο 124% του ΑΕΠ από 113.4% φέτος. Το Ecofin του Φεβρουαρίου θα αυστηροποιήσει την επιτήρηση για την Ελλάδα. Για αυτό χρειάζεται, εδώ και τώρα ένα εκτενές πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με στόχο την είσπραξη περίπου 2,5 δις ευρώ το 2010, αλλά και σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με αιχμή το ασφαλιστικό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Για παράδειγμα,πρέπει επιτέλους να μπει τέλος στα κλειστά επαγγέλματα, που προκαλούν αγκυλώσεις στον ανταγωνισμό και κοστίζουν κάθε χρόνο 4 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία».

Ο κ. Νικολόπουλος επίσης αναρωτήθηκε σε σχετική πρόκληση - ερώτηση : «Γιατί χρειαζόμαστε 52 δημόσιες επιχειρήσεις με λειτουργικό έλλειμμα περίπου 2 δις ευρώ τον χρόνο (χώρια τις «επενδύσεις» και τις « λοιπές ανάγκες τους» ύψους 1.3 δις ευρώ). Υπηρεσίες που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας πιο αποτελεσματικά Ο προϋπολογισμός που μόλις ψηφίστηκε εκτιμά το λειτουργικό τους έλλειμμα σε 1,870 εκ. ευρώ το 2008, δηλ . 227 εκατ. Ευρώ, πάνω από αυτό που αναγράφεται στον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

Υπάρχουν, όπως αντιλαμβάνεσθε πολλές μαύρες τρύπες που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα.

Είναι θηριώδη τα συμφέροντα όμως που έχουν δημιουργηθεί, γύρω – τριγύρω και η τυραννία στο status quo, καθιστούν τον εξορθολογισμό και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, λύση πολιτικά δύσκολη» και τόνισε:

Η δυναμική του χρέους δεν μπορεί να αντιστραφεί μόνο με οριακές παρεμβάσεις στις δαπάνες και με φοροεπιδρομές. Τα περιθώρια μείωσης των δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι τεράστια. Και οι από δεκαετίας εξαγγελίες παραμένουν μόνον στις προθέσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τις πρακτικές και νοοτροπίες μιας 35ετίας που οδήγησαν την χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας».

«Δυστυχώς» κατέληξε ο εισηγητής της ΝΔ επί του προυπολογισμού και Βουλευτής Αχαίας κ. Νίκος Νικολόπουλος «η πρόταση της κυβέρνησης με το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν  συνδυάζει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για να μην πνίξει την Αγορά.

Προτιμά βλέπουμε φοροεπιδρομές που «τρομοκρατούν» και καταστρέφουν την ψυχολογία της Αγοράς.»

Ήρθε το τέλος των ψευδαισθήσεων της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Μπήκαμε στην σκληρή πραγματικότητα μετά την υπαγόρευση των Βρυξελλών.

Η «αναπροσαρμογή», αποδεικνύει  την προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήρθε απροετοίμαστη να κυβερνήσει – και ιδιαιτέρως στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας.

Όχι μόνον δεν διαθέτει σχέδιο, αλλά είναι απαράσκευη ακόμη και σε αμιγώς διαχειριστικά ζητήματα.

Η Ν.Δ.  επιμένει να ζητά να εφαρμοστεί ένα πλήρες Εθνικό Σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.

Η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει συγνώμη και να απεγκλωβιστεί, από τις δημαγωγικές προεκλογικές της υποσχέσεις.

Επιτέλους οφείλει να ανταποκριθεί, με ευθύτητα και υπευθυνότητα, στα μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής, που υπέδειξε η Νέα Δημοκρατία χρόνια τώρα, μα προπαντός, όσα πρόσφατα κατέθεσε στην Βουλή, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Η πρόταση Σαμαρά αποτελεί διέξοδο για τη χώρα, για να μην πνιγούν τα Ελληνικά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος