Loading...
 Start Page
Η κυβέρνηση «κατάφερε» να κάνει τον αγρότη  θύμα  απραξίας και ανευθυνότητας
Η κυβέρνηση «κατάφερε» να κάνει τον αγρότη  θύμα  απραξίας και ανευθυνότητας Η κυβέρνηση «κατάφερε» να κάνει τον αγρότη  θύμα  απραξίας και ανευθυνότητας

Πάτρα 31.12.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβέρνηση «κατάφερε» να κάνει τον αγρότη  θύμα  απραξίας και ανευθυνότητας

Παρατράγουδα από την καταβολή μέρους των αγροτικών επιδοτήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, φυσικά και στην Αχαΐα, μιας και υπάρχουν χιλιάδες  περιπτώσεις που οι παραγωγοί δεν βρήκαν χρήματα στους λογαριασμούς τους , άγνωστο μέχρι τώρα για ποιους λόγους.

Ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στο εορταστικό οδοιπορικό που ακολουθεί και θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις σε όλους τους Δήμους και τα χωριά της Αχαΐας έγινε αποδέκτης αυτής  της καταγγελίας και στην «βροχή» ερωτήσεων που δέχτηκε από αγανακτισμένους αγροτοκτηνοτρόφους απάντησε : «Για μία ακόμη φορά και μάλιστα σε τόσο σύντομο η κυβέρνηση «κατάφερε» με αυτοδιαψεύσεις, παλινωδίες, να «κάψει» τις προσδοκίες και εκείνων που την πίστεψαν και να κάνει τους αγρότες  θύματα  απραξίας και ανευθυνότητας».

Συγκεκριμένα χτες το πρωί στις πρώην κοινότητες της Δυτικής Αχαΐας και το απόγευμα στις κοινότητες του Δήμου Αιγίου μαζί με τις ευχές που αντήλλαξε, έγινε κοινωνός των έντονων διαμαρτυριών των  κατοίκων της υπαίθρου για την μη καταβολή των επιδοτήσεων. «Ας σημειωθεί ότι μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, με την διαδικασία της ταμειακής διευκόλυνσης η Κυβέρνηση Καραμανλή στα πέντε χρόνια της θητείας της, εξοφλούσε μέχρις λεπτού μέσω της Αγροτικής Τραπέζης και έτσι και οι δικαιούχοι ανταποκρίνονταν στις υποχρεώσεις τους και μπορούσαν και αυτοί να γιορτάσουν όπως όλοι οι Έλληνες τις Άγιες Ημέρες.

Δυστυχώς σήμερα» συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος «η νέα Κυβέρνηση δεν πληρώνει ούτε στο 50% όσους δεν έχουν κάνει ακόμη ψηφιοποίηση  χωρίς φυσικά αυτοί να ευθύνονται για μία υποχρέωση που είχε αναλάβει να υλοποιήσει με μεγάλη μάλιστα αμοιβή απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Υπουργείο μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ και των  Ενώσεων.   

Είναι απορίας άξιον και οφείλει να απαντήσει η κυρία Υπουργός, γιατί αφού πήρε πίσω τις δηλώσεις «κατάπιε» τις υποσχέσεις, ήρθε να ακολουθήσει την πρακτική της Ν.Δ., την οποία κατηγορούσε, αλλά και αυτή κατά το ήμισυ. Γιατί πλήρωσε μόνο εκείνους που ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι Ενώσεις είχαν ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση; Τους άλλους τους τιμώρησε για την καθυστέρηση για την οποία υπεύθυνη είναι αποκλειστικά η Πολιτεία και όχι οι αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους αγρότες της Αιγιάλειας το ποσό που κατά μέσο όρο εισέπρατταν επί Ν.Δ. πριν τις γιορτές ήταν από 7-10 χιλιάδες ευρώ, ενώ για της Δυτικής Αχαΐας οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων και της κτηνοτροφίας  ήσαν περίπου στα μισά.

 

Τέλος, σε μία εποχή που ο Πρωθυπουργός μιλά για περιστολή δαπανών και σπαταλών την απόφαση αυτή θα την πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες με περίπου 100 εκατομμύρια τόκους και πιθανόν και με πρόστιμο από την Ε.Ε. για τις ανακολουθίες και τις παραβιάσεις των κοινοτικών μας υποχρεώσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Κατανομή χρημάτων στους Δήμους και τις Νομαρχίες με… «αντικειμενικά κριτήρια»;

«Ας απαντήσουν οι Δήμαρχοι και ο Νομάρχης αν είχαν ζητήσει χρήματα ως έκτακτη επιχορήγηση για τις θεομηνίες που έπληξαν το νομό και ας πάρουν θέση οι κυβερνητικοί βουλευτές της περιοχής για το γεγονός πως μεταξύ των 8 εκατομμυρίων που μοίρασε ο κ. Ραγκούσης, στην Αχαΐα δεν θα φτάσουν παρά ελάχιστα χρήματα σε έναν μόνο Δήμο, ενώ ούτε ευρώ δεν φτάνει στους υπόλοιπους Δήμους και τη Νομαρχία. Ασφαλώς και κανείς μας δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά επιτέλους, ας μιλήσουν για τα καμώματα της κυβέρνησης και εκείνοι που μέχρι πρότινος… έβγαιναν στα κεραμίδια όταν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. του έδιναν χρήματα και διαμαρτύρονταν γιατί ήθελαν περισσότερα. Τι έχουν να πουν τώρα, που δεν παίρνουν ούτε… δεκάρα τσακιστή;».

Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ακούγοντας το απόγευμα της Τετάρτης τα δίκαια παράπονα του αγροτικού πληθυσμού της δυτικής Αχαΐας κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με φίλους του, στην Κ. Αχαΐα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου.

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Αχαιού βουλευτή για την ανταλλαγή ευχών με την ευκαιρία του νέου έτους συνέπεσε με την ανακοίνωση της έκτακτης επιχορήγησης Δήμων και Νομαρχιών με το ποσό των 8 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, εκ των οποίων, ούτε η Νομαρχία Αχαΐας αλλά ούτε και οι Δήμοι της δυτικής Αχαΐας έλαβαν κάποιο ποσό, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας.

«Η κατανομή, κατά πως ανακοινώθηκε έγινε με… αντικειμενικά κριτήρια και με την σύμφωνη γνώμη των προεδρείων της ΚΕΔΚΕ και της ΕΝΑΕ. Αν αυτό αληθεύει, τότε είναι ευθύνη των Αυτοδιοικητικών αρχόντων της περιοχής να ψάξουν και να βρουν τι συνέβη και γιατί η Αχαΐα έμεινε… εκτός νυμφώνος, αλλά και ευθύνη όλων μας να αναζητήσουμε τι είδους… αντικειμενικά κριτήρια ίσχυσαν, επιτρέποντας να χωριστεί η Ελλάδα σε δύο ταχύτητες επιδοτούμενων ή για να το πω διαφορετικά σε παιδιά και αποπαίδια, για ακόμα μία φορά» σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τάζει σχέδια ανασυγκρότησης για τις πυρόπληκτες και σεισμόπληκτες περιοχές δεν είναι δυνατό να αγνοεί τις τεράστιες ανάγκες του κόσμου της αχαϊκής υπαίθρου που μετά τις φωτιές και τον σεισμό, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα χαλάζια, τις πλημμύρες ή ακόμα και τους τυφώνες. «Όλα πέρασαν από πάνω μας» υπογράμμισε ο Αχαιός βουλευτής, «και κάποιοι μοιράζουν χρήματα αγνοώντας μας. Αλλά, ούτε ξέρουν και ούτε που φαντάζονται τι… θεομηνίες τους περιμένουν αυτούς

Ο κ. Νικολόπουλος ετοίμασε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση και του ζητά να δώσει στο Κοινοβούλιο τις απαντήσεις που τηλεφωνικά πρόσφερε στον Νομάρχη Αχαΐας και στο Δήμαρχο Πατρέων όπως αποκαλύπτει ο τοπικός τύπος, καθώς επίσης να καταθέσει στην Βουλή των Ελλήνων καταστάσεις όπου αναλυτικά να καταγράφονται τα ποσά που εδόθησαν στην  Νομαρχία και στους Δήμους της Αχαΐας τα τελευταία πέντε χρόνια της Κυβέρνησης Καραμανλή καθώς και τα φετινά της Κυβέρνησης Παπανδρέου, ενώ σε μία άλλη κατάσταση να καταγράφονται για τις ίδιες χρονικές περιόδους τα χρήματα που εδόθησαν ανά νομό της Επικράτειας, προκειμένου να γίνουν οι αντικειμενικές συγκρίσεις.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος