Loading...
 Start Page
Ομιλία Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου στην Βουλή  στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

20-12-2009

Ομιλία Βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου στην Βουλή

στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

«Λυπάμαι, αλλά έχετε ήδη… αποτύχει» τόνισε στην Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος προς τα κυβερνητικά στελέχη, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό και επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα «πακέτο» αναποτελεσματικό αλλά και οδυνηρό για τον λαό.

Ως ειδικός εισηγητής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ, ο κ. Νικολόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, καθώς όπως ανέφερε, αφού δυσφήμισε με δηλώσεις και φήμες την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας στο διεθνές στερέωμα, σπεύδει τώρα να τις καθησυχάσει και να λάβει μέτρα.

«Η πραγματικότητα είναι πως μας ζητάτε να ψηφίσουμε όσα ακύρωσε ο Πρωθυπουργός με μία μονοκονδυλιά, αλλά και μελλοντικά, ακοστολόγητα μέτρα που θα πάρει σε τρεις μήνες. Τι συζητάμε λοιπόν;» ανέφερε επίσης ο Αχαιός βουλευτής, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση ήθελε να επιδείξει σύγχρονα πολιτικά αντανακλαστικά θα παρουσίαζε ένα πραγματικά αξιόπιστο προϋπολογισμό που δεν θα είχε σημασία μόνο το τι γράφει, αλλά και το πως το εκτελείται.

Παραθέτοντας στοιχεία και συγκεκριμένους πίνακες, ο κ. Νικολόπουλος, μίλησε για πτώση 11,8% της μεταποιητικής βιομηχανίας και 21,7% των εξαγωγών, αλλά και για «ασφυξία» του κατασκευαστικού κλάδου το προηγούμενο 12μηνο, στα οποία η νέα κυβέρνηση «απαντάει» με μείωση πόρων στην γεωργία, την αλιεία και την ενέργεια και με «ασκήσεις επί χάρτου» για επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ, μεγεθύνοντας τα προβλήματα και τις κοινωνικές ανισότητες.

Επίσης, αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χαρακτήρισε άκρως άτολμη και ανεπαρκής την ελάχιστη αύξησή του και το ποσοστό του 4,2% που καταλαμβάνει επί του προϋπολογισμού.

Και εμφαντικά τόνισε: «Θα ήταν λιγότερο οδυνηρό για την κοινωνία και περισσότερο ωφέλιμο για την οικονομία, αν η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, αντί να παγώνει το ΕΣΠΑ και να σχεδιάζει φοροεπιδρομές, να συνέχιζε όσα σημαντικά ξεκίνησε η δική μας Κυβέρνηση, όπως τις διαρθρωτικές αλλαγές, τα μεγάλα δημόσια έργα, την προώθηση των ΣΔΙΤ και τις διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες και συμφωνίες»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νικολόπουλος και «ξεγυμνώνοντας» την καθημερινή προπαγάνδα των τοπικών κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών περί ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την περιοχή της Αχαίας, επεσήμανε: «Ο νέος προϋπολογισμός, όμως, δεν υπακούει στις ανάγκες των σημερινών δυσκολιών. Προσέξτε τρανταχτό παράδειγμα, από την εκλογική περιφέρεια του ίδιου του Πρωθυπουργού. Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, στον πίνακα πιστώσεις κατά φορέα, παρατηρείται σε ορισμένες περιφέρειες, σημαντική μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη πίστωση του 2009.

Για παράδειγμα στην Δυτική Ελλάδα έχουμε μείωση κατά 25% και από 130.000.000 ευρώ κατεβαίνουμε στα 96.000.000 ευρώ. Η περιφέρεια αυτή έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλή ΑΕΠ, μαζί με την περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο. Αυτό το δυσμενές προνόμιο το χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες στην αντιφώνηση του, στο Δημαρχείο της Πάτρας στην γιορτή του Πολιούχου.

Και οι Αχαιοί μαζί με όλους τους Έλληνες περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του επί πολλά χρόνια Βουλευτού Αχαίας και σημερινού Πρωθυπουργού, στην συγκεκριμένη πρόκληση-αντίφαση.»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος