Loading...
 Start Page
Ομιλία Ν. Νικολόπουλου στην Βουλή για τις προσλήψεις στο δημόσιο.Μετωπική επίθεση στον Γ. Ργακούση

Πάτρα 17.12.2009


Μετωπική επίθεση στον Γ. Ργακούση

Ομιλία Ν. Νικολόπουλου στην Βουλή για τις προσλήψεις στο δημόσιο


Κύριε Υπουργέ Η Κυβπέρνηση σας, είτε να αποδώσει τα υπεσχημένα στους συμβασιούχους, είτε να καλέσει τα πολιτικά της στελέχη που μονιμοποιήθηκαν
στο Δημόσιο με προηγούμενες ευεργετικές διατάξεις να παραιτηθούν!»
«Αν θέλετε να μπει τέλος στην διαχρονική υποκρισία και να υιοθετηθεί ένας νέος, πιο αξιοκρατικός και εργασιακά ευαίσθητος τρόπος λειτουργίας και στελέχωσης του Δημοσίου, εγώ θα πω ναι και θα είμαι ο πρώτος που θα το υπερασπιστώ, με όποιο κόστος.
Αλλά θα πω ένα μεγάλο όχι σε πρακτικές και σε νόμους που χωρίζουν τους Έλληνες σε... παιδιά και αποπαίδια και σε εκδικητικές λογικές μικροκομματικής σκοπιμότητας, που εμφανίζουν μία αναξιόπιστη και δίχως συνέχεια και συνέπεια πολιτεία προς τους πολίτες».


Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην Βουλή για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, τον «σφαγιασμό» χιλιάδων νέων με ην εκδίωξη τους μετά από 3, 4, 5 χρόνια δουλειάς.

Ο κ. Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να αφαιρέσει την μοριοδότηση του 50% από τους εργαζόμενους σε προγράμματα stage, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «το πρώτο καρφί στο φέρετρο της πράσινης αναγέννησης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση» και εξαπέλυσε τα «πυρά» του εις βάρος των εμπνευστών και εκφραστών του νομοσχεδίου, ου παρόντος ΥΠΟΥΡΓΟΎ Εσωτερικών κ. Γ. Ργακούση, υπογραμμίζοντας πως «αδειάζει» χιλιάδες εργαζόμενους, επειδή καθαρά και μόνο θεωρούνται από τους «πράσινους εξυγιαντές» ως «γαλάζια παιδιά» και ως εκ τούτου... ενοχλητικά.


Επίσης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Δικαιοσύνη θα σμπαραλιάσει επί της ουσίας το νομοσχέδιο, καθώς θα δεχτεί ότι πάρα πολλοί εκ των συμβασιούχων εργαζομένων κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και στο σημείο αυτό μάλιστα, επικαλέστηκε την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν δέκα πρώην συμβασιούχοι του Μουσείου Πατρών. «Θα ακολουθήσουν χιλιάδες προσφυγές, κύριοι της κυβέρνησης. Και ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα επίχειρα του αίωλου και σαθρού νομοθετήματός σας» υπογράμμισε ο Αχαιός βουλευτής.


Ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας ωστόσο, υπήρξε η αναφορά του κ. Νικολόπουλου και στις πρακτικές που κατά το παρελθόν ακολούθησε το κυβερνών σήμερα κόμμα, σημειώνοντας πως μεταξύ άλλων και ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, υπέγραψε νόμο το 1999 για τη μονιμοποίηση 2.500 εργαζομένων σε προγράμματα stage και υπενθυμίζοντας, τόσο το νόμο Σκανδαλίδη του 2001, όσο και τα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ, το 2004, όταν το ίδιο άφησε σε ομηρία 250.000 συμβασιούχους, εκ των οποίων πάνω από 75.000 μονιμοποίησε η Κυβέρνηση Καραμανλή. Και ο Αχαιός πολιτικός απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς έκανε μετωπική επίθεση λέγοντας: «Φρεσκάρετε λίγο την μνήμη σας λοιπόν και απαντήστε μας αν σε όλες αυτές τις περιπτώσεις πράξατε σωστά ή διαφορετικά, ομολογήστε πως υπήρξατε... «συνένοχοι εγκλημάτων κατά του κράτους» και καλέστε όλα τα πολιτικά στελέχη σας, που μέσω αυτών των ευεργετικών νόμων κέρδισαν μόνιμες θέσεις στο δημόσιο, να παραιτηθούν, εδώ και τώρα!»


«Επιτέλους, ας μπει τέλος στην διαχρονική υποκρισία» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, επισημαίνοντας πως είναι άλλο μια νέα διακομματική συμφωνία για να μπει τέλος στις ελαστικές μορφές απασχόλησης κι άλλο, να εφαρμόζεται μια μονομερής εκδικητική πολιτική, ιδίως σε ανθρώπους που δεν προέρχονται από «τζάκια» και που «ούτε έχουν, ούτε κατέχουν».

Και ο Αχαιός βουλευτής κατέληξε:


«Η τελευταία μου κουβέντα είναι πως η κυβέρνηση έχει έστω και τώρα την ευκαιρία να επιλέξει τον δρόμο της πολιτικής εντιμότητας, της ευθύνης και της συνέπειας, αποσύροντας και τροποποιώντας το νομοσχέδιο, ώστε να διασφαλίζονται τα υπεσχημένα στους σημερινούς εργαζόμενους. Διαφορετικά, ας επιλέξει τον ολισθηρό δρόμο της μονοκομματικής ξεροκεφαλιάς και της αβασάνιστης σκοπιμότητας, που θα την οδηγήσει σύντομα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Στην Ελλάδα των πολλών και μεγάλων προβλημάτων, οι μόνοι αθώοι είναι αυτοί που στέριωσαν μια ελπίδα πάνω σε ένα ανασφάλιστο μεροκάματο των 500 ευρώ τον μήνα. Κι όποιος τους αφαιρεί αυτή την ελπίδα είναι ένοχος. Και θα καταδικαστεί!».

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος