Loading...
 Start Page

17-02-2010

Ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου για το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»


Τα καυτά και αμείλικτα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας για την σύντομη επιστροφή σε συνθήκες εξασφάλισης πλήρους νοσοκομειακής περίθαλψης στην περιοχή, εξ αιτίας της μέχρι σήμερα διακοπής της λειτουργίας του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», θέτει στην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος.


Ενάμιση χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, το κυρίαρχο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο, είναι τι θα γίνει με το πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».


Ο Αχαιός βουλευτής, στην ερώτησή του, επισημαίνει στην ουσία του το πρόβλημα, ψέγοντας την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για απολύτως λανθασμένες ενέργειες σε ό,τι αφορά στην μέχρι σήμερα πρακτική της να μεταθέτει στην τοπική κοινωνία και τους φορείς, την ευθύνη της απόφασης περί το αν θα ανακατασκευασθεί το παλαιό κτίριο ή θα ανεγερθούν δύο νέα.
«Παραδίδοντας καθήκοντα η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άφησε σε εξέλιξη το έργο της νέας πτέρυγας, υπογεγραμμένες συμβάσεις για την αποκατάσταση του πολυώροφου κτιρίου και δύο νέα κτίρια που βρίσκονται υπό σχεδιασμό.


Η νυν ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε από τους φορείς, ασχολήθηκε με το θέμα, ξεμπλόκαρε το έργο της νέας πτέρυγας και τώρα διαμηνύει πως περιμένει να αποφασίσει η τοπική κοινωνία τι θέλει, εν προκειμένω αν επιθυμεί την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου ή την ανέγερση των δύο νέων κτιρίων. Αυτή η πολιτική πρακτική όμως, είναι απολύτως λανθασμένη για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα το οποίο, όπως διαπιστώνεται καθημερινά, οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος διερωτάται αν «η πολυφωνία χρησιμοποιείται εν τέλει και ως άλλοθι για την απραξία του Υπουργείου».


Ο Νίκος Νικολόπουλος, τονίζει ότι η ηγεσία του Υπουργείου, έχει την απόλυτη ευθύνη να αποφασίσει άμεσα, αν θα ανακατασκευαστεί το παλαιό κτίριο ή θα ανεγερθούν δύο νέα κτίρια για τις ανάγκες του «Αγ. Ανδρέα», διότι το να μην φτιαχτεί τίποτε και απλώς να συσκέπτεται και να διαβουλεύεται ροκανίζοντας το χρόνο, είναι καταστροφικό, όπως λέει, καλώντας την, να λάβει, επιτέλους, αποφάσεις και να τις υλοποιήσει στην πράξη, διότι επί του πρακτέου, η περιοχή δεν διαθέτει νοσοκομειακή περίθαλψη.


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, διατυπώνει στην Υπουργό Υγείας, μια σειρά από ερωτήματα καλώντας την να απαντήσει τι μέτρα έχει λάβει για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και αν θα προχωρήσει η ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου ή η ανέγερση των δύο νέων κτιρίων. Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος, ρωτά την Υπουργό υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν οι κλινικές του νοσοκομείου στο Π.Π.Ν.Π και στο πρώην 409, κατά το μεσοδιάστημα μέχρι την επαναλειτουργία του «Άγιος Ανδρέας» και αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου.
Ο Αχαιός βουλευτής, ζητά να πληροφορηθεί και ποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς Υπουργείου για να βελτιωθεί η κατάσταση στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Πάτρας που ασφυκτιούν, καλώντας την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να λάβει απόφαση ευθύνης που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της νοσοκομειακής περίθαλψης της περιοχής.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


 ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Θέμα : Άγνωστο τι θα γίνει με το Νοσοκομείο « Αγ. Ανδρέας» Πατρών.


Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008 και εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο το αμείλικτο ερώτημα τι θα γίνει με το πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας».
Παραδίδοντας καθήκοντα η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άφησε σε εξέλιξη το έργο της νέας πτέρυγας, υπογεγραμμένες συμβάσεις για την αποκατάσταση του πολυώροφου κτιρίου και δύο νέα κτίρια που βρίσκονται υπό σχεδιασμό.
Η νυν ηγεσία του Υπουργείου ενημερώθηκε από τους φορείς, ασχολήθηκε με το θέμα, ξεμπλόκαρε το έργο της νέας πτέρυγας και τώρα διαμηνύει πως περιμένει να αποφασίσει η τοπική κοινωνία τι θέλει, εν προκειμένω αν επιθυμεί την ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου ή την ανέγερση των δύο νέων κτιρίων. Αυτή η πολιτική πρακτική όμως, είναι απολύτως λανθασμένη για ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα το οποίο, όπως διαπιστώνεται καθημερινά, οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Μήπως η πολυφωνία χρησιμοποιείται εν τέλει και ως άλλοθι για την απραξία του Υπουργείου; Είναι ένα ερώτημα που θα απαντηθεί από τις εξελίξεις, ενόσω όμως τις προηγούμενες ημέρες, ο τοπικός Τύπος έθεσε ένα επιπλέον, απλό, αλλά σπουδαίο ερώτημα που αφορά στην πορεία εργασιών ανακατασκευής του νοσοκομείου και μοιραία στην ανυπαρξία προστασίας της υγείας των πολιτών: Υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν για το διάστημα που μεσολαβεί, μέχρι την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», οι κλινικές του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο πρώην 409;
Η ηγεσία του Υπουργείου, έχει την απόλυτη ευθύνη να αποφασίσει άμεσα, αν θα ανακατασκευαστεί το παλαιό κτίριο ή θα ανεγερθούν δύο νέα κτίρια για τις ανάγκες του «Αγ. Ανδρέα», διότι το να μην φτιαχτεί τίποτε και απλώς να συσκέπτεται και να διαβουλεύεται ροκανίζοντας το χρόνο, είναι καταστροφικό.
Επιτέλους πρέπει να πάρει αποφάσεις και να τις υλοποιήσει στην πράξη διότι επί του πρακτέου, η περιοχή δεν διαθέτει νοσοκομειακή περίθαλψη.


Κατόπιν τούτων ερωτάται η κ. Υπουργός:
 Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε πάρει απόφαση για το τι θα γίνει με το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» Πατρών;


 Συμφωνείτε ότι θα έπρεπε να είχαν ληφθεί αποφάσεις και να είχε αρχίσει η υλοποίηση τους; Εάν συμφωνείτε, μέχρι σήμερα ποια μέτρα έχετε λάβει προς αυτή την κατεύθυνση;


 Τελικώς θα προχωρήσετε στην ανακατασκευή του παλαιού κτιρίου ή στην ανέγερση των δύο νέων κτιρίων;


 Υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσουν οι κλινικές του νοσοκομείου στο Π.Π.Ν.Π και στο πρώην 409, κατά το μεσοδιάστημα μέχρι την επαναλειτουργία του «Άγιος Ανδρέας»;


 Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» Πατρών; Εάν ναι, τότε πότε προβλέπεται να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»;


 Ποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς Υπουργείου για να βελτιωθεί η κατάσταση στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Πάτρας που ασφυκτιούν;


 Επιτέλους θα πάρετε κάποια στιγμή μια υπεύθυνη απόφαση, μια απόφαση ευθύνης που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της νοσοκομειακής περίθαλψης της περιοχής;


Ο ερωτών βουλευτής
 ΝΚΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος