Loading...
 Start Page
Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ: «Λογική… χοντρομπακάλη του περασμένου αιώνα!»

Πάτρα 10/02/2010

Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ:
«Λογική... χοντρομπακάλη του περασμένου αιώνα!»


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και καλούμενος να κρίνει τα νέα κυβερνητικά μέτρα ο Βουλευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:


«Η κυβέρνηση στήνει το ικρίωμα από το οποίο θα ανασύρει σε λίγο καιρό το πτώμα της ελληνικής αγοράς» σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Νικολόπουλος, ερωτώμενος σχετικά με τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.
«Χρειάστηκε να περάσουν 120 μέρες απραξίας, ατολμίας και αθρόας διασποράς φημών για να φτάσει η κυβέρνηση στην εξαγγελία κάποιων μέτρων, που αφενός αποκαλύπτουν παντελώς το προεκλογικό προσωπείο του ΠΑΣΟΚ και αφετέρου, και πιο σημαντικό, δεν απαντούν με πειστικό τρόπο στις ανάγκες της χώρας και των πολιτών της. Η μόνη τους στόχευση, η συγκέντρωση χρήματος, ακόμα και αν για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να μπει θηλιά στο λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων νοικοκυριών της χώρας» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, εστιάζοντας στην παντελή έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων στην φορολογική και εισοδηματική πολιτική που εξήγγειλε η κυβέρνηση.


«Το λέμε και το φωνάζουμε από την αρχή», συνέχισε. Και πρόσθεσε: «Η διάσωση της ελληνικής οικονομίας δεν επιτυγχάνεται με... ψαλίδια και μαχαίρια στους μισθούς και τις συντάξεις εκείνων που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν αλλά και τίποτα παραπάνω να δώσουν στο κράτος. Επιτυγχάνεται με σοβαρές διαθρωτικές αλλαγές και μέτρα τόνωσης της αγοράς. Με αναπνοές ανάπτυξης και ενίσχυσης της παραγωγικότητας. Η κυβέρνηση όμως μοιάζει παντελώς ανίκανη να κατανοήσει το αυτονόητο. Αυτό που ακόμα και οι εταίροι μας στην Ευρώπη φωνάζουν! Δείτε τι γράφει ο ξένος Τύπος. Πως σχολιάζουν έγκυροι διεθνείς αναλυτές τα μέτρα. Τι γράφουν και τι λένε σήμερα στην Ευρώπη. Όλοι επισημαίνουν πως μόνο με το μαχαίρι... δεν τρως. Χρειάζεται και το πηρούνι και το κουτάλι. Δηλαδή, εκείνα τα μέτρα που θα αποφέρουν χρήμα μέσα από την ανάπτυξη και την αύξηση της παραγωγής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όμως, μοιάζει με οδηγό βέσπας που καλείται να πιλοτάρει ένα αεροπλάνο.

Ένα παράδειγμα: Με τις κινδυνολογίες της επί τέσσερις μήνες επέτρεψε σε τεράστια κεφάλαια να φύγουν στο εξωτερικό και τώρα επιβάλλει και... φόρο 5% προκειμένου να επιστρέψουν στην χώρα! Και ένα ακόμα: Ζητάει από έναν πολίτη με εισόδημα 13.000 ευρώ να συγκεντρώσει 4.000 ευρώ σε αποδείξεις περίπου, προκειμένου να πιάσει το αφορολόγητο όριο, χωρίς όμως να του αναγνωρίζει στο 100% το νοίκι και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, κλπ. Ουσιαστικά δηλαδή, ζητάει από τον πολίτη να παρουσιάσει πειστήρια ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που δαπάνησε, ευελπιστώντας μόνο και μόνο να εισπράξει από το ΦΠΑ και τον φόρο των επαγγελματιών που θα έχουν κόψει τις αποδείξεις. Είναι αυτό αναπτυξιακή λογική ή λογική... χοντρομπακάλη του περασμένου αιώνα;»

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Να σημειωθεί εξάλλου πως ο Νίκος Νικολόπουλος εκπροσώπησε την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά, στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στον Πύργο Ηλείας, λόγω της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, Πολιούχου της πόλης.

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος