Loading...
 Start Page
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ «Μονόδρομος η συνεργασία για την ανάπτυξη,  με αυστηρή ιεράρχηση προτεραιτήτων»

Πάτρα 01/02/2010

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


«Μονόδρομος η συνεργασία για την ανάπτυξη,
με αυστηρή ιεράρχηση προτεραιτήτων»

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια των αλληλοκατηγοριών. Δεν έχουμε καν την πολυτέλεια της αποτυχίας» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, τοποθετούμενος το πρωί της Δευτέρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.


Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στην σκληρή πραγματικότητα, η οποία κατατάσσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ των πλέον φτωχών της Ευρώπης, αλλά και στα βήματα προόδου που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όπως την κατακόρυφη αύξηση Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας στον δευτερογενή τομέα (βιομηχανία, μεταποίηση) που παρουσίασε η Δυτική Ελλάδα το 2007, χάρη στο Γ' ΚΠΣ και τον Αναπτυξιακό νόμο. Ο Αχαιός βουλευτής επεσήμανε πως ο μονόδρομος ανάπτυξης της περιφέρειας δεν «αντέχει» σε πολλές εσωστρεφείς διαδικασίες, αλλά πρέπει να «υπακούει» σε κοινές και γενναίες δράσεις.


«Χάθηκε χρόνος με τις εκλογές, αλλά και με τις καθυστερήσεις στην τοποθέτηση των Περιφερειαρχών. Χάθηκαν έξι πολύτιμοι μήνες» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος για την μηδενική έως σήμερα απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, προσθέτοντας παράλληλα πως ελάχιστοι εκ των τοπικών φορέων, έχασαν αρκετό χρόνο προκειμένου να πιστοποιηθούν για την εκτέλεση έργων.
Ακόμα, ο Αχαιός πολιτικός χαρακτήρισε αυτονόητη την χρηματοδότηση των έργων που έχουν μείνει ημιτελή και χαρακτηρίζονται ως «γέφυρες» από το ΕΣΠΑ, ενώ αναφερόμενος στην πάγια διεκδίκηση της περιοχής για την έλευση φυσικού αερίου, επεσήμανε πως το εθνικό χωροταξικό σχέδιο που επεξεργάστηκε η προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, προβλέπει αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης που συνδέει την Κόρινθο, την Πάτρα και τον Πύργο, αλλά και σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Τώρα έχουμε τα εργαλεία της διεκδίκησης» τόνισε σχετικά, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής αμυντικής βιομηχανίας. «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προγραμματίζει τη δημιουργία τομέων και δικτύων κατασκευής αμυντικού υλικού, μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ Να λοιπόν, μια θαυμάσια ευκαιρία για την Περιφέρειά μας, που έχει την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανάι (ΕΑΒ) με εργοστάσια που λειτουργούν πολλά χρόνια τώρα, να πρωτοπορήσει, σε πανελλαδικό επίπεδο, συμβάλλοντας στη νέα αυτή εθνικής σημασίας προσπάθεια, αποκομίζοντας συγχρόνως ιδιαιτέρως σημαντικά οφέλη για τη δοκιμαζόμενη οικονομία της περιοχής, με δημιουργία εκατοντάδων ή και περισσοτέρων θέσεων μόνιμης απασχόλησης εργατικού και επιστημονικού προσωπικού και με την κατάκτηση ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου τεχνολογίας αιχμής (η οποία, βεβαίως, θα αποτελέσει κεφάλαιο και για ειρηνικές εφαρμογές)» υπογράμμισε.


Απευθυνόμενος τέλος, προς τους παρόντες νομάρχες, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, τόνισε: «Η συντριπτική πλειοψηφία από σας έχετε την τύχη να βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου παραδοσιακά το κόμμα σας πλειοψηφεί. Σας καλώ λοιπόν να δηλώσετε ρητά και ξεκάθαρα. Τι σκοπεύετε να κάνετε; Από αυτό το επίσημο βήμα εγώ σας δηλώνω ότι αν αποφασίσετε να εργασθείτε για να προωθήσετε την ανάπτυξη και την πρόοδο της Περιφέρειάς μας θέτω τον εαυτό μου στη διάθεσή σας. Χρησιμοποιείστε με όπως νομίζετε. Σε ότι επιτευχθεί σας παραχωρώ όλο τον έπαινο, αν όμως τίποτα δεν γίνει ο ψόγος θα ανήκει σε σας. Γιατί ενώ εσείς μπορείτε δεν θα έχετε κάνει αυτό που χρόνια προτείνατε και προβάλατε».


Και καταλήγοντας ο κ. Νικολόπουλος πρότεινε την υιοθέτηση ενός σχεδίου αμέσου δράσης, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και έργων. «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από την συνεργασία. Να πάρουμε το ρίσκο να δεσμευθούμε δημόσια ότι θα επιτύχουμε σε αυτά που θα αποφασίσουμε να πράξουμε» τόνισε.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος