Loading...
 Start Page
Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ «Περιοχή αυξημένης βαρύτητας η Αχαΐα»

Πάτρα 31/01/2010

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ


«Περιοχή αυξημένης βαρύτητας η Αχαΐα»


«Η ανάδειξη τεσσάρων βουλευτών στην Αχαΐα, πρέπει να είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας για τις επόμενες εκλογές. Όλοι ξέρουμε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά την διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης της ΝΟΔΕ Αχαΐας το πρωί του περασμένου Σαββάτου, τονίζοντας πως προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος όμως θα πρέπει και ο νομός να γίνει «περιοχή αυξημένης βαρύτητας» από την παράταξη, σε κεντρικό επίπεδο. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρότεινε να ζητηθεί σε πρώτη φάση, μία από τις κεντρικές προσυνεδριακές συνδιασκέψεις του κόμματος να πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, καθώς επίσης, στην Πάτρα ή σε κάποια άλλη πόλη της Αχαΐας να πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ενόψει και των εκλογών στην οργάνωση νέων της Νέας Δημοκρατίας.
Κατά την τοποθέτησή του ο Αχαιός βουλευτής αναφέρθηκε και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες μάλλον θα γίνουν μέσα στο νέο τοπίο που θα έχει διαμορφώσει το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης, («Καλλικράτης»), επισημαίνοντας πως η παράταξη σε νομαρχιακό επίπεδο, θα πρέπει να εκφράσει γνώμη και άποψη για τον «Καλλικράτη» και για τη νέα χωροταξική δομή των Δήμων της Αχαΐας.

«Έχουμε υποχρέωση να εκφέρουμε άποψη και να γνωρίζουν οι πολίτες ποια είναι η θέση της παράταξης στην περιοχή για την διαμόρφωση των Δήμων. Αυτό προϋποθέτει και απαιτεί μια εξαντλητική συζήτηση ουσίας με τα αυτοδιοικητικά στελέχη του κόμματος σε όλο το νομό» υποστήριξε ο κ. Νικολόπουλος, που σε ό,τι αφορά την επιλογή των υποψηφίων Δημάρχων, υπογράμμισε πως αυτή η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, αλλά όχι μέσα στους κομματικούς διαδρόμους, παρά μέσα από την ίδια την βάση της παράταξης και με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή της κοινωνίας, με κάποιου είδους κάλπες. «Οι δημοτικές εκλογές θα είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για όλους μας, με μητέρα των μαχών την πολιτική αναμέτρηση στην εκλογική διαδικασία της αναμέτρησης για Περιφερειάρχη. Οι επιλογές των υποψηφίων που θα στηριχτούν από την παράταξη δεν μπορούν παρά να είναι οι καλύτερες δυνατές. Και προκειμένου να είναι οι καλύτερες, θα πρέπει να είναι αυτές που προκρίνει η κοινωνία...» τόνισε μεταξύ άλλων.


Ζήτημα στο οποίο εστίασε ο κ. Νικολόπουλος ήταν επίσης το ζήτημα των συμβασιούχων και των εργαζομένων με προγράμματα stage στο Δημόσιο, τονίζοντας πως καθώς ο αγώνας χιλιάδων νέων ανθρώπων στην Αχαΐα αλλά και σε ολόκληρη την χώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει συνολικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό να βρεθούν κοντά τους και να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο τον αγώνα τους για δικαίωση απέναντι στην ρεβανσιστική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει όλοι να είμαστε εκεί, κοντά τους. Άνθρωποι που επί χρόνια εργάζονταν και κάλυπταν μόνιμες και πάγιες ανάγκες του δημοσίου τομέα με ένα φτηνό και ανασφάλιστο μεροκάματο, δεν είναι δυνατό να ανεχτούμε να τους πετούν τώρα σαν στημένες λεμονόκουπες οι... εξυγιαντές του ΠΑΣΟΚ που παρά τις δικές τους εξαγγελίες, με ρυθμούς πολυβόλου εμφανίζουν τη μία μετά την άλλη, προκηρύξεις προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ, όπως συνέβη με το υπουργείο Πολιτισμού, το Κτηματολόγιο και τώρα τελευταία με κάποιες θέσεις στην Αστυνομία» επεσήμανε ο Αχαιός πολιτικός.


Αναφερόμενος τέλος, στις δυσκολίες της προσπάθειες ανασυγκρότησης της παράταξης αλλά και στις προοπτικές που διανοίγονται το επόμενο διάστημα, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε: «Τίποτα δεν θα μας χαριστεί από την κοινωνία και τίποτα δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. 800.000 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές για νέο πρόεδρο της παράταξης, συνιστούν ένα μεγάλο κύμα προσδοκίας και μία μεγάλη εντολή αλλαγής. Η ανανέωση προσώπων και ιδεών, το άνοιγμα στην κοινωνία, η έκφραση νέων πολιτικών ιδεών και η παρουσία μας σε κάθε πεδίο πολιτικού και κοινωνικού αγώνα, δεν αποτελούν μόνο θεωρητικά σχήματα ή συνθήματα, αλλά μονόδρομο ουσίας και έργου που πρέπει να διανύσουμε. Όλοι θα κριθούμε από τα έργα και όχι από τα λόγια μας».


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ


Εν τω μεταξύ, την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά, εκπροσώπησε ο Νίκος Νικολόπουλος στο Γαλαξίδι την περασμένη Παρασκευή, κατά την διάρκεια κοπής της πίτας της κομματικής οργάνωσης στην περιοχή. Ενώπιον εκατοντάδων πολιτών, ο κ. Νικολόπουλος μετέφερε μήνυμα αισιοδοξίας, τονίζοντας πως το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία αλλάζει και πως οι επερχόμενες αλλαγές στο κόμμα μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα δυναμική, ιδίως από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να χειριστεί τα μείζονα ζητήματα της χώρας με ευθύνη και διορατικότητα. «Έχουμε την ευθύνη μιας αξιόπιστης και δυναμικής αντιπολίτευσης, μα κυρίως, την ευθύνη διαμόρφωσης μιας νέας πρότασης διακυβέρνησης που θα απαντάει πειστικά στις ανάγκες της χώρας.

Την ώρα που η ανοιχτή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε ανέκδοτο στα χείλια των πολιτών και όλοι βλέπουν πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με ερασιτεχνισμό και χωρίς σχέδιο, ακολουθεί μία καταστροφική οικονομική πολιτική, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αφενός, να μην επιτρέψει τον κατήφορο και αφετέρου, να δείξει πως μπορεί να αλλάξει η ίδια για να αλλάξει και την Ελλάδα. Προσπερνάμε το χθες, συναντάμε το αύριο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχαιός Βουλευτής.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος