Loading...
 Start Page
«Βουλευτής ος ταπανθ’ ορά»

Πάτρα 29.01.2010

«Βουλευτής ος ταπανθ' ορά»


Με έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο ρεπορτάζ, τα οποία δεν διαψεύσθηκαν, σύμφωνα με τα οποία ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εξέφρασε την απορία του για το πως «ο Νικολόπουλος τα ξέρει όλα» και για το πως είναι δυνατόν να γνωρίζει όσα κατ ιδίαν λέγει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Στην εποχή της διαφάνειας και της δημοσιοποίησης των πάντων, που με τόση προσήλωση ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός της χώρας, προκαλεί τουλάχιστον δυσάρεστη έκπληξη η έκφραση απορίας του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Ελλάδος, κ. Τάσου Αποστολόπουλου, για όσα μαθαίνω γύρω από την δράση του στην περιοχή και για τις συναντήσεις του με πολιτικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Νομίζω ότι οι σχετικές δηλώσεις και απορίες του κ. Γενικού είναι απολύτως αποκαλυπτικές του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται την δημόσια ζωή.


Θα περίμενα την άμεση διάψευση του κ. Γενικού για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά αφού αυτή δεν ήρθε, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι, πολύ σύντομα να καταφέρει να απεμπλέξει τον μέχρι πρότινος κομματικό ρόλο του με τον σημερινό θεσμικό ρόλο που του ανέθεσε η κυβέρνηση στην περιοχή μας.


Θα ήθελα να του θυμίσω ότι είναι καθήκον του Βουλευτή να είναι απολύτως ενήμερος για κάθε θέμα που αφορά την περιοχή του, τους πολίτες, αλλά και τις προοπτικές μας. Είναι υποχρέωση του βουλευτή να ζυμώνεται κάθε μέρα με την κοινωνία και να παλεύει τα προβλήματα. Πόσο μάλλον όταν ο συγκεκριμένος Βουλευτής έχει διαγράψει μια μαχητική και ασυμβίβαστη διαδρομή, κοντά τρεις δεκαετίες, πάντα στο πλευρό της αλήθειας και του δικαίου.


Οπότε μάλλον δεν θα έπρεπε να διερωτάται ο κ. Γενικός «Μα πώς είναι δυνατόν ο Νικολόπουλος να τα ξέρει όλα;» αλλά να φροντίζει να μην υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, καθυστερήσεις και σκοτεινές ενέργειες, ώστε να μην χρειάζεται η παρέμβαση κανενός.


Ελπίζω και εύχομαι ακόμα, ο κ. Γενικός να αποδείξει πως μπορεί να είναι εκείνος που σε δύσκολες εποχές θα προωθήσει όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητές του και θα ωθήσει την ανάπτυξη της Περιφέρειας με διάθεση σύνθεσης και συνεργασίας και όχι ο κομματικός εντεταλμένος που θα ενδιαφερθεί μόνο για την επίτευξη πολιτικών στόχων μέσα από κομματικούς διαδρόμους και παραδιάδρομους.

Θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Γενικό ότι όλοι οι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, όπως και ο κάθε πολίτης, έχουν ίδια δικαιώματα στην ενημέρωση και ότι ο ρόλος του στην περιοχή δεν είναι αυτός του κομματάρχη των παλαιών ελληνικών ταινιών, αλλά του κρατικού λειτουργού που διαχειρίζεται τα θέματα της περιοχής με ισονομία και αποτελεσματικότητα.
Αλλά, αν η άγνοια του νεοφερμένου στην περιοχή δικαιολογείται, δεν μπορώ με τίποτε να συγχωρήσω το γεγονός ότι υπάρχουν διπλά λόγια και άλλες «συνεννοήσεις» με τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες εμείς, οι άλλοι, δεν πρέπει να μαθαίνουμε.


Δυστυχώς η Αχαία αλλά και ευρύτερα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν άλλο χρόνο.
Αν λοιπόν μπορούμε να του συγχωρήσουμε την άγνοια για την δυναμική των Αχαιών Βουλευτών, οφείλουμε να του επιστήσουμε την προσοχή στην λειτουργία απέναντι στους θεσμούς, αλλά και στους απλούς πολίτες


Από την πλευρά μου θέλω να γνωρίζει πως θα είμαι πάντα παρών. Ως οφείλω. Το ίδιο ελπίζω και για αυτόν

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος