Loading...
 Start Page
ΝΕΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ -Προσλήψεις στην ΕΛΑΣ  εκτός ΑΣΕΠ

Πάτρα 28.01.2010


ΝΕΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Προσλήψεις στην ΕΛΑΣ εκτός ΑΣΕΠ


«Τα μεγάλα και παχιά λόγια δεν χρησιμεύουν παρά για να κρύβονται πίσω τους κάποιοι μικροί και ισχνοί άνθρωποι» δήλωσε ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος μετά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έκανε στην Κυβέρνηση με αφορμή την νέα ρουσφετολογική προκήρυξη για προσλήψεις στην ΕΛΑΣ εκτός ΑΣΕΠ.


Οι διακηρύξεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για διαφάνεια και αξιοκρατία και προσλήψεις μόνο μέσω ΑΣΕΠ, διαψεύδονται κάθε εβδομάδα στην πράξη, καθώς το ΠΑΣΟΚ από την επομένη των εκλογών προσπαθεί με προκηρύξεις «Fast» που δημοσιεύονται μόνο στο διαδίκτυο να τακτοποίηση ημετέρους στο δημόσιο τομέα».


Ο κ. Νικολόπουλος στην νέα δυναμική παρέμβαση του μεταξύ άλλων τονίζει: «Δεν έχει περάσει ούτε ένα μήνας από τότε που ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού μάζεψε άρον-άρον την προκήρυξη της αδιαφάνειας για την πρόσληψη 2.584 υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ, αλλά ούτε και 15 μέρες από τη στιγμή που πήρε πίσω την «Fast» προκήρυξη για την πρόσληψη εργαζομένων εκτός ΑΣΕΠ στη Κτηματολόγιο Α.Ε. η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής».


«Περίμενα...» είπε ο Βουλευτής «ότι θα συνέβαινε με την Κυβέρνηση, ότι και με κάθε άνθρωπο. Αναγνωρίζοντας σήμερα το λάθος του, διακηρύττει ότι είναι σοφότερος από χθες. Δυστυχώς όμως το αντίθετο συμβαίνει με την Κυβέρνηση.
Σήμερα έρχεται τρίτο στην σειρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προκηρύσσει διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων, προερχόμενων από ιδιώτες και Αστυνομικό Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων, που επιθυμεί να μεταταγεί σύμφωνα με την προκήρυξη, που είναι δημοσιευμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.astynomia.gr.


Αυτή είναι η αξιοκρατία που προσπαθεί να εφαρμόσει μετεκλογικά ο σημερινός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» αναρωτήθηκε ο κ. Νικολόπουλος.


Αποδεικνύεται τελικά ότι δεν διδάσκουμε εκείνο που ξέρουμε. Διδάσκουμε εκείνο που είμαστε».


«Κατόπιν τούτων» και κατέληξε ο Αχαιός Βουλευτής, «...περιμένω να έρθουν στην Βουλή και να δώσουν απαντήσεις και εξηγήσεις ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του στα εξής εύλογα ερωτήματα :


• Πώς διασφαλίζεται στην νέα ρουσφετολογική αυτή προκήρυξη, η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην αξιολόγηση των υποψηφίων;


• Βάσει ποιων συγκεκριμένων κριτηρίων και διαδικασιών θα γίνει η επιλογή και η πρόσληψη προσωπικού ειδικών καθηκόντων


• Είναι αλήθεια ότι έχουν προεπιλεγεί τα πρόσωπα από τις κομματικές και τις πολιτικές πεποιθήσεις;


• Τέλος, ποια πρόσωπα συγκροτούν την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.


• Υπάρχουν γραπτές οδηγίες που ορίζουν τα κριτήρια ΚΑΙ ΤΑ ΜΌΡΙΑ. Αν ναι γιατί δεν κατατίθεται στο ΑΣΕΠ η αξιολόγηση και η μοριοδότηση;

 

ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΝΕΑ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Μία ακόμη κλειστή συγκέντρωση πραγαμτοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Patras Palace, από στελέχη της Κεντροδεξιάς παράταξης που επιθυμούν ανά τακτά διαστήματα να ανταλάσσουν απόψεις με τον Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο και να παίρνουν αποφάσεις, με προπαντός να ααναλαμβάνουν δράσεις ακόμη και υψηλού ρίσκου.


Χθες αποφασίσθηκε μία μεγάλη ομάδα εθελοντών να «χτενίσει « όλους τους Δήμους, να χτυπήσει όλες τις πόρτες και να μιλήεσει με έναν προς έναν τους δημότες για τα καινούργι απου έρχονται με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, για τις θέσεις Σαμρά και για την Νέα- Νέα Δημοκρατία και την Νέα Μεταπολίτευση που ξεκινά. Άρχισε ήδη η συγκέντρωση υπογραφών πολιτώνπου ζητούν η κάλπη να χρίσει τον υποψήφιο Δήμαρχο.


Ο Βουλευτής στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων είπε: «Η Ν.Δ. αδιαλείπτως θα πρέπει να μοχθεί και σταθερά να απαιτεί μία Νέα - Νέα Δημοκρατία. Προσωπικά ως άνθρωπος απαιτητικός, και πολιτικός επίμονος, είναι αλήθεια πως θα ήθελα και πάλι να προχωράμε με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς. Η παράταξη άρχισε να ανασυγκροτείται. Προχωράμε σε ένα μεγάλο συνέδριο. Προχωράμε λοιπόν στην ανασυγκρότηση μας. Πολιτικά και ιδεολογικά με άξονα τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Και οργανωτικά, χτίζοντας ένα κόμμα, αληθινά ανοικτό στην κοινωνία, αληθινά δημοκρατικό, λειτουργικό, με ευθύνη στα όργανά του, με λογοδοσία από τα στελέχη του, με αξιοκρατία στην ανάδειξή τους.
Σύνθημα είναι ο «λόγος και η απόφαση να περάσουν στα χέρια των χιλιάδων νεοδημοκρατών που εμπιστεύτηκαν την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. Ειδικά τώρα και ενόψει του Συνεδρίου και των προσυνεδριακών συνδιασκέψεων, ο νεοδημοκράτης πρέπει να αισθανθεί επίκεντρο των τεκταινόμενων εξελίξεων και παράγοντας - μοχλός των προτεινόμενων αλλαγών. Αν το φιλόδοξο σχέδιο Σαμαρά πετύχει, τότε θα μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνικό μέσα και έξω από το κόμμα. Γι' αυτό θα ήθελα - και το λέω ανοιχτά - μια Νέα Δημοκρατία πολύ πιο ανανεωμένη και σφριγηλή από όσο είναι σήμερα, με ακόμα πιο έντονη παρουσία εντός και εκτός Βουλής.


Με τους Βουλευτές μπροστάρηδες, όχι άφωνους και κρυπτόμενους!!
Αλλά αναγνωρίζω πως δεν μπορούν να γίνουν όλα μέσα σε λίγες μέρες. Έγιναν αρκετά και σηματοδότησαν ουσιαστικά την αφετηρία μίας άλλης κομματικής οντότητας, με σύγχρονη οπτική και καθαρή φορεσιά.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος