Loading...
 Start Page

Πάτρα 27.01.2010


Ρέππας προς Νικολόπουλο:
«Στο άμεσο προσεχές διάστημα οι νέοι χώροι στάθμευσης, από ΟΣΕ στο Δήμο».


Επιτέλους μετά από πέντε χρόνια


«Εύχομαι ολόψυχα να φτάνουμε επιτέλους στο τέλος αυτής της ιστορίας και οι πολίτες της Πάτρας, πολύ σύντομα να είναι σε θέση να χαίρονται κάποιους νέους χώρους στάθμευσης κοντά στον κεντρικό ιστό της πόλης. Άλλωστε το θέμα εγέρθηκε το 2004 επί κυβερνήσεων της Ν.Δ., από τότε που προσωπικά έθετα και επί τόπου έφερα το 2005 να εξετάσει τους χώρους το ζήτημα, τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο, πρόεδρο του ΟΣΕ καθηγητή Διονύση Χιόνη και που στη συνέχεια ανέλαβε και προώθησε ο συνάδελφος Μιχάλης Μπεκίρης από την θέση του Υφυπουργού»
Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, την υπόθεση παραχώρησης χώρων του ΟΣΕ στον Δήμο της Πάτρας για την δημιουργία χώρων στάθμευσης, ερωτώμενος από δημοσιογράφους και καθώς μόλις χθες (την Τετάρτη) ο Αχαιός βουλευτής παρέλαβε σχετική απάντηση με αριθμ. Πρωτ. 167, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Δημήτρη Ρέππα, σε ερώτηση που έφθασε στην Βουλή στις 7 Ιανουαρίου και μεταξύ άλλων έλεγε :


«Καθυστέρηση παρατηρείται στην παραχώρηση των δύο παλαιών μηχανοστασίων του ΟΣΕ στον Αγ. Διονύσιο και τον Αγ. Ανδρέα στο Δήμο της Πάτρας για να μετατραπούν σε πάργκινγκ. Μάλιστα κατά την υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή, τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ είχε ειπωθεί πως η χρήση των πάργκινγκ θα ξεκινούσε μετά τις εκλογές, αφού προηγουμένως ολοκληρώνονταν οι ασφαλτοστρώσεις, διαγραμμίσεις, και επερχόταν συμφωνία με την διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ η λειτουργία λεωφορειακής γραμμής που να εξυπηρετεί μαζί και το πάργκινγκ στη συμβολή των οδών Ακτή Δυμαίων και Παπαφλέσσα, και τον χώρο του πρώην αμαξοστασίου Αγίου Ανδρέα».
Στην απάντηση του υπουργείου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Μετά την έγκριση από το Δ.Σ. του ΟΣΕ του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Δήμου Πατρέων για την προσωρινή παραχώρηση / διάθεση εκτάσεων ιδιοκτησίας ΟΣΕ στους σταθμούς Αγίου Διονυσίου και Αγίου Ανδρέα Πατρών, ο ΟΣΕ ζήτησε από τη θυγατρική του εταιρεία ΕΔΙΣΥ Α.Ε. όπως επιμεληθεί της σύνταξης των τοπογραφικών σχεδίων και του σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής των χώρων.
Ο ΕΔΙΣΥ πρόσφατα απέστειλε τα σχετικά σχέδια και η όλη διαδικασία για την υπογραφή του πρωτοκόλλου αναμένεται να ολοκληρωθεί στο άμεσα προσεχές διάστημα».


(επισυνάπτεται : Αντίγραφο Απάντησης Υπουργού Μεταφορών και το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή)


ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΜΙΛΑ ΑΥΡΙΟ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ

Θέμα Νέα Μεταπολίτευση


Στο μεταξύ, με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαρά, ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, εκπροσωπώντας την Ν.Δ., θα μιλήσει σε μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η Δημοτική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και νέα - Νέα Δημοκρατία». Νέες συνθήκες, νέες πρωτοβουλίες, νέες αφετηρίες, ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ».

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος