Loading...
 Start Page
«Ναι στην αλήθεια, όχι στην παραπλάνηση»

Πάτρα 26.01.2010

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Η
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ


«Ναι στην αλήθεια, όχι στην παραπλάνηση»


«Λέμε ναι στην εξεταστική επιτροπή. Λέμε ναι στην ανάγκη για καθαρό πολιτικό τοπίο και για πολιτικούς που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και από τίποτα να κρυφτούν. Αλλά, προσοχή! Λέμε ένα μεγάλο όχι σε κάθε υπόγεια σκέψη για εκμετάλλευση της επιτροπής και του έργου της, στον βωμό της αγοράς χρόνου ή της παραπλάνησης του λαού από την κυβέρνηση. Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, πλασιέδες τέτοιων σεναρίων, να είναι βέβαιοι όλοι πως δεν θα γίνουμε!»
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπαίδι.


Ο Αχαιός βουλευτής υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τίποτα να κρύψει και πως το «όλα στο φως» δεν αποτελεί για την φιλελεύθερη παράταξη μία κίνηση τακτικής, αλλά συνειδητή επιλογή, πέρα από χρονικές και κομματικές σκοπιμότητες. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η σύσταση της επιτροπής θα πρέπει να συνοδεύεται από δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη είναι, η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης «Βατοπαιδίου» από την αρχή της, δηλαδή πριν μία δεκαετία ή και παραπάνω. Και η δεύτερη, πως αυτή δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ως «φερετζές» της πολιτικής ή της... ανυπαρξίας πολιτικής της κυβέρνησης, μετατοπίζοντας το επίκεντρο ενδιαφέροντος από τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας (οικονομία κλπ) σε ένα νέο σκανδαλοθηρικό τοπίο.

«Το λέμε και προειδοποιούμε από τώρα: Δεν φοβόμαστε την αλήθεια, αλλά και δεν θα πέσουμε στην παγίδα, να συρόμαστε πίσω από διαδικασίες που θα αποπροσανατολίζουν. Αν κάτι τέτοιο έχει κατά νου η κυβέρνηση, τότε ας το ξεχάσει!» επεσήμανε ο κ. Νικολόπουλος, καλώντας τα μέλη που θα απαρτίσουν την επιτροπή να λειτουργήσουν με γνώμονα την αλήθεια και το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να μην συναινέσουν σε ένα, ενδεχομένως επικοινωνιακό «παιχνίδι» της κυβέρνησης. «Στην προσπάθειά σας, να εμφανίσετε ως υπαίτια όλων των δεινών της χώρας τη Ν.Δ. αλλά και να βρείτε δικαιολογίες για την ακύρωση των προεκλογικών εξαγγελιών σας, χτυπήσατε κατάκαρδα την ελληνική παραγωγή και το ελληνικό εμπόριο. Πλήξατε βάναυσα τον ανταγωνισμό και την όποια αναπτυξιακή προσπάθεια.

Προσθέσατε αντί να αφαιρέσετε γραφειοκρατία και καταρρακώσατε το ηθικό των πολιτών. Παραδώσατε την χώρα, έρμαιο στις διαθέσεις των ξένων κερδοσκόπων και την μετατρέψατε σε αποπαίδι της Ευρώπης, που πρέπει να μπει στο «αναμορφωτήριο», για να ξαναγίνει «καλό παιδί».

Αντιληφθείτε εγκαίρως, την τραγική στρατηγική σας και αλλάξτε ρότα! Και ούτε στιγμή μην πιστέψετε πως θα μπορέσετε να στήσετε ένα νέο παιχνίδι αποπροσανατολισμού, πάνω σε έννοιες όπως η κάθαρση και η διαπλοκή» υπογράμμισε σχετικά.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Εν τω μεταξύ, την προσεχή Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα εκδήλωση - συζήτηση σχετικά με το ζήτημα χορήγησης ιθαγένειας σε μετανάστες. Η έκφραση της κυβερνητικής πρόθεσης για μαζικές ελληνοποιήσεις αλλοδαπών έχει ήδη προκαλέσει έντονες συζητήσεις και διαφωνίες, απασχολώντας έντονα και τον Ελληνικό λαό.


Σε μια προσπάθεια συμβολής στον συγκεκριμένο διάλογο και ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ο κ. Νικολόπουλος θα είναι ένας από τους ομιλητές της εκδήλωσης που διοργανώνουν ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού, το Ινστιτούτο Διαλόγου Νέων Πάτρας και η Λέσχη Πολιτικής και Πολιτισμικής Παρέμβασης και στην οποία αναμένεται να μιλήσουν ακόμα, ο τ. Υπουργός και Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης», κ. Στέλιος Παπαθεμελής, ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, αλλά και εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος